Verdidebatt

Partiet "De Kristne"!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har de siste månedene fulgt med på partiet De Kristne, og har gjort meg noen betraktninger.

Det skulle i utgangspunktet være en unødvendighet å etablere dette partiet, da det allerede eksisterer et tilnærmet identisk parti, Kristent Samlingsparti. Imidlertid har det vært indre stridigheter i dette partiet, noe vi også dessverre har sett i De Kristne. Man er nødt til å spørre seg om det er Guds plan med disse partiene, all den tid de preges av indre stridigheter og ikke får mer enn en marginal oppslutning?(KSP fikk ca 0,2 % i 2009, og De Kristne ligger an til noe lignende ved dette valget).

Hvis det virkelig var Gud som kalte Terje Simonsen til å stifte et parti, hvorfor velsigner da ikke Gud dette partiet? Hvorfor gir Han ikke partiet beskyttelse mot indre stridigheter, og gir partiet fremgang?

Det er mye som skurrer når det gjelder partiet De Kristne. Navnevalget er jo nærmest for en kuriøsitet å regne. Her tar man nærmest monopol på kristne velgere, og legger føringer på at det er her kristne skal stemme. Det er noe litt kvalmt og kvelende over navnet, etter mitt syn.

Programmet til De Kristne er i det store og hele et godt program, men allikevel er det en viktig grunn til at jeg ikke kan stemme på partiet, og det er at de ønsker å samarbeide med FRP.

De Kristne har omtrent ingenting til felles med FRP. Omtrent hele programmet til De Kristne strider mot FRPs program.

At mennesker som kaller seg kristne, kan stemme på eller samarbeide med et parti som er tilhengere av fosterdrap, aktiv dødshjelp, liberal bioteknologilov, tidlig ultralyd, kjønnsnøytral ekteskapslov, fri flyt av billig alkohol, ja til porno og prostitusjon, og kronen på verket: Kutt i all bistand og kraftig kutt i u-hjelp. Det siste forteller med all tydelighet hvilken egoisme og kynisme som bor i dette partiet: De syns det er viktigere at folk får billigere brennevin og bensin, enn å redde noen hundre tusener av barneliv i Afrika! FRPs politikk er marinert i en suppe av grådighet, usedelighet, egoisme og kynisme.

Og dette partiet vil noen som kaller seg "De Kristne" samarbeide med???

Nå er det selvsagt en svært hypotetisk problemstilling, da De Kristne ligger an til å få en oppslutning på maks 0,5 %, og dersom de mot formodning skulle kommet over sperregrensen, ville selvsagt aldri H/FRP inngått et samarbeid med dem, da de ser at politikken til De Kristne krasjer fullstendig med deres egen. En artig sak her er jo at De Kristne i sin "klipp og lim- fra andre partiprogrammer", har kopiert SPs landbrukspolitikk, som jo også er helt i strid med FRPs politikk.

Begrunnelsen for å stifte De Kristne var at KRF hadde tatt bort bekjennelsesparagrafen. De syns jeg blir tillagt altfor mye vekt. Dersom en flott og oppegående politiker ønsker å fronte KRFs politikk og verdier, så er det bra. Denne mannen kan være søkende, og kan komme til tro etterhvert.

Tenker Terje Simonsen seg at vi skal stenge kirkedørene også for folk som ikke bekjenner Jesus som sin Herre og Mester? Eller skal vi åpne dørene slik at mennesker kan komme til tro?

Det viktigste er vel at KRFs poliitikere er villige til å jobbe for partiets program, og står inne for de verdiene partiet står for. I det store og hele er dette en oppkontruert problemstilling, da en ateist aldri ville valgt å ta tillittsverv i KRF.

Hva skal vi kristne stemme på? Tja, jeg tror det er bruk for kristne i alle partier, og jeg vil definitivt ikke fordømme noen for partivalg, slik en viss fjernsynsmann til stadighet gjør. Personlig ser jeg en mye mer "kristen" politikk i sentrum/venstre, enn på høyresiden!

Noen hevder at de rød-grønne har "avkristnet" landet. Når jeg spør om de kan gi eksempler på dette, så stopper det opp. Norge Idag, med den noe enkle Sæle i spissen, har hevdet at de rød-grønne(eller sosialistene som han løgnaktig kaller dem), har tatt Jesus ut av grunnloven. Sannheten er at det var et samlet storting, minus 2 fra SP som vedtok denne endringen.

Såkalt avkristning kan ikke vedtas politisk, og det kan heller ikke vekkelse.

Mitt håp til neste valg er at KRF orienterer seg mer til sentrum, og finner sammen med SP og AP og danner regjering.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt