Verdidebatt

Gi med et glad hjerte.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Et villig og glad hjerte

1 Herren sa til Moses:2 Si til israelittene at de skal komme med en offergave til meg. Dere skal ta imot gaven fra hver den som gir av et villig hjerte. (2 Mosesbok 25:1-2 BM11)

Når vi snakker om et villig hjerte snakker vi i realiteten om "villig til å gjøre". Det vil si ta belastningen med å være villig til å gjøre det som kreves i tjenesten. En kan si, du vil ha mange - "villig til å gjøre" situasjoner i din tjeneste. Når vi ønsker å oppnå noe sterkt, dvs. vi ønsker og nå et mål. Da er vi villig til å gjøre hva som helst til å oppnå det.

Det er noe kraftfullt ved det at enn er villig til å gjøre.

Herren sier Han ikke vil at du gir Ham noe eller gjør noe for Ham når du ikke selv vil gjøre det, eller selv er villig til å gjøre det.

Når vi ønsker å disiplinere oss selv, våres kjød, (fordi kjødet går imot våres ånd) så må det være fordi vi vil gjøre det selv, ikke fordi vi må gjøre det. Fordi endringen i oss kan kun skje ved at en selv ønsker det, ikke fordi andre ønsker det.

Motivasjonen må komme fra en selv, en er selv villig til å gjøre det. Vi føler ikke alltid at vi vil gjøre det, bare at vi vil gjøre det. Viljen må ta lede rollen, ikke følelsene.

En god leder har et villig hjerte, et hjerte som er villig til å gjøre.

5 Ta en gave til Herren av det dere eier! Hver den som gjør det med villig hjerte, skal komme til Herren med gaven: gull, sølv og bronse,

22 De kom, både menn og kvinner. Alle som gjerne ville gi, kom med spenner, øreringer, fingerringer og halskjeder, alle slags saker av gull. Alle kom de med en gave av gull som de ville vie til Herren.

29 Hver mann og kvinne blant israelittene som kjente trang til å gi noe til det store arbeid som Herren gjennom Moses hadde befalt dem å gjøre, de kom med det som en frivillig gave til Herren. (2 Mosebok 25:5,22,29 BM85).

Vær villig til å være villig.

9 Folket gledet seg over deres gavmildhet. For helhjertet kom de med sine frivillige gaver til Herren. Også kong David var meget glad for det.

(1 Krønikebok 29:9 BM85).

17 Min Gud, jeg vet at du ransaker hjerter og gjerne vil ha oppriktighet. Av oppriktig hjerte og fri vilje har jeg gitt deg alt dette. Og nå har jeg sett med glede at ditt folk som er til stede her, villig gir deg sine gaver.

(1 Krønikebok 29:17 BM85).

Gud er liker ikke det vi gjør av plikt og under loven (loven om synd og død).

7 Enhver skal gi som han har bestemt seg til, ikke med ulyst eller av tvang, for Gud elsker en glad giver.

(2 Korinterne 9:7 BM85).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt