Verdidebatt

KrF tar kampen mot kriminaliteten i Norge.

Trygghet er en grunnleggende faktor i alle menneskers hverdag, og når lovbrudd begås,skal samfunnet sørge for rettferdighet. Rettstat og rettsikkerhet er bærende prinsipper i et fritt demokrati.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er innledningen i programmet til KrF som angår justispolitikk.

Norge som samfunn er dessverre blitt et attraktivt område for internasjonal kriminalitet, grunnet mange års naiv og hjelpeløs kriminalpolitikk fra sentralt hold. Norge er blitt en honningkrukke for utenlandske kriminelle og mye av den organiserte kriminaliteten har økt sterkt de siste årene. Det trengs et sterkt løft for politi og rettsvesen i Norge for å komme ajour med den utvikling vi har sett de siste årene.

«Vi ser noen utviklingstrekk som utgjør en trussel mot det norske samfunnet. Den pågående utviklingen,med stadig større mobilitet og tettere samarbeid mellom norske og internasjonale kriminelle, ser ut til å fortsette. De økonomiske nedgangstidene i Sør-Europa vil påvirke kriminalitetsbildet i Norge. Det er en risiko for at antallet mennesker som oppholder seg ulovlig i Norge vil øke. Det vil igjen føre til alvorlig kriminalitet som menneskehandel, menneskesmugling, bruk av falske identiteter, svart arbeid, narkotika- og vinningskriminalitet».

Disse opplysningene kommer frem i siste rapporten fra «Den organiserte kriminalitet –trender og utfordringer  2013-2014» som er utarbeidet av strategisk analysegruppe ved Kripos.

Dessverre er det ikke alle som tar seg tid til å studere de forskjellige programmene til partiene før de tar sin avgjørelse om hvilke politiske parti en skal velge.  Bekjempelsen av kriminalitet er faktisk en meget viktig samfunnsoppgave selv om en ikke i valgkampen hører politikerne ofte snakke om dette.

Jeg vil anmode alle som er opptatt av den økende utviklingen på dette området om å lese Krf sitt porgram om justispolitikk.  Krf har i sitt program som omhandler justissektoren tydeligjort at vi må ha et samfunn som  har et sterkt politi og rettvesen og følger opp straffbare handlinger. Den utviklingen vi har hatt de siste årene er blitt en fare for våre demokratiske prinsipper og moral, og kan ikke fortsette. Det er en viktig faktor i kristen tankegang at kriminaliet blir fulgt opp og ordnet opp i raskest mulig og at ressursene for dette kommer på plass.

Under punktet  om organsiert kriminalitet i KrF sitt program står følgende skrevet.

Politiet må ha tilstrekkelige ressurser og etterforskningsmetoder til å avverge og etterforske organisert kriminalitet. Straffenivået for organisert kriminalitet må økes og tilpasses det øvrige europeiske nivået for å unngå at Norge blir et lukrativt land å bedrive kriminalitet i. Man bør også arbeide med å få til økt bruk av soning i hjemlandet i stedet for i Norge.

KrF ønsker også å styrke PST og har derfor også i sitt program følgende ordlyd.

«Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har økende oppgaver i forbindelse med kriminalitet over landegrensene og overvåking mellom landene. PST trenger økte ressurser for å kunne ivareta landets interesser sett i lys av den voksende internasjonale kriminaliteten, fremvekst av ekstremistiske miljøer og behov for overvåkingstjenester.»

Ønsker du at Norge skal være et trygt sted å bo i fremover og at denne utviklingen skal tas på alvor anbefaler jeg at du  stemmer KrF. KrF er det det partiet som med sin helhetlige kriminalpolitikk virkelig jobber for at innbyggerne i dette landet skal føle seg trygge. Å sette grenser er også å vise omsorg. Godt valg!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt