Werner Skaug

63

Bibelen nevner ikke homofili

Geir Engebretsen skrev i går et innlegg som heter "Er homofobi hat?" I den anledning vil jeg gi de homofile et lite selvforsvarskurs når enkelte kristne bruker Bibelen mot dem. Nå skal du lære hvordan du nettopp kan bruke Bibelen til å gjendrive hat.

Publisert: 23. aug 2013

Personlig er jeg heterofil. Men når jeg ser hvordan de kristne behandler lesbiske, homofile og bifile - da vil jeg gi mitt bidrag til å få slutt på denne mobbekampanjen. 

Sodoma og Gomorra. Dette blir brukt som et argument mot homofili. De som bruker dette eksemplet, er historieløse. Disse byene tålte ikke at det kom inn folk utenfra. De ville være for seg selv. De som våget å nærme seg disse byene fikk tåle hard medfart. Homofili var ikke poenget.

3 M 18,22: "Med en mann skal du ikke ligge slik som du ligger med en kvinne." Ordet "mann" her kan også oversettes med "barn". Leser du dette kapitlet i helhet, er sammenhengen stort sett forbud mot innavl, incest og pedofili. Så det er da mer logisk å oversette med ordet "barn", sammenhengen tatt i betraktning.

Det blir et for langt innlegg å ta for seg alle versene som tar for seg dette temaet. Det hele beror på hvilket ord man bruker til å oversette med fra grunnteksten. Ja, man kan oversette slik at det blir et anti-homofili vers av det. Men det kan også brukes ord fra hebraisk og gresk som automatisk gir setningen en helt annen betydning. Som i eksemplet ovenfor.

I det romerske og greske riket, var det vanlig at voksne hadde sex med barn. Dette kommer fram av grunnteksten i Paulus' uttalelser. Var Paulus mer opptatt av å beskytte barn enn å blande seg inn i hva voksne gjør på soverommet? Jeg tror det. På grunnteksten kommer det også fram at enkelte var kvinnelige/mannlige tempelprostituerte. Altså avgudsdyrkelse. Er det mer rimelig å anta at Paulus ville dette til livs, heller enn å blande seg inn i hva voksne gjør på soverommet? Jeg tror det. 

Gi grunnteksten et par timer. Studer ordene og se hva du finner. Gå inn på crosswalk.org og tast inn de ulike versene. Velg King James utgaven i menyen. Trykk på "interlinear view" som står under selve teksten. Vips så har du grunnteksten. Nå kan moroa begynne!

Kan det være at Bibelen ikke nevner og derfor heller ikke forbyr homofili? Jeg er av den oppfatning. Dette er faktisk alvorlig. Hvordan man oversetter et ord betyr hele forskjellen for livet til folk. Og skulle jeg ta feil og at Far er mot homofili, så kommer han i hvert fall til å gi meg det at jeg forsvarte hans barn mot den kristne mafia. 

Ha en glad (gay) dag!

:)

Kommentar #101

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Egil Wold. Gå til den siterte teksten.
hvor mange her tror at Gud kan forandre menneskers føleleseliv?

Hei Egil

Et godt spørsmål. Guds kraft er det som får oss til å forandre oss innefra og ut. Paulus sier at sinnet fornyes hver dag i Kristus. Jeg tror at når Gud forandrer oss i det inde livet, så berøre Han også det følelsemesige livet i oss. Det å bli født på nytt å vende seg bort i fra sin gamle natur så vender vi oss i fra de gamle tingene i vårt liv, da må man forsake det man gjerne elsket i det gamle livet, og det kan koste en del, for det vil påvirke våre føleser på godt og vondt. så jeg tro at Gud forandrer dette også i vår vandriing i det nye livet i Kristus.:)

mvh

Rune

Kommentar #102

Egil Wold

2 innlegg  1814 kommentarer

spørsmål:

Publisert over 8 år siden
Randi Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Hva får deg til å tro at Gud hater det som er annerledes enn det vanligste? Har ikke Gud skapt den homofile også?

  - tenker du at det ikke finnes synder som man må vende seg bort fra, selv om de i øyeblikket kan virke forlokkende?

 - hva tenker du om fristelsens realitet?

 - tror du at Gud har gitt oss mulighet til å kunne erkjenne i enighet hva som ikke er til behag for GUd = synd? Hva består denne i? 

Kommentar #103

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Randi Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Jeg skrev homofili, ikke homofile.

Hva får deg til å tro at Gud hater det som er annerledes enn det vanligste? Har ikke Gud skapt den homofile også?

Hva med andre som er annerledes. F.eks de med Downs syndom. Hater Gud Downs syndrom også?

Det er mennesker som har fordommer. Jesus viste at han ikke har det. Vi dømmer fordi vi liker at andre skal være lik oss selv. Men i et samfunn er det viktig å akseptere ulikheter.

Hei Randi

Det er forskjell på svakheter mennesker lever med i sin skrøpelighet, og det handikap man er født med, som har blitt til på veien begrunn av menneskens dårlige forvaltning av jorden. Gud ser til hver enkelts hjerte og på hva slags situvasjoner man er i, Gud har aldri skapt homofile. Gud skapte mann og kvinne, og ikke to menn. Han skapte oss i sitt bilde. Derfor er det med sikkerhet at Gud hater alt som har med synd å gjøre, og homofili er i mot Guds vilje.

mvh

Rune

Kommentar #104

Arnt G. Arnesen

5 innlegg  382 kommentarer

Ja, uten tvil

Publisert over 8 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Gadd vite om lesbisk sex er like vederstyggelig som sex mellom menn.

Romerbrevet 1, 26-27

Kommentar #105

Egil Wold

2 innlegg  1814 kommentarer

Poenget kan utvides:

Publisert over 8 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.
Jeg tviler sterkt på om hesten er istand til å stå for presten og gi sitt -ja- til dette.

- Polygami

- poly-amorøsitet

- partnerbytte

- prostitusjon

- søsken-eros-kjærlighet

- alle former for sex som kan defineres som legning...(og det er mye!)

... i former der det skjer mellom frivillige samtykkende voksne som vet hva de går til..., og mener seg å være seg sitt ansvar bevisst...

 

Alt dette skal legitimeres, normaliseres, og føyes inn i spekteret av menneskelige samfunnsmessige gjørender og ladender...

 

 

 

 

 

Kommentar #106

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Egil Wold. Gå til den siterte teksten.
- hvor mange her tror at Gud kan forandre menneskers følelsesliv?

Jeg tror Han kan, men ønsker at vi skal vende oss til Han av hele vårt hjerte, ja legge våre i liv Hans hender. Dette er trygt, godt og selve livet.

Jeg tror vi i denne sammenheng dessutten kan si at det dreier seg om et samarbeid, med dette mener jeg at mennesket i utgangspunktet er skapt med den frie vilje, valgene må vi alle ta for livet, mens sammen med Gud kan vi finne sunne og gode løsninger på bla. hva livet gir. 

Til det siste i din kommentar er jeg veldig enig med deg, jeg har mange ganger tenkt denne tanken hvordan Gud har gitt personligheten det rette hus og bo i, jeg hadde ikke hatt egenskaper til å leve under andre kår, men dette forutsetter selvfølgelig at vår sjel, vårt egentlige jeg er tiltenkt av Gud før verdens grunnvoll ble lagt.

Kommentar #107

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Publisert over 8 år siden

"Jeg tviler sterkt på om hesten er istand til å stå for presten og gi sitt -ja- til dette." (Sitat LH)

Vel, nå er nok dette ekseplet litt for ekstremt for mange men jeg er ute etter logikken som brukes. Hva har andre de skulle sagt hvis to finner hverandre og lever sammen så lenge ikke de plager andre?

Hva med flerkoneri? Hvis alle trives? Jeg har selv besøkt menn som har flere koner. Det føltes litt rart men sett fra en manns synspunkt kunne sikkert det være greit. Hvis det har vært krig og er underskudd på menn er det sikkert mye bedre at en kvinne blir gift med en mann som er gift fra før enn å forbli ugift. Logisk sett må vel dette gå opp. Hvor langt skal vi strekke strikken? Hvis vi bare bruker logikken finnes det få grenser så lenge kriteriene er at det skal være frivillig.

Jeg kan ikke motstå fristelsen å motsi meg selv litt. Det kinesiske tegnet for trøbbel er to kvinner under samme tak:)

Uansett hvordan du ser på det er homofili et avvik. Det er ikke det normale. Det er heller ikke alle hetrofile som blir gift. Jeg tror at sex hører til i ekteskapet i trygge rammer som mann og kvinne. Det er ikke alle gitt å bli gift og dermed ha sex.

Dette med sex er ingen rettighet for noen. Hvis vi gjør det til det bommer vi. Vi ser hva denne generasjonen med fri sex har ført med seg. Forferdelig mye elendighet. Gud har fortalt oss i sine bud at sex hører ekteskapet til. Det er slik vi er laget. I ekteskapet mellom mann og kvinne gir sex mening. I alle andre sammenhenger gir det ikke mening og blir feil. Det er det jeg mener Gud forteller oss og det gir også en logisk mening. Vi som er kristne skal sette Gud først ikke skaperverket og egne nytelser. Det er faktisk det første bud og det viktigste!

Mvh Petter

 

Kommentar #108

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Egil Wold. Gå til den siterte teksten.
Alt dette skal legitimeres, normaliseres, og føyes inn i spekteret av menneskelige samfunnsmessige gjørender og ladender...

Det finnes hverken respekt eller oppriktig kjærlighet i disse tingene, det hører også med at belastningen i ettertid er svært ødeleggende.

Å velge bort Gud og akte på Guds Ord sammenlignes av Bibelen med dårskap.

Kommentar #109

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Vel, nå er nok dette ekseplet litt for ekstremt for mange men jeg er ute etter logikken som brukes. Hva har andre de skulle sagt hvis to finner hverandre og lever sammen så lenge ikke de plager andre?

 

Spørsmålet er hva som er synd i Guds øyner det som han har skrevet ned i sitt eget ord, og ikke hva vi mener er synd.

I det kristne fellesskap kan en ikke leve slik det måtte passe meg men slik det måte behage den Herre Jesus.

Vi kan da ikke leve som vi vil i et samfunn heller, der både kristne og ikke kristne lever side ved side.

Vi har da lover om hvordan vi skal kjøre i trafikken, osv.

Kommentar #110

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Ja ja...

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Dette med sex er ingen rettighet for noen. Hvis vi gjør det til det bommer vi. Vi ser hva denne generasjonen med fri sex har ført med seg. Forferdelig mye elendighet. Gud har fortalt oss i sine bud at sex hører ekteskapet til. Det er slik vi er laget. I ekteskapet mellom mann og kvinne gir sex mening. I alle andre sammenhenger gir det ikke mening og blir feil. Det er det jeg mener Gud forteller oss og det gir også en logisk mening. Vi som er kristne skal sette Gud først ikke skaperverket og egne nytelser. Det er faktisk det første bud og det viktigste!

Du får kose deg med logikken og det første bud da, Kvinlaug

Kommentar #111

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Dette med sex er ingen rettighet for noen.

Sex er ingen plikt, men det er en rett for frie samtykkende voksne å velge og ha sex.

Kommentar #112

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Ja, jeg tror det. Det fører ikke noe godt med seg. Se på hva jesus sa da han sente ut disiplene. De skulle tørke støvet av sin fot og forlate byen hvis menneskene ikke ville ta imot budskapet. De skulle ikke drive på som Olav De Hellige for å si det sånn. Der har vi en stygg tradisjon i Norge.

Jeg har sett så mye negativt når kristne absolutt skal påpakke andre å leve som dem. Det er ikke veien å gå, jeg kan ikke se at Jesus var i nærheten av å gjøre noe slik.

Kan bare ikke kjenne meg igjen her med det du sier.

 

Det er vel ingen som tvinger noen til å bli en kristen, eller leve slik og slik?

 

Har du hørt om botferdige syndere og ubotferdige?

 

Du hopper over dette som har med å forkynne til de ubotferdige.

 

Hvis vi skal følge Paulus undervisning i Romerbrevet så forkynner han først om synden og hvordan den gjør skilsmisse med Gud, så underviser han om den rettferdighet et menneske får som da gjennom dette som har med at vi alle er syndere, kan få nåde og tilgivelse av Gud.

Og til slutt hvordan dette liv med Jesus skal være.

Men der er ingen som ikke er en synder som trenge nåde, de må først innse at de er syndere og dermed trenge nåde for å bli frelst.

Kommentar #113

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.
I det kristne fellesskap kan en ikke leve slik det måtte passe meg men slik det måte behage den Herre Jesus.

Ja, det er en fin leveregel.

Så kan da også Gud få vår oppmerksomhet, slik at han kan lede sine barn på rette veier.

Kommentar #114

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 8 år siden

I evighetens synsvinkel er alle spørsmål små. Og homofilispørsmålet må være et av de som viser seg å være aller minst. 

Kommentar #115

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Å studere grunnteksten..

Publisert over 8 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.
Gi grunnteksten et par timer. Studer ordene og se hva du finner.

Det er ikke for hvem som helst å gi seg i kast med grunnteksten. Det er i alle fall ikke gjort på et par timer :-)

Jeg anbefaler alle å lese teologiprofessor og tidligere lærer på MF, Bjørn Helge Sandvei sin utleggelse av temaet.  Han har nok brukt adskillige timer på temaet!  Jeg legger inn en link her.

Spørsmålet er egentlig om man vil holde seg til skriften eller ikke. Det tror jeg de fleste teologer/prester er enige i. De ser hva som står, men de liker det ikke. Derfor vil flere av våre ledere bortforklare i stedet for å forklare. Det gjelder dessverre i mange trosspørsmål.

 

Kommentar #116

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Takker nei til videre debatt

Publisert over 8 år siden
Ragnhild Kimo. Gå til den siterte teksten.
Jeg anbefaler alle å lese teologiprofessor og tidligere lærer på MF, Bjørn Helge Sandvei sin utleggelse av temaet. Han har nok brukt adskillige timer på temaet! Jeg legger inn en link her.

Leste utleggelsen av Bjørn H. Sandvei, Ragnhild. Interessant. Et kraftig bevis på at til og med de lærde strides. Både om grunntekst og historie. Det forteller meg at det ikke er så enkelt som noen skal ha det til, dette med å forstå Bibelens mange temaer.

Siden folk stadig utfordrer meg på de samme versene igjen og igjen, så avslutter jeg min deltakelse i denne tråden. Henviser til  tidligere kommentarer hvor jeg tolker de mest kjente versene, slik jeg ser det. Orker ikke å gjenta meg selv hele tiden.

Ha en fortsatt god debatt! Rock 'n' roll!

:)

Kommentar #117

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Publisert over 8 år siden

Alt dette skal legitimeres, normaliseres, og føyes inn i spekteret av menneskelige samfunnsmessige gjørender og ladender... (Sitat:EW)

Nettopp, det er der det ligger. Gud ønsker oss alt godt men vi har en lei tendens til å bli slave under våre egne lyster. Det bryter oss og samfunnet ned. Vi prøver å erstatte de ti bud med solidaritet, menneskerettigheter og hva det måtte være. Historien viser at det er bare de ti bud som holder. Logikken er det dessverre mange som ikke vil se men heller følge sine egne lyster til undergang. Dette gjelder like mye heterofile som homofile. Det gjelder alle.

Mvh Petter

Kommentar #118

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Publisert over 8 år siden

I evighetens synsvinkel er alle spørsmål små. Og homofilispørsmålet må være et av de som viser seg å være aller minst. (Sitat:NK)

Jeg er enig i det. Men av en eller annen grunn er det mange som prøver å gjøre dette til noe stort, større enn alle andre ting.

Mvh Petter

Kommentar #119

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Publisert over 8 år siden

Det er vel ingen som tvinger noen til å bli en kristen, eller leve slik og slik? (Sitat KBV)

Ingen blir frelst ved å følge lover. Derfor skal vi ikke tre lover ned over hodet på folk. Det har jeg sett mange kristne har en lei tendens til å gjøre. Gud kaller på hvem han vil og gitt oss i oppgave og forkynne evangeliet, ikke lover. Det er Gud som overbeviser mennesker om synd, ikke oss.

På den annen side er det vår oppgave å rettlede folk som kaller seg kristne men ikke lever etter Guds ord. Det er noe ganske annet.

Mvh Petter

Kommentar #120

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 8 år siden

`Det går fint an for en homofil mann å la være å leve ut sin homofile legning. Avstår den homofile å ha sex med likekjønnet er han likevel homofil. På samme måte er en tørrlaght alkoholiker like fullt alkoholiker selv om han ikke drikker. Gud elsker alkoholikeren like mye som han elsker en hvilken som helst annen person, men Gud hater alkoholisme... osv. osv...` (Martins1)

En ting er hvis en misbruker sex - slik en kan misbruke alkohol. En helt annen ting - hvis en er så heldig å finne gjensidig forelskelse og kjærlighet - er også å ha intimitet og sex p.g.a. kjærligheten. Er det slik at den som har skrevet det jeg har sitert også avstår helt og holdent fra sex så lenge det ikke lages barn? Eller er det kun er fordel en gir seg selv - å ha sex uten å få barn (i ekteskapet)- mens det tales for å nektes det samme for de med annen legning? For å si det rett ut så er det umulig å tro at kristne kun har sex noen få ganger i livet når de skal lage barn.

Men det er ikke homomotstandere (mennesker) som har skyld. Ingen skyld. Det er Gud og de som har skrevet i Bibelen som står ansvarlig fordi homofile blir sammenlignet med ranere, mordere etc. At mennesker ønsker å videreformidle dette derimot - det er deres skyld. Det finnes ikke noe unnskyldning som heter `religion` for å aktivt gå inn å hetse folk med annen legning ved å vise til bibelsitatene. Det er folk selv som må stå ansvarlig når homofile mobbes slik de blir mobbet her i denne tråden.

Jeg ser at noen sammenligner Per Gynt med Bibelen. Det er greit det - men så må også Bibelen ses på som en historiebok - ikke ha status som religion! Og det er mange kristne selv som har ødelagt - noe som har ført til at norsker - majoriteten mener jeg - tar avstand fra kristendom nå. En vil ikke ha det blandet med staten. For staten må tenke på alle mennesker - ikke bare de som tror slik eller slik. Et inkluderende samfunn er viktig. Dette kan absolutt ikke kristendommen stå for. Heterofile kristne har fått færre regler å forholde seg til. Greit å skille seg og gifte seg på nytt f.eks. Selv om man lovte Gud at man skulle bli i gode og onde dager. Så kristne heterofile har empati med seg selv.....men ikke for de med annen legning. Ondsinnet diskriminering er det.

Kommentar #121

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.
Gi grunnteksten et par timer. Studer ordene og se hva du finner. Gå inn på crosswalk.org og tast inn de ulike versene. Velg King James utgaven i menyen. Trykk på

Nå er jeg mildt sagt sjokkert. Dette visste jeg ikke! Når man studerer dette i detalj kommer der frem andre betydninger enn det vi har i vår mest brukte nettbibel. Det kan være små men viktige nyanser. Hmm, særdeles opplysende. Takk Werner for din informasjon!

EKSEMPEL 1:

1. Kor 6:9 Nettbibelen 2011: "Vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? La dere ikke føre vill! Verken de som driver hor, de som dyrker avguder eller de som bryter ekteskapet, verken menn som ligger med menn eller som lar seg ligge med".

1. Kor 6:9 King James "interliner":

9 Know ye not that the unrighteous shall not inherit the kingdom of God? Be not deceived : neither fornicators, nor idolaters, nor adulterers, nor effeminate, nor abusers of themselves with mankind, h^ {PRT} oujk {PRT} oi~date {V-RAI-2P} o&ti {CONJ} a~dikoi {A-NPM} qeou' {N-GSM} basileivan {N-ASF} ouj {PRT} klhronomhvsousin; {V-FAI-3P} mh; {PRT} plana'sqe: {V-PPM-2P} ou~te {CONJ} povrnoi {N-NPM} ou~te {CONJ} eijdwlolavtrai {N-NPM} ou~te {CONJ} moicoi; {N-NPM} ou~te {CONJ} malakoi; {A-NPM} ou~te {CONJ} ajrsenokoi'tai{N-NPM}

effeminate

of a catamite of a boy kept for homosexual relations with a man of a male who submits his body to unnatural lewdness of a male prostitute

Mankind:

one who lies with a male as with a female, sodomite, homosexual

EKSEMPEL 2:

1. Tim 1:10 Nettbibelen 2011: "...dem som driver hor, menn som ligger med menn, dem som driver med menneskehandel, løgnere og dem som sverger falskt, og alt annet som strider mot den sunne lære".

1. Tim 1.10 King James "interliner":

10 For whoremongers, for them that defile themselves with mankind, for menstealers, for liars, for perjured persons, and if there be any other thing that is contrary to sound doctrine; povrnoi?, {N-DPM} ajrsenokoivtai?, {N-DPM} ajndrapodistai'?, {N-DPM} yeuvstai?, {N-DPM} ejpiovrkoi?, {A-DPM} kai; {CONJ} ei~ {COND} ti {X-NSN} e&teron {A-NSN} th'/ {T-DSF} uJgiainouvsh/ {V-PAP-DSF} didaskaliva/ {N-DSF} ajntivkeitai, {V-PNI-3S}
Whoremonger:

a man who prostitutes his body to another's lust for hire a male prostitute a man who indulges in unlawful sexual intercourse, a fornicator

Mankind:

one who lies with a male as with a female, sodomite, homosexual

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere