Verdidebatt

"Sprikande omsyn" og kongelig loppemarked

Loppet for penger på kongelig loppemarked vs. vaffelrøre, pengetasker og langpanner med sjokofyll.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

De tradisjonelle loppemarkedene har startet årets sesong. Ukentlige loppevakter i turnustjeneste har sittet på loppepost gjennom vinterhalvåret, med ullstilongs og kaffe på termos, i et treskur uten strøm - for slik å kunne ta imot det andre medmennesker ville kvitte seg med.

Av nyere dato er det derimot, at vi nå er velsignet med en nyrenovert loppetradisjon der vi står i fare for å bli loppet for penger på kongelig digitalt loppemarked. Du kan f.eks - om du er Birkenrask i frasparket ved neste anledning -  være kongelig loppefrelst, en slags second hand Askepott med et par selskapssko fra Skaugum-kolleksjonen for kun kr.1990, eller en partyveske til 4500 kroner.

Kanskje litt frekt å stjele merkevarebetegnelsen loppemarked? Hva med kongelig/kjendis forbrukermarked?

Nu vel - men kanskje vi en gang får se henne i aksjon, kronprinsesse Mette Marit, på dugnad for et lokalt loppemarked? Med 5 liter vaffelrøre i den ene hånda og en langpanne med sjokofyll i den andre. Med pengetaske i navlehøyde, fortrinnsvis for småmynt, og en lommekalkulator i baklomma på jeansen. Et menneske med sprikande omsyn - akkurat som deg og meg.

O'herlige, forunderlige, vidunderlige dugnadsånd - juba, juba!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt