Verdidebatt

Vårt Lands oppslag om partisekretær Terje Simonsen i De Kristne.

Jeg ønsker å gi mine synspunter i forbindelse med de oppslag som kom i vårt Land om partisekretær Bjarne Bjelland i De Kristne fredag 7. juni.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

SKITTKASTING .

At det går an å få til så mye oppgulp som det Vårt Land serverer om partisekretær Terje Simonsen i dagens avis (lest på nettet), 07.06.13, er helt utrolig.

Som fylkesleder i Østfold, og også medlem av programkomiteen, kjenner jeg ikke igjen den beskrivelsen som er gitt i Vårt Land.

Fra begynnelsen av oktober hadde programkomiteen 3 samlinger hvor vi i hovedsak jobbet med prinsipp-programmet, samt fikk utarbeidet et forslag til kortprogram under ledelse av Bjarne Bjelland. Konklusjonen da var at et handlingsprogram ville vi ikke rekke. Programkomiteen var også fullt klar over at et program skulle godkjennes av sentralstyret. Da Terje Simonsen tok en telefonrunde for å orientere om sentralledelsens beslutninger, virker det uforstående for en som ble oppringt i samme fase, med samme opplysninger, at dette kunne resultere i direkte utskjelling. Det virker veldig fjernt for undertegnede.

Da Bjarne Bjelland, med flere, kastet kortene og nedla sine verv i begynnelsen av februar, var det ca 2 måneder igjen til Landsmøtet i De Kristne. I løpet av denne korte perioden ble det utarbeidet et handlingsprogram med stor bredde. Mye av det som er med i handlingsprogrammet har basis i det kortprogrammet som ble utarbeidet i første fase. Ikke noe av det som programkomiteen hadde arbeidet med ble sett på som ubrukelig, men ble implementert i handlingsprogrammet. Det ble hele tiden gitt ros for det arbeid som var nedlagt underveis.

Da Landsmøtet gikk av stabelen 19. og 20. april hadde vi et prinsipp-program, et handlingsprogram, avholdt årsmøter og fått på plass Stortingslister i alle 19 fylker, dette til tross for at det hadde blitt utbasunert som en umulighet og en utopi av personer som da hadde gått ut av partiet.

Terje Simonsen har lagt ned et formidabelt arbeid, han var også den som understreket at en partisekretær ikke skulle være medlem av sentralstyret. Noe som ble respektert og etterfulgt på Landsmøtet. Dette tilsier at han har talerett, men ikke stemmerett. Han oppleves ikke som en som ønsker å tilstrebe seg makt.

At en som var forespurt om å stille som leder i partiet i forkant av Landsmøtet titulerte seg selv som leder i diverse avisartikler, uten enda å være valgt, kan jo tilsi at denne personen ville tilrane seg mer makt enn det en var tiltenkt.  Og at vedkommende nå går til så harde angrep på vår partisekretær i et parti han har gått ut av, burde få en avis som Vårt Land til å stille like kritiske spørsmål andre veien. Skittkasting er imidlertid ikke det vi har startet partiet for, det er mer enn nok å gjøre med politisk arbeid, og det håper vi at partiet får ro til å drive med framover. Et nytt parti, uten noen statsstøtte, er krevende nok i seg selv, om ikke aviser skal legge sten til byrden!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt