Verdidebatt

På veg mot det totalitære

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

KrF opplever tidenes nedtur på meningsmålingene etter et valg som også var en nedtur. Partiet beskyldes for å være gammeldags og håpløst konservativt. I et Norge hvor det er opplest og vedtatt av makteliten at enkjønnet og tokjønnet samliv er like bra og like verdifullt, må et parti som står for et annet syn fortone seg som håpløst opphengt i fortida.

Den nye kjønnsnøytrale ekteskapsloven ble innført som en ren maktdemonstrasjon uten noen form for konsekvensanalyse eller grundig debatt. Folket fikk i realiteten ikke satt seg inn i argumentene for og mot, og om de hadde fått en slik innsikt, ville det ikke hatt noe å si uansett. Innføringen av denne loven symptomatisk på den situasjonen vi befinner oss i. Den tid er forbi da noen kan appellere til en moralsk standard og regne med enighet om hva som er det moralsk gode og rette. For det finnes ikke lenger noen allmenn kunnskap om moralske sannheter eller noen tro på at det finnes objektive moralske sannheter.

Jeg vil påstå at vi befinner oss i en situasjon som kan bli farlig. For dersom det ikke finnes noen sannhet og moralnorm som vi kan ha objektiv kunnskap om, blir konsekvensen at noen må definere hva som skal være gjeldende virkelighetsforståelse og moral. I praksis fører dette til kamp om definisjonsmakten og at den sterkeste vil vinne.

Kirken og kristendommen hadde denne definisjonsmakten helt siden kristendommen ble innført for over tusen år siden. I dag er det verdensanskuelser som naturalismen og postmodernismen som i stor grad har tilranet seg denne makten og den blir brukt til å påtvinge flertallet den rådende virkelighetsoppfatningen. Noen ytringer er tillatt og noen ytringer er tabu og forbudt.  Alle som vender om og bøyer kne for det politisk korrekte blir hyllet som helter, mens alle som våger å opponere mot makten fordømmes til evig glemsel og gremmelse utenfor det gode selskap.

Det er lett å finne eksempler på dette. Inger Lise Hansen blir hyllet fordi hun har ytret meninger som er politisk korrekte, mens media og hele makteliten omtrent samstemmig gikk til angrep på Nina Karin Mosen da hun fikk Fritt Ord prisen i 2009 for å ha tatt til motmæle mot den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Nina Karin Mosen har sine meningers mot, men de fleste velger å tie stille og innordne seg. Det er nå engang slik at det koster å kjempe og få er villige til å betale den prisen.

For å være med i det gode selskap må man være for full likestilling mellom kjønnene og fri abort og enkjønnede ekteskap og darwinismen og det multikulturelle samfunn og individets rett til å gjøre hva det vil bare det ikke skader andre, og man må være mot konservativ kristendom og troen på at det finnes absolutt sannhet og godhet og skjønnhet.

Det er på tide å utfordre den dominerende form for sekularisme og kjempe for legitimiteten til en kristen virkelighetsforståelse. Mesteren fra Nasaret visste bedre enn de fleste at sannheten frigjør, mens løgnen formørker og gjør ufri. Mer enn noen gang trengs det mennesker som kan stå fram i det offentlige rom og avsløre bedraget i de falske ideologiene og vise at det fremdeles er god grunn til å satse på det kristne verdensbildet.

Apostelen la sannheten åpent fram og forsvarte den.  Han gikk også til angrep på tankebygninger eller ideologier som stred mot kunnskapen om Kristus. Tiden er overmoden for alle sannhetselskere å gjøre det samme. Av historien kan vi lære at svært mye står på spill.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt