Verdidebatt

Grønnere gress på Høyresiden ????

Sideflesk med stappe og kål smaker bedre enn valgflesk fra Høyre blå pluss blå

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

GRØNNERE GRESS PÅ HØYRESIDEN ????

Sideflesk med stappe og kål smaker bedre enn valgflesk fra Høyre blå pluss blå.

FRP lover 100 milliarder og Høyre 25 milliarder i skattelette. Samtidig vil partiene bl.a. styrke eldreomsorgen og fjerne sykehuskøene ved å behandle folk på private klinikker finansiert av det offentlige. Hvor skal FRP og Høyre ta pengene fra når den offentlige felleskassa svekkes med henholdsvis 100 el. 25 milliarder ?

Det de ikke sier er at du og jeg må betale skyhøye egenandeler for viktige helse- og samfunnstjenester. De sier heller ikke at skattelettelser fører til enda mer privat rikdom og offentlig fattigdom, dvs. 670 millioner i skattelette til Norges 189 milliardærer (Dagblad-nett). Offentlig fattigdom betyr at bydelene i Oslo og hele kommuneNorge p.g.a. store inntektstap ikke vil makte å utføre viktige samfunnsoppgaver. Som bl.a. færre hender i omsorgsyrkene, rusomsorgen, barnevern, skolene og til forebyggende helsearbeid. Offentlige støtteordninger til barn med særskilte behov, andre vanskeligstilte og bostøtte med mye mer bortfaller pluss at vi kan oppleve stigende arbeidsledighet da mange stillinger kuttes i offentlig sektor, (dvs. mindre byråkrati etter partienes egne utsagn).

Et samfunn med mye privat rikdom og offentlig fattigdom skaper store klasseforskjeller. Oslo er et godt eksempel på dette. Etter 18 år med borgerlig flertall i bystyret har skillene mellom fattig og rik, øst og vest økt betraktelig pluss at bydelsbudsjettene har krympet år for år.

Tenk på dette når du går til valgurnen ! Godt valg !

Gunn Pound

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt