Verdidebatt

Ren propaganda fra Vårt Land

Til tross for mengder av forskning som knuser barnevernet så klarer Vårt Land å presentere ren propaganda om det såkalte barnevernet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

http://www.vl.no/samfunn/rekordmange-barn-hentet-av-barnevernet/

Kan man ikke for en gangs skyld - i det minste forsøke - å komme med beviser for at barnevernet fungerer? Neida, det er den sedvanlige synsingen basert på bestemte gruppers forestillinger. Man har ikke lært noe av hverken nær eller fjern historie som viser at når man ikke har mer å fare med bak makt enn menneskers forestillinger, så fører det til systematiske overgrep.

At de som deler forestillingene primitivt applauderer det som klør i ørene, endrer ikke dette.

Når skal norske journalister lære å forholde seg til forskning? Det vil si et bevisst forhold til at noe forskning beviser mer enn annen forskning. Når skal de lære seg å forholde seg til opplysningstidens idealer som var ment å hindre overgrep mot diverse grupper?

Landsforeningen for barnevernsbarn er ikke en forening for barnevernsbarn. Det er en forening for de som opplevde at barnevernstiltakene fungerte. Altså et mindretall. Å være barn er å lære hvordan livet er. De barnevernsbarna man lyktes lære at familien ikke har verdi og at barnevernet er fantastisk - altså de som ble mest hjernevasket av barnevernets inngrep - de finner man fremst i Landsforeningen for barnevernsbarn.

Disse har over hode ikke satt seg inn i forskningen som knuser barnevernet.

Når det gjelder norske akademikere opp til professornivå, så lider samfunnet under at storparten av disse har samme ideologiske ballast som man så i Hjernevask. De tror i all hovedsak på at miljøet skaper mennesket. De tror på miljødeterminisme, sosiologisme, psykologisme osv. "Mensa-gjengen" sin oppsummering av problematikken Hjernevask-programmene tok opp passer bra også her:

"En svært ensidig og ideologisk fundert oppfatning av at mennesker er uendelig formbare fordi miljøet har alt å si"

http://www.mensa.no/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=2004

Bare her handler formbarheten om alt barnevernet fantaserer om at skader barna på uendelig mange måter. Det vil si om man kan skylde på foreldre (resten av miljøet gir man stort sett blaffen i.). Samt alle påstander de kommer med om foreldrene.

For noen tiår siden så var biologismen med å ødelegge den vestlige verden. Det var liksomvitenskap. Nå er det andre ting som er liksomvitenskap og media er propagandaredskap som venner folket til voldsmonopolets gjennomføring av liksomvitenskapen eller det liksomfaglige i familienes mest sarte og dyrebare privatliv.

Hvorfor gjør ikke politikerne noe? Hvorfor skulle de? Sosiologismen, psykologismen og miljødeterminismen bekrefter politikernes forestillinger om egen- og "systemets" viktighet, og legitimerer deres innblanding i stadig mer privatliv. De er som siamesiske tvillinger som i liten grad kan leve uten hverandre.

Fra denne ideologiske lappskausen får Vårt Land pressestøtte, og skriver som om de fikk betalt for det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt