Verdidebatt

Manglende kunnskap om ateistene

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det ser ut til å være en ganske grunnleggende manglende kunnskap om ateisme. Her må skolen komme på banen slik at fremtidige generasjoner ikke går kunnskapsløse ut av sitt skoleløp med forvrengte tanker rundt denne lille minoriteten, ateistene, i vårt land.

Det virker jo som om en stor andel religiøse lever i den villfarelsen at ateister har et eget forbund som blir omtalt som HEF. Det i seg selv er jo helt feil da dette er et forbund for alle men ikke noe særfobund for ateister.

Ateister er vel så forskjellige som det kan få blitt. Like fullt bir de av mange religiøse sett på som en gruppe med gruppebestemte meninger og tanker. De blir tillagt skyld for alskens udåd begått i verden hvor man ikke kan tillegge religioner skyld for disse udådene.

Men det blir jo som å beskylde en pleneier skyld for brunsnegler fordi det finnes brunsnegler i noen plener hos andre pleneiere.

Ateisme bør derav inn som eget fag i skolene slik at vi slipper vranglærte barn som går rundt å tror alt og mangt om ateister. De er jo få og de er i verdenssammenheng stort sett uglesett av de fleste religiøse med dertil utstøtelse eller de må skjule sin ateisme og late som om de er religiøse for å bli akseptert.

Ateistene krever ikke noe ut over det som er rett innenfor individets mulighet til selv å velge om man vil tro eller ikke. Ateister har ikke noe forkynnelsesbehov men svarer om de blir spurt. Ateister har heller ikke noe behov for å omvende religiøse til andre religioner man mener er mer rett eller mer sann.

Ateister ser ikke på seg selv som en liten gruppe som har fått et kall eller som har mer rett til noe enn det andre har rett til. Ikke krever de egne land for ateister heller slik en del religiøse gjør for seg ogg sine trosfeller. Ateistene har ikke noen ateistenes dag eller noen dager på rødlisten på kalenderen. De er stort sett oversett og uten organisatoriske muskler slik religionene har.

Man kan jo nesten spørre seg selv, når tenkte man på en ateist sist og ikke minst hva tenkte man og har man nok kunnskap om dem?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt