Verdidebatt

Islam Net stenges ute fra UiO

Styret ved Universitetet i Oslo (UiO) støtter rektor Ole Petter Ottersens avgjørelse om å stenge Islam Net ute fra universitetet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fra aftenposten.no:

"Et enstemmig styre fastslår i avslaget at Islam Net har drevet kjønnssegregerende praksis på sine møter, og at den kommer med diskriminerende uttalelser mot homofile. Leder i Islam Net, Fahad Qureshi har i flere anledninger forsvart Islam Nets homofilisyn ved å sammenligne homofili med incest. Det samme argumentet går igjen i klagebrevet. Universitetsstyret reagerer på dette og skriver i vedtaket :

«Denne uttalelsen i klagen understreker og forsterker grunnlaget for Universitetet i Oslo sitt avslag. Klagen viser med all tydelighet at Islam Net UiO står inne for og fremmer holdninger som med all rimelighet oppfattes som diskriminerende og krenkende»"

Fra nrk.no:

"Tidligere har UiO vist til et møte som Islam Net arrangerte i lokalene til Høgskolen i Oslo og Akershus der organisasjonen krevde at kvinner og menn benytte ulike innganger.

– Dette er, slik vi vurderer det, en forskjellbehandling av kjønn. Vi skal som en akademisk institusjon ha likebehandling uansett hudfarge, tro, etnisk bakgrunn, seksuell legning og kjønn, sa rektor Ole Petter Ottersen til NRK den gang."

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.11009219

Fra NTNU

Islam Net får støtte fra professor Ulrika Mårtensson ved NTNU.Hun skriver på NRK ytring bl. a:

"Det finnes ingenting i seg selv diskriminerende med at menn og kvinner sitter på hver sin side av et lokale, eller går inn i lokalet gjennom ulike dører. Det er ingen som tvinger Islam Nets medlemmer til dette. De er fullt bevisste om, og setter pris på at organisasjonen praktiserer, denne ordningen. Medlemmene ønsker ikke å sitte sammen med det motsatte kjønnet, enten det er menn eller kvinner."

"Det er problematisk å ikke akseptere en studentforening der kvinner som vil slippe å sitte ved siden av fremmede menn, kan føle seg bekvemme, med den begrunnelse at det er kjønnsdiskriminerende".

http://www.nrk.no/ytring/gode-grunner-for-islam-net-ved-uio-1.10965735

Min kommentar:

Det er godt å se at UiO har satt foten ned. Eller skommer det mye rart fra NTNU. Mon tro segresjonspolitikken i sørstatene i USA var basert på at sorte kvinner skulle slippe å sitte sammen med ukjente hvite menn på bussen?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt