Anonym167 Anonym

51

Jesus I oss?

Publisert: 8. feb 2010

Jeg bare tenkte på en ting.. Når Jesus sier at: Hvor to eller flere er samlet i mitt navn, der er jeg midt i blandt dem. (noe sånn). . På mange kristne ungdomsfestivaler blir dette tatt opp på møtene. Og jeg har i det siste begynt å tenke litt ærlig rundt dette.

"Ja, okey... Vi er flere her som er samlet i ditt navn, Jesus.. Men hvor er du?" Det har frustrert meg såå mange ganger at Jesus legger noe stort i at han "er tilstede". Fordi, som jeg pleier å klage til Gud, det hjelper meg svært lite at Han er tilstede, hvis jeg verken kan se han, høre han, føle armene hans rundt meg osv... Det er frustrerende!! Og det skaper en lengsel som aldri kan fylles her i verden.

Men på toget hjem fra Stavanger i kveld, mens jeg satt og reflekterte over dette verset (igjen), slo det meg.. Hva hvis det betyr at Jesus er I oss? I meg? I deg? Ikke at han fyller luftrommet mellom oss, som et eller annet usynlig åndelig.. Men at Jesus er tilstede i hver og en av oss? Og at når vi elsker vår neste, så elsker vi samtidig Jesus.. Fordi.. Vi er jo skapt i Hans bilde?

Jeg vet ikke om jeg er helt på villspor nå, men det bildet synes jeg er mye mer forståelig og lettere å forholde seg til.. Og det gjør det lettere for meg å ville praktisere den kristne nestekjærligheten i møte med mine medmennesker! Hvis jeg kan klare å se Jesus i dem, på en måte..

Noen som har noen kommentarer på det?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Erling Rimehaug

593 innlegg  622 kommentarer

Jesus blant oss

Publisert rundt 11 år siden

Jo, du er absolutt inne på noe der. Vi trenger å se Jesus i hverandre, for det er slik han møter oss nå.

Men hva betyr det å være samlet i Jesu navn? Legg merke til at dette står i en sammenheng der det handler om synd, konflikt og tilgivelse mellom oss mennesker. Jeg tror dette handler om noe helt annet enn at vi har et kristelig møte og sier vi er samlet i Jesu navn. Det handler om at når vi forholder oss rett til hverandre, så er Jesus der i vårt fellesskap.

Kommentar #2

Nils Kåre Jørmeland

13 innlegg  239 kommentarer

Født av Ånden

Publisert rundt 11 år siden

Hei Silje :-)

Vi har alle som er født på ny og er døpt i Den Hellige Ånd fått Jesus i våre jerter.Vi er rett å slett blitt en del av han.

Vi er blitt åndelige skapninger i Kristus.

Det er en del av frelsesverkert. En er død for mange. Når han innstifte natværden så brøt han brødet som er et blide på at han ble brutt opp i mange stykker. I dag er det mange milioner stykker.

Så nå går det mange millioner små Jesuser rundt på jorden. Tenk om vi alle fikk åpenbrart dette. Hvilken kraft til frelse for enda mange millioner er det som går rudt på denne jord?

Jeg velsigner deg i Jesu Navn

Kommentar #3

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

RE: Jesus blant oss

Publisert rundt 11 år siden
09.02.10 kl. 00:19 skrev Erling Rimehaug:

Jo, du er absolutt inne på noe der. Vi trenger å se Jesus i hverandre, for det er slik han møter oss nå.

Men hva betyr det å være samlet i Jesu navn? Legg merke til at dette står i en sammenheng der det handler om synd, konflikt og tilgivelse mellom oss mennesker. Jeg tror dette handler om noe helt annet enn at vi har et kristelig møte og sier vi er samlet i Jesu navn. Det handler om at når vi forholder oss rett til hverandre, så er Jesus der i vårt fellesskap.

Det var en som formulerte det omtrent slik, noe frustrert over kristnes manglende evne til å komme overens med hverandre:

"Ikke rart at Jesus har lovet å være midt iblant oss når to eller flere er samlet... da trengs det forsterket vakthold!" :-)

Kommentar #4

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hva var/er oppdraget?

Publisert rundt 11 år siden

Jeg er glad for din åpenhet og ærlighet, Silje.  Her er noen av mine refleksjoner:

Verden over samles unge på store konferanser for så å vende tilbake til sine menigheter eller for noens vedkommende...seg selv.

Jeg har stor respekt for det du deler og det kan være et gjenkjennelsenslys i det for mange. 

Allikevel finner jeg at de som arrangerer konferanser av den typen du har vært på holder seg til .....Ordet....og......oppdraget.   Jeg så igår på noe fra en konferanse for studenter fra IHOP i Kansas.  Jeg vet at for noen er dette "fy-fy", men jeg legger inn en link fra egentlig mange møter, men det er like greit å se på det som er klart...

http://www.ihop.org/Publisher/Article.aspx?ID=1000060205

Så...er det jo dette med tid...og noen vil si...dette vet vi og dette gidder vi ikke...vi klemmer i veiene noen kommentarer på det vi har o.s.v. 

Jeg vil imidlertid utfordre dere noe....hva er eventult det gale ved arrangementet...ut fra skriften og Ordet...til oppdraget...til vår etterfølgelse?

Når det gjelder Jesus i oss, så må en først ha tatt i mot Han.  Og det er oppdraget...å gi videre til andre noe som kan bidra til at flere og flere tar imot...Han.

Kommentar #5

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

Ja..

Publisert rundt 11 år siden

..er med på den, Erling.. Men.. Det er det som frusterer meg så! At Jesus har gått over fra å være fysisk tilstede her i verden, til å legge ansvaret på hver og en av oss. Han stikker opp til himmelen, og så skal liksom vi kristne være tilstede for hverandre. Men vi strekker ikke alltid til.. Vi er bare mennesker.. Og de som hadde trengt Jesu nestekjærlighet som mest, opplever den ikke, fordi vi mennesker har hendene fulle med andre ting, eller rett og slett ikke er istand til å ha kontroll på hvem som trenger å bli sett og elsket til enhver tid. I Ungdom i Oppdrag lærte jeg at Jesus er allestedsnærverende, og at han ikke er passiv, men aktiv. Gjett om det har frustrert meg mange ganger! Hvis han er overalt, og ser alle, i enhver situasjon.. Og liksom IKKE er passiv, men aktiv..!! Hvorfor griper han ikke inn?! Jo, fordi han har "tatt ferie" til han kommer tilbake, og overlatt oppdraget til mennesker. Men det holder jo ikke.. Men det er vel livets realitet.. At det vil være urettferdighet, smerte og sorg så lenge vi lever i denne verden. Og jeg innser, mens jeg skriver dette innlegget, hvor mye det faktisk henger i meg at Jesus = Lykke. *sukk*

Per; hehehe.. bra sagt :)

Knut: Beklager, men jeg klarer ikke se på innlegg fra IHOP.. Det er sånt som det der, som har ødelagt mye for meg..

Kommentar #6

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Greit, det, Silje, men...

Publisert rundt 11 år siden

det var først og fremst dere andre jeg tenkte på...dere som har hørt, men aldri vært på et arrangement i nærheten av det som Silje beskriver...for dere kunne det være greit, tenkte jeg, å vite hva det gikk i og komme med tilbakemeldinger på om dette er i tråd med oppdraget og Ordet...eller gale...og da hvor er det gale.

Kommentar #7

Nils Kåre Jørmeland

13 innlegg  239 kommentarer

RE:Greit, det, Silje, men...

Publisert rundt 11 år siden

Jeg var selv offer for det samme som ungdom.

Det som totalt manglet var en skikkelig forkynnelse om hva Den Hellige Ånd er. Om vi ikke lærer Den Hellige Ånd å kjenne så vil vi heller aldri lære JESUS å kjenne. Det nytter ikke å være kristen i egen kraft. Da vil vi leve et ensomt å trist liv for vi har ikke Jesus med oss.

Det som i virkeliheten hender når vi blir født på ny er at Jesus selv  tar bolig i oss gjennom sin Ånd.

Når vi sier at vi tar imot Jesus så er det nøyaktig det som skjer.

For at Jesus skal kunne bli større og større i våre liv så må vi være villig til å korsfeste mer og mer av vårt kjød. Vi må bli mindre og mindre i oss selv for at Jesus skal kunne bli større og større.

Jesus viste oss hvordan vi skulle utføre hans tjenester her på denne jord.

Det ser vi f.eks. i apgj. Når disiplene hadde fått Den Hellige Ånd, utførte de nøyaktig det samme som Jesus hadde utført når han gikk sammen med dem.

De forkynte på samme måten.

De helbredet syke på samme måten.

De levde i kjærlighet til hverandre og alle var like verdifulle.

Når vi er villig til å underlegge oss sannheten (JESUS) så gir vi plass til Den Hellige Ånd som vil utføre mirakler tegn å under i våre liv og våre omgivelser. Det kan vi ikke gjøre i egen kraft. Kun i kraft av Den Hellige Ånd.

Vi er totalt avhengig av Den Hellige Ånd for å kunne utføre noe som helst i Kristus.

Derfor er det viktig med en grunnlegende undervisning om hva Den Hellige Ånd i virkeligheten er.

Det er Den Hellige Ånd som viser oss hvor uendelig stor Jesu kjærlighet er til oss.

Når vi sammles i Jesu Navn vil vi være så mye sterkere i Ånden.

Her mener jeg Den Hellige Ånds enhet.

Det som to eller tre ber om i mitt Navn skal vederfares dere.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere