Verdidebatt

Hva mener f, eks kirkens bymisjon?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

De kristne organisjonene som støttet den nye ekteskapsloven, bygger teologien ut i fra møtet med mennesket. Gjennom møtet med menneskets erfaringer så lærer man hvordan mennesket er og hvilke ting de sliter med. Av den grunn bygger denne tanken på nestekjærlighet og gjøre livet enklere og mindre komplisert for mennesket der det er mulig. Av den grunn så støttet mange en ekteskapslov som også skulle inkludere homofile, slik at det på sikt kan være med å annerkjenne homofiles samliv likeverdig med heterofile. Følelsen av å ikke føle seg som likeverdig tar tungt på menneskets psyke, derfor er vi forpliktet til å gi homofile like rettigheter. Dette er en tanke som er forståelig, og det er en av mange måter å tolke Jesus sitt budskap til menneskene på.

Midt i denne juridiske endringen, så var det også to andre lover som ble endret. Biorteknologiloven og barneloven. For at ekteskapsloven skulle bli felles så måtte også et par andre lover endres for at kabalen skulle gå opp. Merkelappen har vært en ny ekteskapslov, selv om den i grunn burde vært skrevet med små bokstaver. Bioteknologiloven er det som burde vært skrevet med store bokstaver. At homofile fikk et brev i posten der det stod at nå var partnerskapet omgjort til ekteskap tviler jeg på gjorde deres samliv så mye mer forskjellig. Personlig mener jeg at den ekteskapsloven isolert fra de andre lovene som ble endret er ganske uinteressant. For eller imot, om en mener at ekteskapet er for mann og kvinne, så har ikke staten noen definisjonsmakt for hva enkelte legger i det. Det samme gjelder det motsatte. Det er ikke noe annet enn en kontrakt i juridisk forstand.

Når det gjaldt endringene i bioteknologiloven, så var de kristne organisasjonene som støttet ny ekteskapslov imot endringene i bioteknologiloven. De snakket ikke høyt om det, men de måtte vedkjenne at det gikk litt for fort og man trenge mer kunnskap før en evt lovendring. Dette ble ikke stort nevnt, de var mye mer opptatt av over hvor flott det var at nå kunne homofile gifte seg. Så jeg har et spørsmål til dere som er engasjert i noen av disse organisasjonene som f, eks kirkens bymisjon, teologisk fakultet eller andre. Hvor stor er motstanden mot assistert befruktning ved hjelp av donorsæd? Er dere bare litt uenig, men det er greit, eller har dere sterk motstand? Var den nye ekteskapsloven en større seier enn hva endringene i bioteknologiloven var et tap? Gikk samfunnet i pluss samlet sett? At assistert befruktning nå vil fordobles i følge endringene, er det en mindre viktig sak?

Jeg for min del hadde ikke noe alvorlig å si på ekteskapsloven, men jeg har funnet ut at ved å si ja til den så har man også sagt ja til bioteknologiloven. Det går ikke an å skille, fordi en har vært med på å legitimere for mer endringer. Om man er enig i en ting, så kan man godt være uenig i noe annet.

Hadde vært interessant å høre noen kommentarer fra kristne som er engasjert i en organisasjon som går under det jeg har skrevet om.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt