Verdidebatt

Naken hud lokker.

En rekke jenter/unge kvinner har fått hacket sine nettkontoer på Facebook og andre steder. Gjerningsmannen – en tillitsvalgt og ansatt i Høyre – har tilstått å stå bak spredningen av nakenbildene, og har deretter trukket seg fra alle verv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Handlingene – som selvsagt er fullstendig uakseptable – og som også ser ut til å være forbilledlig behandlet i Høyres organer, synliggjør imidlertid et dilemma som jeg synes det er vanskelig å forstå. I løpet av de siste årene er det avdekket flere saker hvor både gutter og jenter , spesielt unge jenter, har vært eksponert for hacking, og hvor hackeren deretter har sørget for å spre nakenbildene på nettet.

Det er lett å forstå hvordan slik "nettdistribusjon" kan få langvarige og negative konsekvenser for unge mennesker i en sårbar livsfase.

Selv om jeg sliter med å forstå ønsket om å avbilde seg selv på denne måten, så har altså enhver som måtte føle det påkrevet,rett til å avbilde seg selv naken. Men, jeg er forundret  - og kanskje det skyldes at det er stund siden jeg var tjue - ikke vet jeg, men hvorfor må unge jenter (eller gutter for den saks skyld), oppbevare  nakenbilder av seg selv, når  det burde være opplagt for alle at - ingen nettløsning - oppfunnet av mennesker er vanntett, uansett om leverandørene skryter av høyt sikkerhetsnivå.

Ansvaret ligger helt og fullt hos enhver som hacker og/ eller sprer slike bilder ulovlig, men det kan da ikke være ulovlig å tenke litt selv.

Har nettvettet tatt helt ferie ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt