Verdidebatt

Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg?

Når Jesus uttaler disse ordene på korset, er det mange som tror at Gud forlater sin Sønn på korset. Men Dr. Steve McVey har en annen forklaring som virker mer rimelig.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var med fortvilelse at Jesu disipler så sin Messias henge på korset. Det hele virket som et eneste stort nederlag. Det hele begynte så bra. Nå lider deres Messias døden på korset. En rekke mennesker spotter Jesus, med anklagen om at Gud nå må komme å utfri ham hvis Gud har behag i ham.

Så hva er det som skjer? Forlater Gud Jesus på korset? Hvorfor uttaler Jesus disse ordene?

Det jødiske folk kjente sin hebraiske Bibel. I Salme 22,1 står det følgende: "Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg?" Resten av denne salmen legger ut om Jesu lidelse på korset - hele frelsen i Jesus.

V 8-9: "Han stolte på Herren, la Ham redde Ham! La Ham utfri ham, siden Han har behag i Ham." Høres dette kjent ut?

V 17: "De har gjennomboret Mine hender og Mine føtter."

V 25: "For han har ikke foraktet eller avskydd Den elendiges elendighet. Og Han har ikke skjult sitt ansikt for Ham. Men da Han ropte til Ham, hørte Han." Nei, Gud forlot ikke Jesus på korset. Gud var jo i Kristus og forsonte verden med seg selv, sier Paulus.

V 27-28: "Må deres hjerter leve til evig tid! Alle verdens ender skal minnes dette og vende seg til Herren."

Når Jesus ropte disse ord på korset, skjønte de som kunne sin Bibel at Jesus siterte Salme 22. Det Jesus egentlig sier, er: "Husk Salme 22! Det er profetert at mine hender og føtter skal gjennombores." Jesus minner Israel om hva som er skrevet om den lidende Messias. Dette skulle oppfylles. De som var våkne i timen fikk med seg poenget til Jesus, og ser nok en gang en oppfyllelse av Guds plan med deres Konge og Messias. Hvordan forstår du nå Jesu uttalelse på korset sett i lys av Salme 22?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt