* Sigrun *

59

Anbefaling: Abort

Publisert: 15. mai 2009

I dag har jeg ringt og bestilt bladet "Det nytter" nr. 2/2009, som utgis av LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Jeg fikk nemlig vite av en som kommenterte i bloggen min at det der er et intervju med en ung kvinne som fikk en psykiatrisk diagnose, men som led av hjertesykdom. Hun ble anbefalt å ta abort.

Nå var denne kvinnen en av dem som psykiatriseres grunnet en somatisk sykdom; slike feil skjer av og til. Men hva med dem som de facto har en psykisk lidelse? Er det riktig at helsepersonell anbefaler dem å ta abort?

Jeg skulle ønske at forholdene ble lagt bedre til rette for dem som sliter så mye at de ikke egner seg som omsorgspersoner. I et tidligere innlegg har jeg skrevet om åpen adopsjon, altså at barn og biologiske foreldre i noen tilfeller kan ha litt kontakt også etter at barnet er adoptert. Det kan jo tenkes at flere da ville bære fram barnet.

Kommentar #1

Line Konstali

31 innlegg  153 kommentarer

BRA!

Publisert over 12 år siden

Helt enig med deg! Så flott at også du ønsker alternativer til abort, fremfor å kjempe mot loven. Jeg tror at vi kan få ned aborttallene dersom vi åpner for en holdningsendring i samfunnet generelt, og at vi ivaretar vanskeligstilte gravide på en bedre måte enn vi gjør i dag. Stå på!

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere