Verdidebatt

Diktatorisk styring

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kjære Stortingsrepr. Rigmor Andersen Eide.Næringskomiteen.

Undertegnede er av de som pukker på at skal KrF gjenreises ,så må det fokuseres på saker hvor velgermassen er opprørt over å bli overkjørt og tiet ihjel,når den vet den har vektige saker på hjertet.         Det finnes mange slike saker,men jeg skal nevne en som hører under ditt ansvarsområde.        Det gjelder diktatorisk innblanding ved ønske om å opprette fjøssamdrifter,som kan stoppe fraflytning,nedleggelse av skoler,butikker osv.

Regelverket sier at det ikke kan være fler enn 5 deltakere i en samdrift,men ofte kan kvotene den enkelte har ,ikke være store nok til at bare 5 deltagere gir lønnsom drift.

Du kommer fra et fylke med mange mindre gårder,hvor det er et være eller ikke være om de selv får bestemme et  opplegget for fjøssamdrifter. Økonomisk trygghet er jo en forutsetning for å starte opp.   Jeg vet at du har vært positivt opptatt av forholdene for fjøssamdrifter.      Det er vel kjent at Norges Bondelag er støttespiller for både antalls-og avstandsbegrensning.

Landbruksdirektør i Rogaland,Jon Ola Syrstad, viser til ,vedrørende melkepolitikken,at bygder som Forsand,Strand,Hjelmeland og Suldal vil være borte om 10-15 år om utviklingen fortsetter uten at tiltak settes inn. Du har altså gode støttespillere på fylkeslandbrukskontoret i Rogaland

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt