Verdidebatt

Ikke-vestlig innvandring. Hvor går veien videre?

De muslimske statene i verden er preget av gjennomgående vold og stagnasjon. Det kan virke som modernitet, humanisme, vitenskap, menneskerettigheter, likestilling og menneskeverd ligger langt frem i tid?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Kongregering" er territoriell-og bostedskonsentrering av spesifikke grupper eller undergrupper av mennesker som bidrar til å konsolidere gruppeidentitet. Grunnet til dette skyldes først og fremst store forskjeller i språk, religion, nasjonalitet, kaste, seksuell orientering eller livsstil.

Hvis det er store forskjeller mellom majoritetssamfunnet og minoritetsgrupper er det høyere risk for at det utvikler seg kongregering. Der minoriteter praktiserer religiøse og kulturelle tradisjoner som kommer i direkte konflikt med majoritetsbefolkningen.

Velferdsmagnethypotesen" innebærer at land med omfattende velferdsgoder i større grad tiltrekker seg lavkvalifiserte innvandrere. Statistikken viser at det er en klar overvekt av ufaglærte innvandrere til Europa, mens høyt kvalifiserte innvandrere drar et annet sted.

Den norske modellen har i tillegg gjennomgående høye gjennomsnittslønninger og begrenset lønnsspredning. Det innebærer at lavkvalifiserte arbeidere vil ha relativt mer å tjene på å søke asyl i land som Norge.

Når sosiale ytelser nærmer seg eller overstiger forventet arbeidsinntekt som det kan gjøre for stønadsmottakere med stor familier, bidrar det også til å svekke arbeidsmotivasjonen. Innvandrere forblir stående utenfor arbeidslivet.

Muslimsk ungdom er overrepresentert i kriminalstatistikken.

Hvis vi ser til Danmark har Nikolai Sennels, psykolog og terapeut gjort seg noen interessante observasjoner fra ungdomsfengsler, som kan gi en forklaring til Husby opprøret. Andre grunner har jeg allerde nevnt.

Han sier at det er store forskjeller mellom dansk og muslimsk ungdom - som vokser opp under noenlunde samme vanskelige forhold. Når dansk ungdom blir oppdratt til å ta ansvar for sitt eget liv og ransake sine følelser, har muslimsk ungdom en helt annen virkelighetsforståelse. Årsaken til at de har så dårlige relasjoner til venner, skole og politi skyldes samfunnet.

Muslimer er ikke oppdratt til å granske sine egne handlinger i samme grad som Dansk ungdom, og de snakker helst ikke om følelser i det hele tatt. Isteden projiserer muslimsk ungdom problemene over på samfunnet. De er urettmessig offer for rasisme og diskriminering. Årsakene ligger altså utenfor dem selv og det er derfor legitimt med hevnaksjoner.

Det viser seg at når danske pedagoger ønsker å gå i dialog, oppfatter muslimsk ungdom det som et svakhetstegn. Isteden for å sette klare grenser blir ungdommene tidelt enda flere fritidstilbud. Det bevilges ressurser til gateplansprosjekt og flere støttepersoner. Selv om det blir brukt milliarder på dette er resultatet fiasko.

Som nevnt er det flere årsaker til at vi ser opprør blant muslimsk ungdom over hele Europa. Men kanskje det viktigste er når enhver kritikk av islam/muslimsk kultur oppfattes som undertrykkende. Og derfor er det legitimt med hevnaksjoner i form av brannstiftelser og vold mot politi og brannvesen. Skandinavia er helt fremmed for en slik tenkning der vold er fullt ut akseptabelt.

Sennels er dypt bekymret for fremtiden. Han sier rett ut at utdannelse, arbeide og lovlydighet ikke er nok. De fleste muslimer ønsker å leve med deres kulturelle og religiøse tradisjoner. Disse verdiene er så langt ifra, og på mange måter direkte motsatsen til våre verdier.Han har ingen tro på at en stor muslimsk minoritet noen sinne vil komme til å inngå uproblematisk i det Danske samfunnet. De vil presentere stadig flere krav, der vi må gi slipp på våre tradisjonelle Europeiske verdier.

De muslimske statene i verden er preget av gjennomgående vold og stagnasjon. Det kan virke som modernitet, humanisme, vitenskap, menneskerettigheter, likestilling, menneskeverd ligger langt frem i tid?

Vi har sirka 1.5 milliarder muslimer i verden. I muslimdominerte områder kan vi ikke påvise noen substansielle fremskritt. Ikke politisk, hverken i naturvitenskapene, kunst eller litteratur. Hvilke oppfinnesler har muslimene gjort de seneste tusen årene som: Strøm, elektroomagnetiske bølger, antibiotika, forbrenningsmotoren, dator etc.

Men klart hvis folket lever i en tenkning som befinner seg på tolvhundretallet kan heller ikke samfunnet utvikle seg i noen større grad.Det vi ser er autokratiske styrelsessett og despotisme. Patriarkalske hierarkier der ofte opposisjonen bringes til taushet, religiøs ekstremisme, sensur og generelt uro og vold. Det kan virke som nær sagt all form for kulturell og vitenskapelig renessanse ikke er ønsket i muslimske stater?

Konsekvensene er innlysende: SSB peker på følgende avvik med ikke-vestlig innvandrere, som skiller seg kraftig ut på statisikken, fra alle de andre innvandrerne

1. Ikke-vestlige innvandrere går raskere ut av arbeidslivet.
2. De som jobber bidrar mindre til skatteinntektene.
3. De mottar mer uføretrygd og andre offentlige overføringer.
4. De får flere barn.

PÅ bunnen av arbeidsmarkedsstatistikken ligger Somalia, Eritrea, Irak, Afghanistan, Pakistan og Marokko. Yrkesdeltakelse ligger i gjennomsnitt på 40 prosent, Til  tross for kostbare opplæringsprogram.

Denne gruppen utgjorde til sammen 122 000 personer i 2012.

Konsekvensen ser vi tydelig: SEGREGERING. Vi ser flere hijabkledde kvinner i Oslo's gater, vekst av muslimske bedehus, moskeer og koranskoler. Krav om skreddersydde løsninger som tilgodeser særordninger, kvinnediskriminerende holdninger, blomstrende antisimitisme, overfallsvoldtekter, gjengdannelser, organisert kriminalitet og vold i hjemmene.

Hvordan vi skal få integrert flere hundretusen ikke-vestlige innvandrere virke nesten umulig. Mange av disse innvandrere mangler jo hele forhistorien, oppdragelsen og kodene.

I Skandinavia har alle borgerne høye kvalifikasjoner. Alle har sju til ti års grunnskole og svært mange har videregående skole og høyere utdanning. Systemet sørger for at alle borgere har en basiskunnskap som har en homogeniserende effekt. De har de samme ferdighetene og kodene som forventes.

Vi ser igjen og igjen hvordan venstresiden sammen med Rød-grønne regjeringen gjør alt de makter for å legge lokk på et kjempeproblem.

Eksemplene er utallige. Trekker frem er et godt eksempel fra leder i Dagbladet Torsdag 23 mai 2013. Den er klassisk.

Følgende er skrevet sitat:

"Flere har trukket raske og bastante konklusjoner. Dette handler om innvandring og mangel på integrering, om en varslet kulturkollisjon som det har vært advart mot lenge, hevdes det."

"Det er en altfor lettvint og spekulativ slutning. I Sverige ser man et mer komplekst og sammensatt bilde, som ikke minst har med sosial utfordringer og politikk å gjøre. Høy ungdomsledighet, velferdskutt, økte klasseskiller og diskriminering, er en eksplosiv blanding vi kjenner igjen fra andre steder i Europa." - Sitat slutt.

Har vi hørt den før? Jeg leser denne forklaringsmodellen hver eneste dag i avisene. Det er ikke til å tro. Men når dette gigantiske sosiale eksperimentet rakner i sømmene vil det være noen som må stå til ansvar.

Mvh Hanni

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt