Verdidebatt

Ahus overser Brukerorganisasjonene

Brukermedvirkning er en av Mental Helses viktigste hjertesaker

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

AHUS OVERSER BRUKERORGANISASJONENE

Åpent brev til psykiatrisk divisjon på Ahus

Mental Helse Stovner beklager på det sterkeste nedleggelse av seks kriseplasser på Distriktspsykiatrisk senter i Nittedal, (viser til avisoppslag 24/5). Ekstra kritikkverdig er det at beslutningen om dette er tatt i all stillhet og uten at brukerorganisasjonene i psykisk helsevern er blitt involvert.

Er brukermedvirkning ukjent for Ahusledelsen ? En av Mental Helses hjertesaker er retten til brukermedvirkning som i praksis betyr "Brukernes rett til å bli hørt og til å påvirke i viktige saker som gjelder brukernes liv og helse."

Det er en stor skam at ikke Mental Helse i bydelene Alna, Grorud og Stovner (bydelene i Oslo som sogner til Ahus) er blitt informert om nedleggingsplanene. Og derved blitt fratatt mulighetene til å bidra med innspill i beslutningsprosessen.

Jeg oppfordrer Ahus psykiatrisk divisjon til å invitere Helseministeren , bruker-pårørende- og fagorganisasjonene i Ahus opptaksdistrikt til å komme sammen og drøfte situasjonen. Sammen kan vi kanskje finne løsninger som kan erstatte de seks nedlagte kriseplassene.

En stor honnør til Inger Lise Nystuen som stod frem med dette i avisen.

Gunn Pound

Leder Mental Helse Stovner

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt