Hallgeir Reiten

215

Inger Lise Hansen må fratre

Publisert: 9. feb 2010
Inger Lise Hansen må fratre som nestleder i KrF
Jeg velger nå å sette i gang et grasrot-initiativ i KrF for å sende et klart og tydelig signal til Inger Lise Hansen om at hun bør fratre som nestleder i KrF:  
Det er fire vektige grunner til at Inger Lise Hansen må vise seg voksen nok til å fratre som nestleder:
  1. Hun har satt seg selv i en umulig situasjon ved at hun nå ikke lenger kan fronte flere viktige saker i KrF program, som er vedtatt av landsmøtet.

  2. Hun har satt partiets tillitsvalgte i en umulig politisk situasjon gjennom å så stor tvil om KrFs standpunkter fram mot neste valg

  3. Hun har handlet illojalt mot partileder Dagfinn Høybråten gjennom sine stadige utspill i media

  4. Hun har handlet illjojalt mot partiets landsmøte

Jeg oppfordrer alle på grasrota i KrF som er enig i dette om å ta direkte kontakt inn mot partiledelsen i KrF sentralt for å tilkjennnegi ditt standpunkt. Partiet er faktisk velgerne, ikke først og fremst ledelsen, fotfolket må nå komme på banen. Jeg vil også oppfordre alle til å gjøre dette på en ryddig og grei måte, uten å dra ting for langt i forhold til personkarakteristikker og andre ufinheter. Dette handler først og fremst om sak, ikke om person.

Slik jeg ser det, har det blitt for stor avstand mellom partiledelsen og grasrota i partiet. Det har utviklet seg en kultur hvor deler av ledelsen i partiet går i en annen retning enn store deler av velgermassen, og ikke klarer å lytte til viktige signaler. Det er alvorlig. Derfor alle på grasrota som mener at vi ikke kan leve med uklarheten som har oppstått  rundt KrF sin politikk og det vedtatte partiprogrammet, nå sende et tydelig og sterkt signal til partiledelsen.

Slik situasjonen er med meningsmålinger nær sperregrensen, trenger partiet hver eneste fotsoldat. Derfor må nå partiledelsen samle og ikke spre sine velgere. For at det skal kunne skje, må Inger Lise Hansen fratre, slik at vi kan få ro og samle oss om politikken KrF faktisk har vedtatt på sitt landsmøte.

Store deler av grunnfjellet i KrF har ikke lenger tillit til Inger Lise Hansen som leder etter de siste ukenes hendelser. Derfor bør hun nå selv velge å fratre som nestleder.

Jeg understreker at jeg håper hun blir i partiet dersom så skjer. Debatt er alltid velkommen i et politisk parti, men det må skje slik spillereglene er. En nestleder er valgt for å fronte partiets politiske program. Dette helt fundamentale har Inger Lise Hansen handlet stikk i strid med, og derfor bør hun nå fratre.

Kommentar #51

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

transparent demagogy

Publisert over 11 år siden

Jeg leser på VL at det er startet en grasrotaksjon til støtte for Inger Lise Hansen. Normale mennesker, ikke akademikere, har på eget initiativ startet en spontan aksjon med tanke på å re etablere ett KrF bygget på kristne verdier ved hjelp av folkelige medier som facebook.

Kommentar #52

zvonimir vojtulek

8 innlegg  3 kommentarer

Den "Lille" forskjel !

Publisert over 11 år siden
Den "Lille" forskjel !

Den ”lille” forskjel !

Debatten rund Inger lis Hansens uttalelser har skapt mye overskrifter rund partiet, og lite konstruktiv debatt.  Det som er klart, slik jeg opplever det er at hun har rett til sine meninger og ideer på lik linje med alle andre medlemmer i KrF. Problemet er at hun er også nest leder i partiet; og det er dette som gir saken ekstra tyngde.

Jeg opplever at hun har handlet (og fortsetter  dette fremdeles) ulojalt mot partiet, lands møte, og velgere som ga henne tillitt. Det er nemlig slikt at hun representerer partiet, og burde stå bak det som partiet, lands møte og velgere har bestemt seg for. Hvis hun opplever at dette er ikke ”hennes” saker da burde hun har sakt dette tidligere og tatt konsekvensen av dette. Det er nemlig viktig at man er ærlig både mot seg selv og mot andre! Og i dette tilfelle har jeg ikke sett ærlighet.

Når det gjelder hennes tanker, forslager og kritikk av KrF, den burde alltid vare velkommen i hvilken som helst partiet; fordi den skaper  liv og gir mulighet for forandring og nytt liv. Og KrF trenger dette likke mye som andre paritet. Og hun hadde mer en nok av både anledninger og tid for dette.

Nå opplever jeg at dette tid er forby når det gjelder Inger Lise Hansen.

KrF er et spesifikk parti, og den har lov og rett for å leve, oppleve både nedganger, motganger og alt som reflekteres i den Norske samfunn.  Men det er noe som er spesielt med KrF, den ”lille” forskjellen er at den er inspirert av de kristne verdier; derfor kan den aldri vare en kopi av SV, AP osv.

Det var den ”lille” forskjell som var viktig for min del å velge KrF for å kunne bidra for en bedre og rettferdig samfunn jeg lever i.

Og foresteten, den andre viktige argumenter for å melde meg i KrF var at jeg var IKKE enig med KrF i mange saker. Men jeg valgte å kjempe for ”mine” saker innefor partiet, på demokratisk og lojalitets  grunn.

 

Pastor, Zvonimir Vojtulek

Medlem i KrF Fylkesstyre Vestfold

Kommentar #53

Hallgeir Reiten

215 innlegg  481 kommentarer

RE: Heksejakt i krf!

Publisert over 11 år siden

 Hei. Jeg vil til ditt innlegg bare klippe inn Inger Lise Hansens egen blogg på KrF sine hjemmesider med tanke på at vi så dette komme, og at jeg mener det er veloverveid og planlagt fra hennes side:

"I mitt tilfelle kan det med respekt å melde ikke komme som et sjokk på noen at jeg var og er uenig i flere av betoningene flertallet valgte på landsmøtet. Nettopp dette var vel årsaken til at jeg fikk 27 blanke stemmer under landsmøtet. I valgkampen respekterte jeg flertallets veivalg i partiprogrammet. I mitt fylke ble jeg heller ikke valgt inn på Stortinget. Kanskje var det jeg som ikke slo an. Eller kanskje var det mer sammensatt?

Uansett trenger ingen være engstelige for at jeg skal stemme mot partiprogrammet på Stortinget. Der har jeg ikke stemmerett. Er det riktig av meg, med min historie å være taus omkring hva jeg mener partiet framover bør gjøre? Er det å fylle min lederoppgave som en av tre tillitsvalgte i partiledelsen?

Les hele bloggen hennes her http://www.krf.no/ikbViewer/page/krf/blogg/forside?blogg=16404

I dagens mediavireklighet er det nødvendig å tenke klare tanker om hvordan enskal oppnå det en vil. Det er hva jeg mener Inger Lise også har gjort - og med stor kløkt. Vi ser et politisk spill som handler om KrF sin sjel og veien videre.

Ellers så kan jeg ihvertfall skrive under på at Lisbeth er kristen, og godt er det.

Dette handler om sak, bare så det er klinkende klart.

10.02.10 kl. 20:17 skrev Lisbeth Gamre Skulstad:

Hallgeir Reiten har startet en grasrotbevegelse mot Inger Lise Hansen. Dette syns jeg vitner mer om heksejakt og personangrep. Jeg har vært tillitsvalgt for krf i Skedsmo i mer enn 6 år. I styret og som lokallagsleder. Jeg har vært på mange konferanser,  fylkesårsmøter m.m. og blitt kjent med ledelsen i krf og hva de står for. Det er takhøyde og rom for flere meninger i krf. Endelig kommer det en riktig og viktig debatt i partiet. 

Jeg ble bare så innmari skuffet og lei meg når jeg leste utspillet til Reiten. Hva er det han ønsker? Vi trenger så sårt litt fornyelse i det meget konservative og snevre krf. Ikke negativ medieomtale av denne sorten. Personlig syns jeg Reiten gjør nettopp det han beskylder Inger Lise for, nemlig å så splittelse. 

Han har også beskyldt Inger Lise Hansen, Knut Arild Hareide med fler for å ha planlagt ett komplott mot Dag Finn Høybråten. Er dette en kristen mann? Å plante konspirasjonsteorier basert på egne fantasier og løgn i media. Starter grasrotbevegelse for å bli kvitt Inger Lise Hansen og hennes meniger. Er dette demokrati? Nei!!!!!! Ønsker han å ødelegge hele partiet?

Ja til Hansen og demokratiet!

Lisbeth Skulstad

Kommentar #54

Hallgeir Reiten

215 innlegg  481 kommentarer

KOmmentar fra Ukeavisen Ledelse

Publisert over 11 år siden

Les kommentaren Magne lerø la ut etter møtet der Hansen gikk ut med sine synspunkter:

http://www.ukeavisenledelse.no/meninger/redaktorens_mening/20100201/liberale-hansen-sjokkerer-krf/

Kommentar #55

Per Einar Sønnesyn

352 innlegg  1671 kommentarer

Askjem og Øverland

Publisert over 11 år siden

Eg ber om orsaking når Askjem tek Øverland-sitatet personleg.

Det var meint meir ålment, med tanke på alle dei som godtek

Hafrada og okkupasjonen, og ikkje har medkjensla med  

palestinarane som er knytte til heimstaden sin, og si slekt

der, og lir under okkupasjonen. Les gjerne "We belong to the land",

av palestinaren biskopen Elias Chacour .

Beste helsing

Per Einar

Kommentar #56

Odvar Omland

369 innlegg  550 kommentarer

Forsonlig

Publisert over 11 år siden

Går det ikke an med en mer forsonlig holdning i deb<atten?

Kommentar #57

Odvar Omland

369 innlegg  550 kommentarer

Ddebattform

Publisert over 11 år siden

Jeg mente selvfølgelig DEBATTEN

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere