Verdidebatt

Ny regjering bør representere flertall i folket.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den mest demokratiske løsning vil være om regjeringen vi får etter valget til høsten representerer et flertall i folket. Det vil en få dersom valgresultatet blir omtrent slik meningsmålingene viser – og dersom alle de ikke-sosialistiske partiene går sammen om å danne regjering.

Det betyr at en eventuell ny ikke-sosialistisk regjering vil bestå av Høyre, FRP, Kr.F og Venstre – hvis en legger meningsmålingene til grunn. Disse til sammen representerer over 50 prosent av folket. Og tar en SP med, vil en slik regjering representere et klart flertall i folket.

Mye kan endres til det bedre i norsk politikk. Det gjelder innenfor samferdsel, eldrepolitikk, helse og omsorg, undervisning m.m.

Det er store mangler på flere områder. Innenfor samferdsel gjelder det vedlikehold – og i høyeste grad gjelder det også utbygging. Det går på nye veianlegg og nye jernbanetraséer.

Regjering utgått fra AP, SV og SP og som har representert et mindretall blant velgerne, har nå fått prøvd seg i mange år- uten at det har hjulpet i nevneverdig grad.  Derfor burde tiden nå være inne for ei endring.  Men det bør ikke bare bli endring i at vi får nye partier i styringen, de må også være innstilt på å tenke nytt – tenke nytt, og handle deretter – til gagn for folket og til gagn for kommende generasjoner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt