Verdidebatt

Inger Lise Hansen må fratre

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Inger Lise Hansen må fratre som nestleder i KrF

Jeg velger nå å sette i gang et grasrot-initiativ i KrF for å sende et klart og tydelig signal til Inger Lise Hansen om at hun bør fratre som nestleder i KrF:

Det er fire vektige grunner til at Inger Lise Hansen må vise seg voksen nok til å fratre som nestleder:
  1. Hun har satt seg selv i en umulig situasjon ved at hun nå ikke lenger kan fronte flere viktige saker i KrF program, som er vedtatt av landsmøtet.

  2. Hun har satt partiets tillitsvalgte i en umulig politisk situasjon gjennom å så stor tvil om KrFs standpunkter fram mot neste valg

  3. Hun har handlet illojalt mot partileder Dagfinn Høybråten gjennom sine stadige utspill i media

  4. Hun har handlet illjojalt mot partiets landsmøte

Jeg oppfordrer alle på grasrota i KrF som er enig i dette om å ta direkte kontakt inn mot partiledelsen i KrF sentralt for å tilkjennnegi ditt standpunkt. Partiet er faktisk velgerne, ikke først og fremst ledelsen, fotfolket må nå komme på banen. Jeg vil også oppfordre alle til å gjøre dette på en ryddig og grei måte, uten å dra ting for langt i forhold til personkarakteristikker og andre ufinheter. Dette handler først og fremst om sak, ikke om person.

Slik jeg ser det, har det blitt for stor avstand mellom partiledelsen og grasrota i partiet. Det har utviklet seg en kultur hvor deler av ledelsen i partiet går i en annen retning enn store deler av velgermassen, og ikke klarer å lytte til viktige signaler. Det er alvorlig. Derfor alle på grasrota som mener at vi ikke kan leve med uklarheten som har oppstått  rundt KrF sin politikk og det vedtatte partiprogrammet, nå sende et tydelig og sterkt signal til partiledelsen.

Store deler av grunnfjellet i KrF har ikke lenger tillit til Inger Lise Hansen som leder etter de siste ukenes hendelser. Derfor bør hun nå selv velge å fratre som nestleder.

Jeg understreker at jeg håper hun blir i partiet dersom så skjer. Debatt er alltid velkommen i et politisk parti, men det må skje slik spillereglene er. En nestleder er valgt for å fronte partiets politiske program. Dette helt fundamentale har Inger Lise Hansen handlet stikk i strid med, og derfor bør hun nå fratre.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt