Verdidebatt

Reinfeldt og Orwell

Nytale, virkelighetsvegring og konsensustyranni er en farlig kombinasjon. I Sverige er dette satt i system på en måte som savner sidestykke i Vesten. Også statsminister Fredrik Reinfeildt og hans ministre følger det forventede mønsteret. Selvsagt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

- Så det er innvandrernes feil. Det var jo uventet, repliserte (en åpenbart presset) statsminister Fredrik Reinfeldt ironisk til Sverigedemokratenes leder Jimmie Åkesson i Riksdagen (se videopptak av repplikkvekslingen). Se også Aftenposten: - Mine helter er dem du utpeker til fiender. Krass Reinfeldt svarte om innvandring og opptøyer i Stockholm.

Tilsvarende gjelder den svenske integreringsministeren: BBC är ett av många mediebolag som just nu befinner sig i Sverige för att rapportera hem om det nya Sverige, där invandrarvåldet krossat den forna idyllen. I inslaget gör integrationsminister Erik Ullnehag (FP) en föga imponerande insats då han på knackig engelska försöker förklara att man inte ska skylla på invandringen, kommenterer Avpixlat (som også har med videoen av selve BBC-intervjuet med Ullnehag).

Reinfeldt og Ullnehags poeng er at det finnes mange lovlydige og ressursterke innvandrere, og at det derfor blir feil å fokusere på det krimelle og voldelige mindretallet. Dette er dessverre et forsøk fra deres side på å unngå det uunngåelige, nemlig den fullstendig innlysende observasjon at integreringen i Sverige ikke har hatt mulighet til å holde tritt med innvandringene de siste tiårene.

Så lenge dette faktum underslås, opptrer man uredelig: Dersom Sverige ikke hadde hatt så mange uintegrerte (og muligens uintegrerbare) innvandrere som hva landet faktisk har, ja, så hadde man heller ikke hatt så alvorlige problemer som det vi nå ser enkelte symptomer på.

Altså: Problemet er ikke det lovlydige flertallet av innvandrere; problemet er det lovløse og kulturelt tilbakestående mindretallet. Dersom Sverige skal fortsette med å slippe inn tusenvis av mennesker fra primitive/bakstreverske/voldelige kulturer hvert år, da vil problemene garantert fortsette å vokse, inntil det en vakker dag virkelig går over styr. Det vi har sett de siste dagene er bare toppen av isfjellet, stelt i stand av noen få hundre pøbler.

Men det er synd på disse stakkars innvandrerne, hevdes fra mange hold. De føler på utenforskap, de har ikke samme sosioøkonomiske status som medel-Svensson, mange av dem er arbeidsløse, de blir oftere enn andre grupper stoppet av politiet i rutinemessige kontroller (ja, hva kan det komme av???) - noe de oppfatter som trakassering, osv, osv. Javel, er dette virkelig gode forklaringer på at ungdomsgjenger går amok med påtenning av biler, skoler og andre bygninger; på at de kaster stein på politi og brannvesen, etc? Nei, selvsagt er det ikke det. Noe av disse tingene kan være interessante momenter, som hører med i en helhetsvurdering, men de utgjør selvsagt ikke noen fullgod forklaring. Når de fremstilles som dette blir de i stedet bortforklaringer.

For det første kan man jo forsøke å heve blikket og se dette i perspektiv. Innvandrerne står i kø for å komme til Sverige. Mange av dem lyver for å få innpass. Det finnes en stor og organisert virksomhet for å smugle folk til vestlige land, ikke minst nettopp til Sverige, som regnes som et av de mest attraktive landene å komme til. Sverige har muligens verdens mest generøse velferdsordninger, og så å si enhver asylsøker e.l. som lykkes i få oppholdstillatelse, blir av sine egne regnet som å ha skutt gullfuglen. Likevel er altså mange av dem misfornøyde, og mener av Sverige har behandlet dem dårlig. Her er det ett eller annet som skurrer, og mediene gjør ikke jobben sin når de tar denslags for god fisk.

For det andre kan man konstatere at en urovekkende høy andel av innvandrere slenger gjennom skolen uten å lære stort (mange dropper etter hvert ut). En del av dem er langt på vei for analfabeter å regne. Noen av dem kan knapt snakke svensk. Likevel klager de over dårlige muligheter på arbeidsmarkedet!

For det tredje foreligger det etter hvert solid dokumentasjon på at mange innvandrere hater/avskyr/forakter det svenske samfunnet, og at disse ikke ønsker å bli integrert. Dette gjelder ikke minst radikale islamister, som svenskene har skapt god grobunn for. Som et aldri så lite og dagsaktuelt apropos, se f.eks. "Hela förorten ska brinna, Allahu akbar".

For det fjerde tyder undersøkelser utført f.eks. av de svenske forskerne Martin Nordin og Dan-Olof Rooth på både innavl og lav gjennomsnittlig intelligens er faktorer som må tas med dersom visse innvandrergruppers sosioøkonomiske status, samt disses adferd, skal forstås. Her er utdrag fra Fria Tiders artikkel  "Inavel" och "låg intelligens" bakom bilbränderna.

Sitat (lenker i original):

Ungdomar som bor i mångkulturella områden så som Kista och Husby är oftare dömda för brott än jämnåriga i andra delar av landet, visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) som SVT tagit del av. Intelligensskillnader kan vara orsaken till utanförskapet och kriminaliteten, menar ledande forskare.

SVT har genomfört en granskning av kriminaliteten i så kallade utanförskapszoner, det vill säga invandrartäta områden, runt om i landet och resultatet ger en nedslående bild av den så kallade integrationen.

I den invandrardominerade Malmöstadsdelen Rosengård är 14,7 procent av ungdomarna i åldern 15 till 19 år dömda för minst ett brott – mer än dubbelt så mycket som riksgenomsnittet på 6,7 procent. Andra områden med hög ungdoms­kriminalitet är Stockholms­förorterna Tensta, Kista, Husby och Rinkeby med flera.

Särskilt utsatta är invandrare från Afrika och Mellanöstern, som enligt Brå är den mest brottsbelastade invandrargruppen och som enligt statistik begår flerfaldigt mer grova brott en svenskar. Invandrare från Nordafrika och Irak är mer än 20 gånger oftare inblandade i våldtäkter än svenskar, enligt en studie (PDF s. 107) från Brå.

Experterna: Extrem fascination för eld

Medan svenska politiker hävdar att den höga ungdoms­kriminaliteten bland invandrare beror på så kallade socioekonomiska faktorer och socialt utanförskap, menar danska utredare att ”låg intelligens” hos många invandrargrupper från Afrika och Mellanöstern samt ”följderna av kusinäktenskap” är orsaken till den utbredda kriminaliten, skriver polistidningen Dansk Politi.

När den danske polisexperten Kim Thyssen redogör för orsakerna till kriminaliteten bland ungdomar i utanförskaps­områden tecknar han en mörk bild av tillvaron för Danmarks mest utsatta invandrar­grupper.

– Det är unga som har ett litet ordförråd. De är impulsstyrda och inte konsekvensorienterade, och det är därför de är svåra att nå ut till. De har helt enkelt inte de redskap som krävs för att kunna diskutera. Många av dem har dessutom en extrem förkärlek för eld, säger han till Dansk Politi.

Intelligensskillnader orsak till utsatthet

Även själva utanförskapet i sig går att förklara med de utsatta invandrargruppernas låga intelligens, visar svensk forskning som gör gällande att det är lägre IQ som leder till att invandrarna inte får lika välavlönade jobb som svenskar.

Ledande svenska experter vid Lunds och Kalmars universitet har kommit fram till att att när invandrarna väl är inne i arbetsmarknaden, beror det strukturella lönegapet i själva verket på intelligensskillnader. Hade personer med två utlandsfödda föräldrar haft haft lika hög intelligens som svenskar hade de haft lika hög lön som svenskar, skriver forskarna Martin Nordin och Dan-Olof Rooth i en rapport ([The Income Gap Between Natives and Second Generation Immigrants in Sweden: Is Skill the Explanation?, Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit (Institute for the Study of Labor)], PDF s. 15).

”När vi kontrollerar för resultatet på Pliktverkets intelligenstest, så försvinner inkomstgapet mellan svenskar och andra generationens invandrare nästan helt.”

”Vi finner inga indikationer på etnisk diskriminering för män födda i Sverige med invandrarbakgrund med avseende på lönen jämfört med svenskar, givet att bägge har samma intelligens”, står det i rapporten.

Sitat slutt.

Skal man få noenlunde realistiske/sannferdige vurderinger av det som skjer i Sverige om dagen, nytter det ikke bare å lese hva de store, svenske mediene skriver, man må også besøke alternative medier som f.eks. Avpixlat og Fria Tider (som jeg altså har lenket til ovenfor). Riktignok ulmer det under overflaten blant frustrerte journalister som føler at de hindres i å rapportere på en sannferdig måte, men det er nok ennå langt igjen før Sverige kan omtales som et demokratisk land med ytringsfrihet.

Jf følgende sitat: "Vi har inte redovisat obehagliga fakta och debatterat vart Sveriges upp- och nedvända asylpolitik kan leda. Istället har vi fått en nationell mörkläggning som upprätthålls av ideologiska skäl, där verkligheten får maka på sig för den idealiserade självbilden och den fejkade toleransen", skrev den före detta SVT-journalisten Gunnar Sandelin i Dagens Nyheter under rubriken "Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna". Också SVT-journalisten Janne Josefsson är inne på samma spår och menar att klyftan mellan folket och journalisterna angående mångkulturen är stor.

Se spesielt følgende sak: DN-journalist: Därför ljuger vi om invandrarkravallerna. Bonnierjournalisten Ulrika By på Dagens Nyheter säger i en intervju med Timbro att hon anser att medierna inte ska rapportera neutralt om händelser som kravallerna i Stockholm – och att de mörkar saker som "kan användas i främlingsfientliga syften".

Se også: Rapporteringen från Husby PK-filtreras. DN-journalisten Ulrika By skriver ofta om invandrings- och integrationsrelaterade problem. I onsdags tittade hon närmare på hur bevakningen från Husby ser ut, och konstaterade att det hela är "ett journalistiskt riskprojekt" och frågade hur de ska kunna berätta "utan att öka främlingsfientlighet och utanförskap".

Konklusjon: Sverige har alvorlige problemer, men svenske eliter vegrer seg for å se sannheten i øynene. Så lenge dagens kombinasjon av innvandringsliberalitet og ytringsfrihetsfiendtlighet videreføres, vil problemene fortsette å vokse. De vil fortsette å vokse (a) fordi man ikke kan finne løsninger så lenge man insisterer på å skjønnmale virkeligheten og snakke usant om problemene, (b) fordi antallet frustrerte og sinte innvandrere øker, og dessuten (c) fordi antallet frustrerte og sinte svensker øker. This is a recipe for disaster.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt