Verdidebatt

Byråkratiske overgrep

De siste ti-årene er vi blitt neddynget av hundretusenvis nye byråkrater og papirsjyflere som for det meste skaper konflikter, irritasjon og gjør alt tar lengre tid og blir så mye dyrere for folk flest.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Siden Stoltenbergregjeringen tok over AS Norge har staten est ut med formidable 70.000 ansatte. Det betyr 70.000 mindre arbeidsplasser i næringslivet som skal bære velferdssamfunnet. Samtidig svikter velferdssamfunnet på flere områder. Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Landsforening anslår at omlag 20 prosent av kostnadene ved boligbygging nå går til papirflytting.“I mot oss statens lover bøyes, av skatter blir vi tynget ned.” sitat Internasjonalen.

Eksempelvis er vi på Lista blitt pådyttet rådyre byråkrater som dyrker Marehalm på Lista-strendene slik bøndene har gjort gratis i århundrer. Deretter legger byråkratene seg på lur bak sanddynene i ilegger urbefolkningen på Lista høye bøter dersom de henter en bøtte sand på stranda - slik vi har gjort i årtusener før byråkraten kom.

For ikke mange årene siden leste vi i Farsunds Avis at verneområdene rundt Nesheim vannet helt tilgrodd. I århundrer har Lista-bøndene forvaltet området rundt Nesheim-vannet - uten innblanding fra forskrudde rådyre byråkrater - til nettopp å bli det unike kulturlandskapet det ble. Men så kom de høytlønte papirsjyflerne og skremte vettet at bøndene med trusler, rettssaker og bøter dersom de fortsatte å forvalte områdene slik de har gjort i årtusener. Nå skulle alt gå etter rådyre byråkrater sine fikse ideer.

Hør bare;En bonde ble anmeldt og dømt for å drenere jordene sine og for å rydde en bekk ved Nesheimvannet, noe bøndene har gjort på Lista til alle tider. En annen bonde ble anmeldt og dømt for å fjerne trær på egen eiendom, mens en tredje bonde forlate meg ble anmeldt og dømt for å plante trær på egen eiendom! Velkommen til Norgistan!

Dette høres ut som historier fra det tidligere kommunistiske Sovjet, eller fra dagens Nord Korea, men det er blitt den Norske virkelighet, og der er verre sanne historier enn dette.

For 7-8 år siden ble en vanlig lovlydig mann fra Lista - med plettfri vandel - dømt til - og måtte sone en måned i fengsel for å fjerne en helt vanlig steinrøys på egen eiendom! Det var verken en gammel grav, hustuft eller kultur minne – det var bare en grotesk maktdemonstrasjon fra vernebyråkratens side i vårt etterhvert byråkratiske demo-diktatur.“I mot oss statens lover bøyes” sitat Internasjonalen.

Etter å ha klart å skremme vettet av bøndene rundt Nesheimvannet fra å foreta seg noe som helst i det bondeskapte unike kulturlandskapet med trusler, rettssaker, bøter og fengselsstraff - gjengrodde kulturlandskapet med kratt - til stor forskrekkelse for byråkratene. For å bøte på skadene de ubrukbare rådyre byråkratene hadde forårsaket på kulturlandskapet de i utgangspunktet skulle verne, iverksetter de rådyre tiltak for skattebetalerne som bøndene har gjort gratis i århundrer. Det er sosialistisk naudeskap satt i system!

Og, he, he, he, unnskyld at jeg ler - Listabønder rundt vannet har fortalt meg at fylkesmannen nå har tilbudt Listabøndene rundt vannet betaling for å rydde rundt vannet - slik bøndene har gjort helt naturlig og gratis å årtusener. Det er rådyrt byråkratisk idioti satt i system.

Og nå “regulerer” forlate meg også fylkesmannen (byråkraten) også bråtebrenning på Lista, og lar en haug rådyre statsansatte sprade rundt og gjør noe bøndene også har gjort gratis i århundrer, som skapte dette unike kulturlandskapet - uten innblanding av overbetalte byråkrater som bare raserer kulturlandskapet.

Partiet De Kristne vil samarbeide med FrP og Høyre for å redusere og effektivisere byråkratiet slik at de blir folkets tjenere – ikke dets herskere.

Men De Kristne vil først og fremst være en garanti for å få kristendommen vi i over 1.000 år har bygget vårt samfunn på tilbake i våre skoler og samfunnet. Da sikrer vi at visdommen kommer tilbake i samfunnet igjen. Derfor stemmer jeg på partiet De Kristne i år.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt