Rune Staven

402

En liten historie om nåde.

Publisert: 30. jun 2013

Hei

 

 

 

Dette er en liten historie om nåde, jeg tror alle vil kjenne seg igjen i denne historien, ikke akkurat på det denne lærergutten gjorde, men på hva slags føleleser hver enkelt av oss holder inne og som fører oss lengere borte fra Gud. Da vi no er rettferdigjort av tro har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.Frelse fører med seg fred med Gud. for en herlig tro man har i vår rettferdighet.

 

En gang reiste en munk og hans lærergutt fra klosteret til en landsby i nærheten. De skilte lag ved byporten, og ble enige om å møtes neste morgen, etter at de hadde utført sine oppdrag. De møttes som avtalt og tok fatt på den lange turen tilbake til klosteret. Munken la merke til at den unge mannen var uvanelig stille. Han spurte ham om det varnoe galt.Hva angår det deg var det klare svaret han fikk. Nå var munken sikker på at brorer var plaget av noe, men han sa ingen ting. Avstanden mellom dem begynte etter hvert å øke. lærergutten gikk sakte, som om han ville komme vekk fra læreren sin. Da klosteret dukket opp stoppet munken ved porten og ventet på lærlingen. si meg min sønn, hva er det som plager din sjel ? Gutten skulle til reagere igjen men da han så varmen i munkens øyne, begynte hjertet hans å smelte, Jeg har syndet stort ,hulket han, sist natt sov jeg med en kvinne og brøt kyskhet løftet mitt, jeg er ikke verdig til å gå inn i klosteret sammen med deg. Abbeden la armen rundt studenten og sa la oss ammen gå inn i klosteret, også vil vi sammen gå inn i Kappelet, vi vil i felleskskap beskjenne våre synder, Bare Gud vil vite hvem av som falt.

 

 

Beskriver ikke dette Gud har gjort for oss? Da vi skjulte vår synd, trakk vi oss bort fra Ham. Vi så på Han som en fiende. vi prøvde å unngå å møte Ham. men når vi beskjenner våre synder, erkjenner vi ting annderledes. Gud er ikke lengere en fiende. han er en venn vi har fred med Ham. Ham gjorde mer en det munken gjorde mye mer. Jesus tok ikke bare del i vår synd, men Han ble knust på begrunn av det onde vi gjorde, men Han ble knust for våre misgjerninger, straffen lå på han for at vi skulle ha fred Jes 53,5 Han led tålmodighet korset uten å akte vannæren, Han leder oss inn i Guds nærhet.

 

Dette minner meg på om tolleren som også erkjente sin synd slo seg på brystet og utbrøt vær meg en synder nådigt. Han gikk derifra rettferdigt.Også var det den borkommende Sønnen som vendte hjemmover da han skjønte at han kunne ikke vandre lengere bort fra sin Far, men måtte innrømme sin skyld. Vi har en Far som er nådefull, god og som er full av kjærlighet til oss som barn vi er. Det er bare opp til oss å vende om i fra de dårlige veier. Peter fornektet Jesu tre ganger han vendte seg bort i fra Herren, men kom tilbake. kan vi lære noe av denne historien om lærergutten.? Ja Gud er trofast selv om vi skulle svikte, men vi får fred med Gud når vi innser at vi trenger Ham hver dag i våre liv.

 

vi kan vel kjenne oss igjen i noen av disse historiene. men vit at Gud er ikke langt unna , det er bare vi som er langt unna.

 

 

mvh

Rune

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

randi bergan

6 innlegg  299 kommentarer

Publisert over 7 år siden

ja veldig fint eksempel, Rune

Kommentar #2

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 7 år siden
randi bergan. Gå til den siterte teksten.
ja veldig fint eksempel, Rune

Hei Randi

 

 

 

De enkle historiene er de letteste å forstå, Det finnes mange historier i Bibelen om hva nåde er, og på hva Guds nåde gjør med oss mennesker.

Du kjenner sikkert til historien om mefiboset i Bibelen. Mefiboset var en krøpling. Jonatan, og David var beste venner. og han hadde en sønn som hette Mefiboset. David fikk vite dette etter 20 år, og Han gjorde alt for denne Gutten han lot han sitte i sin tronesal med de store gutta og med dronningen,og spise . David fikk vite Mefiboset sin tilstand, men han ignonerte dette og sa hvor er denne sønnen.man kan undres hvor lenge det var siden han ble kalt en sønn.for så langt var han alltid blitt omtalt som krøpling.men David nevner ikke dette med et ord.Han sa ikke hvor er Mefiboset det problembarnet, nei Han sa hvor er denne sønnen. David viste Nåde til denne sønnen, David hadde blitt gitt nåde av sin Far i Himmelen. så Han viste hva det ville si å gi nåde. så nådens drakt har forskjellige farger. glem ei at vi selv har blitt vist masse nåde. hvordan kan vi vise vår nåde tilbake til den som trenger nåde? ved å slutte å tale ondt om andre er en måte, vet å slutte å baksnakke er en annen måte. ved å be istede for å være bitter for den man ikke liker er en måte, ja det finnes mange måter å vise nåde på. vi har blitt gitt mye nåde ennhver av oss. Det står det eneste vi skal skylde verandre er å elske verandre, i disse ord er det nåde.

 

 

mvh

Rune

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere