Verdidebatt

STEM MILJØPARTIET DE GRØNNE

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Gud skapte jorden og så at alt var såre godt, men det gikk ikke lang tid før Adam trosset Guds vilje og synden bredte seg over jorden. Ja, til de grader bredte synden seg over jorden, at Gud vurderte å bruke delete-knappen, men gjorde det ikke. Gud ga menneskene en sjanse til. Som det står å lese i 1.Mosebok kapittel 9, vers 9-11: «Nå vil jeg opprette min pakt med dere og etterkommerne deres og med hver levende skapning hos dere, både fugler og fe og alle ville dyr som er hos dere, alle som gikk ut av arken, alle dyr på jorden. Jeg oppretter min pakt med dere: Aldri mer skal det skje at alt kjøtt og blod blir utryddet av vannet fra storflommen. Aldri mer skal en storflom komme for å ødelegge jorden.»

Denne  sjansen er vi i ferd med å skusle bort. Vi er i ferd med å bryte pakten. Synden truer igjen med å legge jorden øde. Klimagassene brer seg som en kvalmt teppe omkring jorden og truer med å kvele alt liv. Vi har mistet respekten for alt liv. Alt var såre godt. Det er ikke vår jobb å sortere. Det er ikke vår jobb å frata naturen egenverdi. Det er ikke vår jobb å gradere menneskeverd.  «Vær fruktbare og bli mange, fyll jorden og legg den under dere! Dere skal råde over fiskene i havet og over fuglene under himmelen og over alle dyr som det kryr av på jorden.» - sier Gud til oss i 1.Mosebok, 1.kapittel, vers 28. Alt var såre godt.

Skje din vilje, heter det i Fadervår. Jeg tror Gud sitter i sin himmel og gråter. Denne jorden som Gud skapte ut av intet, dette ufattelige mysterium, som blomstret opp et sted i Melkeveien, denne tindrende blå planet, er i ferd med å slukne. Vi har brutt pakten med vår Skaper, mens Gud har stadfestet paktet gjennom å sende sin enbårne sønn, Jesus Kristus, for å frelse oss fra vår synd. Guds rike har brutt inn i verden. Vi kan be om tilgivelse for våre ugjerninger. Vi kan love bot og bedring. Vi kan bli del av Guds rike og la Guds vilje skje.

Vi kan stoppe utslippet av klimagasser. Vi kan tillegge naturen egenverdi. Vi kan ivareta menneskeverdet. Det er alternativer til dagens måte å leve på. Det er alternativer til de etablerte politiske partiene. Det er et Miljøpartiet De Grønne som i klartekst krever handling der de andre bare serverer retorikk. Det er et Miljøpartiet De Grønne som sier oss noen sannhetens ord, som vi helst ikke vil høre. Tenk deg om nestegang du drar på shoppingsenteret, nestegang du tar en flytur, nestegang du tar en sydentur, ble du lykkelig eller føler du bare en tomhet? Er alt vårt forbruk, kommers og profittjag egentlig bare fattige erstatninger for mer egentlige måter å leve på, mer i pakt med den naturen og økologien vi er en del av.

Jeg vet godt at kristne har sine favoritter og prioriteringer; familien, seksualitet, ekteskap, abort m.v., og at alt ikke er såre vel på alle disse punkter i partiprogrammet til Miljøpartiet De Grønne, men en fellesnevner burde være å slå ring om Skaperverket

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt