Astrid Sofie Dalhaug

9

Den klokeste gir seg

Publisert: 14. feb 2010

Preben Aavidtsland mobber visstnok kristne på Twitter. Jeg følger ikke med på Twitter, leser bare om det i avisen. Jeg tror ikke man blir så mye klokere av å lese / skrive to og to setninger.

Men til de kristne som føler seg mobbet av Aavidtsland og hans like, her er dagens ord: 

"Salige er dere når de for min skyld håner og forfølger dere, lyver og snakker ondt om dere på alle vis.Gled og fryd dere, for stor er den lønn der har i himmelen. Slik forfulgte de også profetene før dere." Jesus i Bergprekenen (Matt 5,11-12.)

"Det som i verdens øyne er dårskap, det utvalgte Gud for å gjøre de vise til skamme, og det som i verdens øyne er svakt, det utvalgte Gud for å gjøre det sterke til skamme." Paulus (1.Kor 1, 27.)

Kanskje en slik tankegang også kunne være noe for rasende muslimer, som ikke tåler å se nedsettende tegninger av profeten Muhammed. Å heve seg over det, liksom. "Den klokeste gir seg", som mamma brukte å si når vi ungene kranglet. Det kan hende det er et råd som er anvendbart også på internasjonalt, interreligiøst nivå. 

Kommentar #1

Svein Olav Nyberg

6 innlegg  139 kommentarer

Den kloke

Publisert nesten 11 år siden
Astrid Sofie Dalhaug. Gå til den siterte teksten.

"Den klokeste gir seg", som mamma brukte å si når vi ungene kranglet.

Det er sant. Men den kloke vet også at han ikke først og fremst er klok fordi han ga seg, men ga seg fordi han verdsetter klokskap. Det er mange grunner til at folk gir seg, og i noen tilfeller gir man seg der noen andre kanskje hadde trengt at man dyttet litt mer på. Amnesty dytter gjerne på litt ekstra, for eksempel.

Men jeg er enig i at det å føle seg mobbet av to linjer på twitter ikke umiddelbart slår meg som klokskap.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere