Kommentar

Kramer mot Kramer

OL-gull kommer ikke på bestilling. Det fikk vi se da Sven Kramer som forventet cruiset mot gull på 10.000 meter. Han gikk i mål med god seiersmargin. Så ble han disket. Problemet var at han hadde tatt en innersving for mye. Det var ikke et forsøk på juks. En liten konsentrasjonssvikt var kanskje det som kostet ham gullet. Det kunne også se ut som hans trener Gerhard Kemkers pekte mot feil bane.

Vi brukte tittelen «Kramer mot Kramer» – hentet fra filmklassikeren – i Vårt Land den dagen OL startet: «Kun én mann kan frata Sven Kramer OL-gull på 5.000 og 10.000 meter. Den ene er Sven Kramer selv», begynte artikkelen.

Det skulle gå troll i ord. Dessverre for den sympatiske nederlenderen, som uten tvil er verdens beste langdistanseløper. Han har ikke tapt en 5.000, 10.000 meter eller et allroundmesteskap på tre år.

Men skøytehistorien er full av favoritter som faller. Geir Karlstad og Dan Jansen er to av dem vi husker best. Ingen av dem hadde gull den gang de stokket seg for dem. Alle unnet dem gull da de tok det etterpå.

Heldigvis har Kramer allerede vunnet gull.

Noen synes kanskje at den unge sørkoreaneren Lee-Seung Hoon (21) kunne latt være å juble på indre bane da Kramer ble disket. Men han jublet nok mest for en uventet gullmedalje.

Lee tok overraskende sølv på 5000 meter i Vancouver for ti dager siden. Framgangen har vært sensasjonell for mannen som var kortbaneløper inntil i fjor. Gårsdagens milløp var bare hans tredje, og han perset med 20 sekunder.

Nordmennene Bøkko, Haugli og Christiansen ble nummer fem, seks og sju. Bøkko var skuffet over dette resultatet, men det positive for norsk skøytesport, er at vi er i ferd med å få et lag igjen.

Les mer om mer disse temaene:

Lars Gilberg

Lars Gilberg

Lars Gilberg er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar