Kjell Bjørn Veland

67

KrF-fest av skaftet etter puppe-klemmer

Publisert: 29. apr 2013

 

 

SAMFUNN: Noen skrattlo. Andre fortvilet. Den lesbiske standup-artisten Christine Koht skapte sjokk og gapskratt på KrFs fest.

 

Hvor langt skal dette partiet gå for noen sier stopp?

De har nå også kvitet seg med den kristne formålsparagrafen som sier at de skal være personlig kristne i de politiske verv i organisasjonen.

Og hva slags underholdning er det de server på et kristne landsmøte?

Hva har så navnet Kristelig folkeparti med dette parti å gjøre, det var beder at det byttet ut kristen og erstattet det med noe som er mer identisk med den politikk de føre i dag.

Et passende navn kunne vel gjerne vært Liberale folkeparti?

http://www.vl.no/samfunn/krf-fest-av-skaftet-etter-puppe-klemmer/

Kommentar #201

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Frode Meland. Gå til den siterte teksten.
Veldig enkelt: Å dømme et menneske til evig pine, er ondskap. Det spiller ingen rolle om den som utøver dommen heter Jesus, Allah eller Hitler. Dersom du er uenig i det, er jeg nysgjerrig på hvilke argumenter du fremfører.

Gud den evige Gud han som skapte alle ting det synlige og det usynlige.

Han har åpenbart seg selv i skriften ordet Guds ord bibelen.

Du har en mulighet til å bli frelst etter det som står i denne bok ved og tror at dette er den absolutte sannhet, eller å tro at dette bare er tull og leve videre slik du selv mener å leve dette liv.

Der er mange tros retninger i denne verden i da, men der er bare en levende Gud som har åpenbart seg i bibelen, som den ene sanne Gud.

Det er altså et fritt valg!

Kommentar #202

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

@Sigurd

Publisert rundt 8 år siden
Sigurd Eikaas. Gå til den siterte teksten.
Fantastisk sagt, Tunli! Hvilke herlige ord! Det er evangeliet!

Og likedan: "Jesus var kanskje hard i den dom mot menneskene han selv måtte sone for. Men i handling så tilga Jesus og inviterte røveren å komme til Paradiset med Han. Ikke fordi røveren var uten synd, men fordi Jesus tok synderens synd på seg."

Mvh Sigurd

Tusen takk! Eller kanskje det er mest rett å takke Jesus  :-)

Kommentar #203

Frode Meland

84 innlegg  4916 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.
Det er altså et fritt valg!

Ja heldigvis!!!

Kommentar #204

Sigurd Eikaas

34 innlegg  5707 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Randi Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Eller kanskje det er mest rett å takke Jesus :-)

Selvfølgelig! All ære til Jesus! :-)

Kommentar #205

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Frode Meland. Gå til den siterte teksten.
Nei, og det har jeg heller aldri sagt. Men det samme gjelder jo tilbake til deg; du bør heller ikke kaste fra deg forskning som ikke passer med ditt virkelighetsbilde. Jeg har lest noen bøker om nær-døden opplevelser og hovedinntrykket er at man ser det man forventer å se. Noen unntak finnes naturligvis, men å basere min virkelighetsoppfatning på at en muslim ser Muhammed i sin nær-døden opplevelse, det gjør jeg ganske enkelt ikke. Men det gjør kanskje du? Du virker jo veldig åpen for dette, og da antar jeg du ikke så lett kan avfeie at Muhammed er Guds sanne profet, dersom muslimer ser vedkommende?

Jeg har opplevd en del syner selv. Men de er ikke basisen for min tro. Jeg vet at de kan ha andre forklaringer. Derfor baserer jeg min tro på andre ting enn følelser og åndelige åpenbaringer. De kan være ekte, men det fins også de som ikke viser sannheten. Bibelen advarer imot disse.

Jeg er fullt klar over at det fins mange sekter og også Islam som har startet av at de har hatt syner og åpenbarelser. For meg er ikke det noe bevis for deres tro.

Gud viste seg selv ved å selv komme ned på jorden som Jesus. Det er min tro.

Men jeg vet ikke om noen forskning jeg tviler på. Jeg tror på den forskningen som forteller om universet, om skapelsen, og helbredelser, om Jesu likkledet f.eks.

Og jeg er åpen for hva forskningen forteller om hvordan døde kan tenke når hjernen er død. Men jeg har hele tiden vært klar over at de ser livet på andre siden forskjellig. Har selv flere bøker fra mennesker som har vært på den andre siden, og jeg har selv sett at de har forskjellige forestillinger.

Men istedet for å da gi det en forklaring på at det ikke er sant, så kan det finnes flere forklaringer på dette. Jeg er ihvertfall ikke imot at det forskes på.

Kommentar #206

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Bare 17. mai? Ikke de 364 andre dagene? Sølvi - du har mye på hjertet og det er helt greit, men tråden dreide seg vel egentlig om Koht

Sorry, lurer på om jeg har blandet litt tråder her :)
Ble vel egentlig litt "lei" etterhvert også i går, og burde vel kanskje holde meg unna diskusjoner hvor det blir diskutert "filleting" (sånn sett i betraktning hva som virkelig er problemer her i livet)  :P

Noen ganger blir jeg både oppgitt og provosert, og med tanke på at jeg sliter med både hukommelse og konsentrasjon etter en borreliainfeksjon, så kan det av og til gå litt (eller ganske mye) i surr.
Heldigvis har jeg til gode å gjøre de store blemmene i diskusjoner på nettet. Men det er vel bare et tidsspørsmål før det også skjer :P
Heldigvis bekymrer det meg ikke særlig mye, så jeg hiver meg med når jeg har en liten stund i løpet av dagen med hjernekapasitet og noe jeg føler for å si :P

Kommentar #207

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.
Det er jo en satanisk løyn framført av Djevelen i ditt hjerte, du er en træl under synden, det er ikke bare de grove synder som er synd, men det er også de hovmodige og det å ikke tro på han som har gitt deg livet er en grufull synd, som du også en dag skal dømmes for, hvis du da ikke omvender deg i tide!

Takk for god reklame for hvorfor jeg ikke skal begynne å tro ;)

Slik "skremselspropaganda" er ekstrem dårlig reklame for kristendommen.

Beste måten å få noen til å tro på, er å vise til gleden man har og alt det gode i livet sitt.
Og beste måten å få noen til å vende ryggen til, er å forsøke å "skremme" med hva som skjer dersom du ikke "gjør som guden din sier".

Håper inderlig at du aldri sier slikt til barn eller ungdom!
De ordene der er rett og slett krenkende å ytre ovenfor andre mennesker.
Og barn kan i tillegg faktisk bli skremt. Skremme og krenke er en svært ufin ting å gjøre mot andre mennesker.

Jeg håper inderlig at noen ville ha gitt meg et realt spark i ræva og satt meg på plass dersom jeg gikk rundt og fortalte andre at dersom de valgte kriteriene for sitt liv selv, og ikke hørte på hva MIN gud sa (jeg kan dessverre ikke få han til å komme og si dette selv, og jeg kan ikke bevise at han finnes, men fordi jeg og mange andre TROR at han finnes, så er det jo en selvfølge at han faktisk finnes), så er de "slik eller slik" (ord som er negative og dømmende).

Du kjenner ikke meg Kjell Bjørn.
Du vet ikke hva som bor i mitt hjerte.
Du vet ikke at gud finnes.
Men jeg unner deg å tro på han, og jeg unner deg friheten til å følge hva du tror :)
Vi bor tross alt i et fritt land med trosfrihet.
Men med trosfrihet kommer det også et ansvar.
Et ansvar for å opprettholde den trosfriheten vi alle setter så høyt.
Og for å opprettholde den, så er vi forpliktet til å unne vår annerledes neste akkurat den samme friheten som oss selv.
Og man er ikke fri i troen dersom andre forsøker å prakke på oss det "faktum" at vi tror "feil". Skal andre definere vår personlige tro og vår frihet, så er vi ikke lenger frie.
Og ønsker vi selv å være fri til å tro etter egen samvittighet og eget hjerte (enten man tror på noe eller ikke tror på noe), så kan vi ikke gå rundt og forsøke å omvende andre eller skremme dem fra den friheten vi selv tar som en selvfølge.


Kommentar #208

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Beklager.

Publisert rundt 8 år siden
Sølvi Sveen. Gå til den siterte teksten.

Du kjenner ikke meg Kjell Bjørn.
Du vet ikke hva som bor i mitt hjerte.
Du vet ikke at gud finnes.

 

 

 

Hei Sølvi Sveen

 

 

Såg det ble noe negative reaksjoner på det jeg svarte deg på at du selv bestemte hvor fri du var, og ville selv bestemme din eget frihet, jeg har derfor gått og tenkt på et svar som kunne være litt mer vennlig og mer oppklarende om det jeg skrev uten at en ikke tok bort det som er Gud eget ord!

Som kristen tror jeg fult og helt på de to åndsmakter den gode og den ondes makt.

Det jeg her vil beklage, er om jeg formulerte meg for kvast med de utrykkene, om at det var den onde som ville innbille deg at du kunne selv velge det du skrev om din egen frihet.

Som jeg selv ser er en løyn fra vår sjelefiende.

At jeg skrev det jeg skrev er grunnet i skriften mange plasser om at djevelen er en løynes Far og oppsøker og føre menneskene bort fra Jesus og sannheten. Tar med bare et av dem her:

 

Ef 2,1-3 {Den fortapte får livet i Kristus}

Også dere gjorde Han levende, dere som var døde i deres overtredelser og synder, 2 de som dere en gang vandret i, etter tidsånden* i denne verden, etter fyrsten over luftens makt, den ånd som nå er virksom i ulydighetens barn.

3 I disse levde også vi alle før i vårt kjøds lyster, og vi gjorde det som kjødet og tankene ville. Vi var av naturen vredens barn, slik som de andre.

 

At det jeg skrev kunne føles vel hard ut, med den kjennskap du har til bibelske språkbruk beklager jeg.

Og at det bare virket negativt og krenkende på deg var vel heller ikke meningen fra min side.

Jeg ville med det jeg skrev, peke på at vi har en sjelefiende som ikke ønsker noe godt for oss mennesker.

Ønsker deg alt godt i livet.

Mvh Kjell Bjørn.

Kommentar #209

Tore Danielsen

19 innlegg  121 kommentarer

Sosialistisk Folkeparti?

Publisert rundt 8 år siden

Kanskje "Folkepartiet" er et passende navn på det nye Krf, - eller kanskje aller helst "Sosialistisk Folkeparti".

Nå som Krf har fjernet bekjennelsesparagrafen blir det feil å betegne partiet som "kristelig" - det er jo som et hvilket som helst annet "profant" parti. Kristne har definitivt  ikke lenger noen forpliktelse overfor Krf, hverken når det gjelder å støtte eller å stemme på dette partiet.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere