Verdidebatt

Det er mere en det du tror!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

1 Johanns 1:6-10

Dersom vi sier at vi har samfunn med ham, men vandrer i mørket, da lyver vi og gjør ikke sannheten. 7 Men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd. 8 Dersom vi sier at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. 9 Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet. 10 Dersom vi sier at vi ikke har syndet, så gjør vi ham til en løgner, og hans ord er ikke i oss.

Norsk Bibel AS

Vi kan ikke skjule noe for Herren, Han vet alt. Hvem er det Johannes snakker til i vers 7-10? Det er til dem som har tatt imot Jesus, altså blitt frelst og født på ny.

Johannes forteller om hva det vil si å bli tilgitt. For vist vi sier at vi ikke har syndet, begått synd, utført synd, da lyver vi. Vi lyver også vist vi sier vi ikke har begått synd etter at en er blitt frelst.

Hva vil det si å påstå at en ikke er en synder mer?

Det viktigste her er å forstå hva det vil si å være født på ny. Hvem “tilhørte” du før du tok imot Jesus og hvem tilhører du etter at du har tatt imot Jesus.

Før du ble født på ny, altså frelst, da tilhørte du ikke Herren. Da var det en annen som hadde krav og råderett over deg, syndens opphavsmann. Dvs. du har ingen styrke eller mulighet til selv å klare å unngå å synde, du er syndfull av natur, du kan ikke annen en å synde, du ER en synder.

Når du er født på ny, da har noen skjedd på innsiden av deg, den ånden som du tidligere hadde har blitt fjernet og en ny ånd har du fått fra Herren. I tillegg har Herren flyttet inn med Den Hellige Ånd. Nå er bilde totalt annerledes, når er det Herren som sørger for at du kan holde deg syndsfri, vist du velger og følge det som Han har satt på innsiden av deg.

Så kommer da spørsmålet opp, hvorfor er det mange som er født på ny som synder?

Det er slik, selv om du har blitt født på ny, så tvinger ikke Herren deg til å gjøre ting, du må selv VELGE, BESLUTTE og bruke den kraften Han har gitt til deg til å motstå fristelser som denne verden vil gi deg. Her er den største utfordringen din, kjødet, eller skal vi si sansene dine.

Hva skjer med ditt sinn, når kjødet, altså dine sanser gjennom livet “lærer” deg hva denne verden sier er rett. Du tenker slik som verden tenker og du resonerer etter det denne verden resonerer.

Når du blir født på nytt så blir alt snudd på hode, fordi den nye ånden som du har mottatt forteller deg en annen sannhet enn det denne verden gjør. Da står sinnet ditt imot ånden din, du begynner faktisk å argumentere mot ordet. Det er derfor du skal legge deg selv død, du må dø for at Han skal komme frem i deg.

Tilbake til Johannes 1:6-10

Så er spørsmålet, hvorfor skal vi bekjenne synden, altså si her har jeg trått feil og syndet mot Herren. Det første er at Han skal rense oss fra all urettferdighet, altså skjer det en renselse når vi bekjenner synden. Det må da også bety at vi etter at vi har bekjent synden som vi begår etter at vi har blitt født på ny blir helt renset, det betyr også at det er Han som renser oss. Det er Jesus blod som dekker oss. Hvorfor er det viktig å rense oss fra all urettferdighet? Det for at du skal kunne se. Når du er renset, da har du full Access til Herren. Du kjenner Hans kraft, Hans kjærlighet og en indre fred som overgår alt.

Derfor kan du ikke være en synder mer, når Herren har renset deg og rettferdiggjort deg på unn av Jesus verk. Det å være rettferdiggjort, betyr at du kan stå framfor Herren som rettferdig, ikke fordi du selv har gjort det, men fordi Jesus har gjort det for deg. Husk det er ikke du og din egen kraft som får deg renset, det er Han som gjør det, med sin salvelse og ved Jesus verk på korset. Så kan vi komme framfor Herren uten skam eller noen from for skylds følelse.

Derfor er du ikke en synder mer, fordi Jesus har satt deg fri fra syndens opphavsmann.

Det Johannes sier, du som ikke er blitt moden, du som ennå er på barnestadiet, du som tror du kan ”utnytte” det at Jesus har satt deg fri. Johannes sier dette til de som ennå ikke har fått åpenbaring på hva det vil si å være syndsfri, og det som betyr være under synden. Du som ennå bare forstår stykkevis, det er til dere jeg sier, du må ikke glemme hva du er satt fri fra.

Derfor å hevde at du er en synder, blir feil vist du ikke forstår hva det vil si å være en synder.

Du er ikke en synder mer, fordi Han som satte deg fri fra fangenskapet har kjøpt deg fri med sitt dyrebare blod. All ære til Jesus Kristus. Du kan vaske deg i Ham hver dag, og være syndsfri hver dag, ved å ettergi din ånd til Hans kraft, det gjør du ved å be i ånden (tungetalen) og ved å prise Ham hver dag, det gjør du ved å prate til Den Hellige Ånd hver dag, kommunisere med Ham, ha et personlig forhold til Ham.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt