Tore B. Krudtaa

5

Ny studie bekrefter Dr. Andrew Wakefield funn fra 1998 - autistiske barn har en inflammatorisk tarmsykdom

Wakefield våget å stille spørsmål om MMR vaksinen kunne være en av flere årsaker til Autisme. For det ble han stemplet som juksemaker. Mye takket være frilands-journalist Brian Deer. I Norge bidro flere til svertekampanjen, bla. Camilla Stoltenberg.

Publisert: 19. mar 2013

Dr. Andrew Wakefield oppdaget i sitt arbeide at det kunne være en link mellom barn med Autisme eller autismelignende tilstander og tarminfeksjoner. Da han våget å stille spørsmålet om det kunne være en link mellom MMR vaksinen og Autisme ble han altså stemplet som kjetter. I dette miljøet må man altså være forsiktig med å stille spørsmål? Spørsmål er farlig det!

Nå viser ny forskning at det er en sammenheng mellom Autisme og tarmssykdom. I en artikkel i svensk presse kommer det frem bla. følgende:

“idag rapporterade forskare och läkare från Wake Forest University, New York och Venezuela, fynd som inte bara bekräftar förekomsten av tarmsjukdom hos barn med autism och symptom på magåkomma, utan som även visar att denna sjukdom kan vara ny.”

“Genom sofistikerade laboratoriemetoder har doktor Steve Walker och hans kollegor bekräftat Wakefields ursprungliga fynd, genom att påvisa molekylära förändringar i barnens tarmvävnader, vilka var mycket tydliga och uppenbart onormala.”

Hele artikkelen kan du lese her:
Ny studie bekräftar dr Andrew Wakefields fynd från 1998 – autistiska barn har en inflammatorisk tarmsjukdom

En god dag for mammaer og pappaer (for de som ikke har fått sine barn skadet for livet enda), og ikke minst for Dr. Andrew Wakefield.

Dr. Andrew Wakefield ble forøvrig renvasket i boken til Trond Skaftnesmo. Anbefalt lesing!!!
FOLKEFIENDER – Om sannhetens pris og vitenskapens sjel

Men en svært dårlig dag for de som ikke sjekket kildene sine og kastet seg på svertekampanjen mot Dr. Andrew Wakefield ...

Ooops da: Camilla Stoltenberg. Kommer det en offentlig beklagelse fra Folkehelseinstituttets direktør snart?
MESLINGEVAKSINE FØRER IKKE TIL AUTISME

Ooops da: pseudoskeptiker Asbjørn Dyrendal. Burde vi ikke forvente bedre kildekritikk fra den kanten?
Wakefield uetisk, Nyhetsspeilet tøvete og solen går ned i vest 
Har mannen bak MMR-panikken også fusket med dataene?

Ooops da: Gunnar Tjomlid, Er han norges bloggverden største desinformant? Er han SAKSYNT eller SVAKSYNT?
Vaksiner redder liv 
Bill Gates om Andrew Wakefield

Ooops da: www.Forskning.no. Er Kortnytt en metode å publisere artikler på som man ikke ønsker brysomme (kritiske) kommentarer på? Jeg bare spør…
Mesling-studie var bevisst svindel

------

Bildet brukt i artikkelen er fra: blakespot

Kommentar #1

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

Andrew Wakefield renvasket av norsk forfatter

Publisert over 8 år siden

Forfatteren Trond Skaftnesmo har i boken Folkefiender - om sannhetens pris og vitenskapens sjel, renvasket Andrew Wakefield. 

Skaftnesmo har også holdt et foredrag om den prosessen som førte til at Wakefield ble stemplet som svindler. Skaftnesmo avkler de egentlige svindlerne og renvasker Wakefield... Du kan høre og se foredraget her:

Wakefield saken - Bak medieoverflaten

 

Kommentar #2

Hans Petter Nenseth

1 innlegg  41 kommentarer

Ingen kjent sammenheng mellom vaksine og autisme

Publisert rundt 7 år siden

Det gjør meg vondt å se at dette innlegget har blitt stående uimotsagt i halvannet år.
Det finnes ingen kjente linker mellom autisme og MMRvaksinen.
Først vil jeg vise til Wikpedias artikkel om Andrew Wakefield, da den inneholder mange relevante linker.
Så vil jeg linke til en omfattende rapport som viser at det ikke finnes noen link mellom autisme og vaksiner. 
Nyere undersøkelser viser at man nå har bedre og bedre grunnlag for å si at autisme utvikles under svangerskapet.

Mine tanker rundt dette går først og fremst til alle de foreldre med autistiske barn som blir gjort til syndebukker gjennom disse uriktige påstandene. De fortjener det ikke.
Og vi trenger MMRvaksinen. 

Kommentar #3

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

Nye avsløringer fra USA - link mellom Autisme og MMR-vaksine

Publisert rundt 7 år siden

Dagens rutiner hvor der er produsentene som skal dokumentere eventuelle effekter og problemer med vaksiner er og blir en farse. 

Hvor stor denne farsen faktisk er, har nylig blitt avslørt i USA, hvor det nå viser seg at det er en link mellom MMR-vaksinen og Autisme. For en viss befolkningsgruppe (og altså barn under 3 år) kunne en varsler fra CDC nylig avsløre at joda, MMR-vaksinen førte til 340% større risiko for Autisme (i følge en studie). 

Mer om den saken bl.a. her: 

Dr. Andrew Wakefield speaks out about CDC scientist's admission of vaccine research fraud - video

og her:

Truth about CDC vaccine fraud revealed by Jon Rappoport in new video interview

Det kan jo også nevnes at data fra den studien som avslørte denne linken mellom denne gruppen barn, MMR-vaksine og Autisme, altså er blitt bevisst skjult av regulatoriske myndigheter (CDC) i USA siden 2004. Først nå etter mange år, og etter at mange mange barn har fått sine liv ødelagt, og etter at en varsler i CDC står frem og avslører svindelen - kommer altså sannheten på bordet. 

Spørsmålet nå er hvordan myndigheter i USA, Norge og andre land skal forholde seg til disse alvorlige avsløringene. Foreløpig, meg bekjent er det stille i norsk presse. Det samme ser vi i USA. Det sier også noe om at pressen har store problemer med det samfunnsansvaret de fleste av oss trodde pressen hadde. 

En glimrende bok som er skrevet av Trond Skaftnesmo ser også på den urett som Andrew Wakefield er blitt tildelt. Den har tittelen: Folkefiender - om sannhetens pris og vitenskapens sjel 

Et spørsmål som melder seg nå... hvor mange andre barn, som ikke inngår i denne befolkningsgruppen som studien viser til, har også fått sine liv ødelagt av MMR-vaksinen, eller fått nedsatt helse som følge av vaksinen? 

Et annen ting man bør sjekke opp, er hvorvidt Folkehelseinstituttet og legemiddelverket har kjent til resultatene fra denne studien, og om disse institusjonene også har vært med på å holde kjeft om disse viktige funnene? Og hva gjør disse institusjoner nå med disse nye avsløringene? Skal norges befolkning måtte vente i 10 år til før de blir informert om denne skandalen?

Kommentar #4

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Wakefield er avslørt som en fusker i faget

Publisert rundt 7 år siden
Tore B. Krudtaa. Gå til den siterte teksten.
Skal norges befolkning måtte vente i 10 år til før de blir informert om denne skandalen?
Kommentar #5

Hans Petter Nenseth

1 innlegg  41 kommentarer

Nei takk

Publisert rundt 7 år siden

Mitt innlegg her var ikke ment til å starte en diskusjon om det er noen forbindelse mellom vaksiner og autisme eller ikke. Dette er en diskusjon vaksinemotstandere for lengst har tapt selv om de ikke vil innse det. Innlegget mitt var rettet til de som leser Krudtaas innlegg og lurer på hva i all verden dette dreier seg om.
Nå ser de at det i beste fall er svært berettiget tvil om denne sammenhengen.

Å bruke Andrew Wakefield som kilde i denne sammenhengen er meningsløst. Mannen er som også Oddbjørn Johannesen viser til, en fusker i faget. Han er i tillegg fratatt sin doktortittel.

Han har riktignok en heltetittel i det marginale vaksinemotstandsmiljøet, men offisielt er han fratatt all ære. 

Kommentar #6

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Tvilsom kildebruk

Publisert rundt 7 år siden
Tore B. Krudtaa. Gå til den siterte teksten.
Mer om den saken bl.a. her: Dr. Andrew Wakefield speaks out about CDC scientist's admission of vaccine research fraud - video og her: Truth about CDC vaccine fraud revealed by Jon Rappoport in new video interview

Begge lenkene går til nettmagasinet Natural News, som ikke er en vitenskaps-basert kilde - snarere tvert imot (for å si det meget forsiktig)!

http://en.wikipedia.org/wiki/NaturalNews

 

Kommentar #7

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

NaturalNews er en god kilde!

Publisert rundt 7 år siden

Oddbjørn Johannessen hevder at NaturalNews.com er en tvilsom kilde.

Nå har jeg lagt ut et par lenker til NY informasjon, i en tidligere kommentar her, som viser at CDC har holdt tilbake viktig informasjon fra en studie på MMR-vaksinen. Den studien viste altså at at en viss befolkningsgruppe var mer utsatt for å få Autisme som følge av MMR-vaksinen. 

Var det noe feil med den informasjonen som fremkom i forhold til avsløringene fra varsleren i CDC, Oddbjørn Johannessen, eller er det slik at dette er fakta, og at dette er en skandale som nylig er avslørt i USA? Flott om du kunne kommentere den saken spesifikt, uten å hevde at Andrew Wakefield er "en fusker i faget", eller at NaturalNews skal være en tvilsom kilde.

Dr. Andrew Wakefield speaks out about CDC scientist's admission of vaccine research fraud - video

Truth about CDC vaccine fraud revealed by Jon Rappoport in new video interview

 

Kommentar #8

Hans Petter Nenseth

1 innlegg  41 kommentarer

På tide å bytte "faktaleverandør"?

Publisert rundt 7 år siden

Beklager, men NaturalNews er ingen god kilde, og jeg vil prøve å begrunne det ved å vise til denne siden hos RationalWiki. OK, den er muligens i seg selv ikke helt objektiv, men den begrunner allikevel godt hvorfor NaturalNews ikke er noen triverdig kilde. Og her er litt om mannen bak NaturalNews, Mike Adams.

Om man ønsker å nå frem med et budskap har jeg følgende velmenende råd, finn en annen mer troverdig kilde til at det faktisk (og mot alle odds) er en link mellom vaksiner og autisme. 

Kommentar #9

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

Ehhhh

Publisert rundt 7 år siden

Jeg spurte pent om Oddbjørn Johannessen kunne tilbakevise den NYE informasjonen som er blitt presentert på NaturalNews, i forhold til MMR-vaksinen og Autisme.

Så er svaret nok en gang, denne gang fra Hans Petter Nenseth, at NaturalNews ikke er noen god kilde.

Ergo har Nenseth med svaret sitt illustrert at han ikke klarer å forholde seg til fakta.

Jeg forsøker en gang til:

Er det slik at en varsler i USA, fra CDC, nylig har avslørt at regulatoriske myndigheter i USA har holdt skjult viktige funn i forhold til MMR-vaksinen og Autisme, og at dette viktige funnet altså er holdt skjult helt siden 2004 - altså i ca. 10 år?

Eller forsøker Johannessen og Nenseth her å insinuere her at opplysningene som blir videreformidlet av NaturalNews ikke er korrekte?

Klarer Nenseth og Johannessen å svare kort og presist på disse enkle spørsmålene?

Kommentar #10

Hans Petter Nenseth

1 innlegg  41 kommentarer

Ja.

Publisert rundt 7 år siden

"Eller forsøker Johannessen og Nenseth her å insinuere her at opplysningene som blir videreformidlet av NaturalNews ikke er korrekte?"

Jeg kan bare snakke for meg selv, men svaret er ubetinget ja. Dvs, jeg insinuerer det ikke en gang, jeg stadfester det. 
Her litt om "Varsleren i CDC"  som du snakker så varmt om.

Og om du mener alt i  NaturalNews er sant, stiller du deg da bak deres lefling med holocaustbenektelse og? 

Merk at dette ikke er noe angrep på Krudtaa, men NaturalNews som kilde. Og det er klart relatert til temaet.

Kommentar #11

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

AVSLØRT: Det er link mellom Autisme og MMR-vaksinen!

Publisert rundt 7 år siden

Huffamei da Nenseth... der kom holocaust-kortet fram fra den mørke underskogen.

Det var ikke særlig overraskende akkurat.

Det tok litt lengre tid enn normalt med deg denne gangen, Nenseth, og flott var jo egentlig det, fordi diskusjonen uten slike bisarre avsporinger blir så mye mer interessant.

I så måte er jo denne artikkelen om det som nå bør betegnes som invertert konspiranoia, er perle. 

Her en liten smakebit: 

"Mens vi ikke var oppmerksomme har det skjedd en orwelliansk redefinisjon av begrepet "konspirasjonsteori".1 Betegnelsen refererer ikke lenger til en teori om en konspirasjon. Den refererer til ideer, teorier eller fakta som står i motstrid til den offisielle fortellingen. Kort sagt refererer den til de fortellinger som går imot maktens fortelling, slik den blir fremmet av myndigheter og massemedia. Men et samfunn som er trent til å godta maktens fortelling og sky de som stiller spørsmål ved den, er et samfunn hvis fremtid er uten frihet."

”Konspirasjonsteori” - det magiske ordet som struper samfunnsdebatten

Teknikken Nenseth benytter seg av er velkjent... har du ingen gode argumenter i debatten, så angrip kildene på de mest infame måter. Ingen metoder er for ekle. Nenseth hevder frekk og freidig at NaturalNews med den artikkelen han lenker til "er holocaustbenektende". Antakelig håper han at ingen skal klikke seg inn på lenken for å sjekke hva som faktisk står i den korte artikkelen. Hovedsaken i artikkelen er at det er et enormt misforhold mellom det offisielle antall registrerte drepte i tyske konsentrasjonsleire og det som ble registrert av Internasjonale Røde Kors etter krigen. Noen mennesker som f.eks. Nenseth benytter dette for å sverte sine meningsmotstandere (i dette tilfelle min kilde - NaturalNews).

Slik argumentasjonsteknikk blir rett og slett ganske patetisk. 
Spesielt når det vi diskuterer her er MMR-vaksine og dens link til Autisme.
Sakens kjerne her, i denne delen av diskusjonen handler jo om en varsler fra CDC har stått fram med avslørende nyheter i forhold til MMR-vaksinen - MED DOKUMENTASJON PÅ SVINDELEN OG HEMMELIGHOLDELSEN FRA CDC. Det er et faktum nå, og slike tøvete avsporinger fra Nenseth her kommer nok neppe til å endre på det faktum.

Bedre lykke til neste gang Nenseth. 

Kommentar #12

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

NaturalNews

Publisert rundt 7 år siden
Tore B. Krudtaa. Gå til den siterte teksten.
Eller forsøker Johannessen og Nenseth her å insinuere her at opplysningene som blir videreformidlet av NaturalNews ikke er korrekte?

NaturalNews er, for å gjenta det, ingen vitenskaps-basert kilde - og som Nenseth allerede har påvist, finnes det såpass mye rabiat konspiranoia der at argumentasjon utover å slå fast dette, anser jeg som spilt møye.  Det gjelder for så vidt i det hele tatt det å diskutere vaksinespørsmål med antivaksine-bevegelsen, så takk for meg i denne tråden.

Kommentar #13

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

Når ble det å vist til dokumentert VAKSINE-SVINDEL konspiranoia?

Publisert rundt 7 år siden


Oddbjørn Johannessen: Når ble det å vise til dokumentert svindel det samme som konpiranoia?

Påstanden din om NaturalNews bekrefter ytterligere at fenomenet Invertert Konspiranoia lever i beste velgående.

Tipper du også vil ha godt av å lese artikkelen til Trond Skaftnesmo.

Kommentar #14

Alf Magne Heskja

0 innlegg  5 kommentarer

Flaut

Publisert rundt 7 år siden

Dette er flaut, Nenseth og Johannessen. Krudtaa presenterer dere for et ubestridelig faktum, nemlig at seniorforsker William Thompson ved amerikanske Centers for Disease Control and Prevention, på godt norsk, har innrømmet juks og at hans arbeidsgiver kjente til jukset. Det gjelder en artikkel fra 2004 "examining the possibility of a relationship between MMR vaccine and autism". I følge pressemelding, datert 27. august 2014, fra Thompsons advokatfirma Morgan Verkamp har han og hans medforfattere "omitted statistically significant information  in our 2004 article published in the journal Pediatrics. The omitted data suggested that African American males who received the MMR vaccine before age 36 months were at increased  risk for autism". Dette er kanskje ikke så veldig opplysende. De videosnuttene som finnes på YouTube og Vimeo, hvor Thompson letter sin samvittighet og går mer i detalj om hva jukset besto i, er desto mer opplysende.

I møte med dette faktum, som selvsagt er ubehagelig for noen og enhver, går Nenseth og Johannesen rett i strutsemodus, ved å angripe "leverandøren" av det ubehagelige faktum.

Etter at jeg skrev ovenstående observerer jeg at faktavegringen hos Nenseth og Johannessen manifesterer seg ytterligere. Nenseth, mener du virkelig at artikkelen du viser til på scienceblogs.com tilbakeviser det faktum Krudtaa forsøker å opplyse om?

Kommentar #15

Hans Petter Nenseth

1 innlegg  41 kommentarer

Utledningsvis

Publisert rundt 7 år siden

Såvidt jeg har forstått prøver Krudtaa å fortelle oss at vi ikke må vaksinere barn, det er farlig, det fører til autisme.

Det er mye forskning som avviser dette. Mye mer enn Krudtaa eller andre vaksinemotstandere klarer å vise til på at det skal være en sammenheng. Veldig mye mer. det er offisielt ikke en gang et tema at det skal være en sammenheng.
Jeg linket til det i min første post i tråden, i tillegg til at man nå mener at autisme oppstår under graviditet.

Jeg linket videre, i et nyere innlegg, tii en nylig erklæring fra William Thompson hvor han går god for vaksiner.
"I want to be absolutely clear that I believe vaccines have saved and continue to save countless lives. I would never suggest that any parent avoid vaccinating children of any race. Vaccines prevent serious diseases, and the risks associated with their administration are vastly outweighed by their individual and societal benefits."

Ja, jeg mener at dette tilbakeviser Krudtaas budskap. I tillegg altså all grundig forskning som viser at det ikke er noen sammenheng.

I mine øyne er det flaut å fortsette å forfekte et slikt syn at vaksiner er farlig. Jeg mener det kan sette oss mange tiår tilbake i tid om det skulle gå så langt at man sluttet å vaksinere barn. Mange barn ville blitt kronisk syke og mange ville dø. 

Men slik vil det selvfølgelig ikke gå. Om vaksinemotstandere klarer å overtale nok mennesker til å ikke vaksinere barna sine til at vaksinedekningen går under en kritisk grennse er det en stor sannsynlighet for at det vil bli innført obligatorisk vaksinering. Og ironisk nok vil det være vaksinemotstandernes egen feil. 

 

Kommentar #16

Tore B. Krudtaa

5 innlegg  46 kommentarer

Hans Petter Nenseth vrir på de faktiske forhold!

Publisert rundt 7 år siden

Hans Petter Nenseth viser med sin retorikk at han ikke er interessert i en ryddig diskusjon...
Han skriver f.eks. følgende:
"Såvidt jeg har forstått prøver Krudtaa å fortelle oss at vi ikke må vaksinere barn, det er farlig, det fører til autisme.

Da har du jo slett ikke forstått hva som ligger i det jeg skriver her:

Det er kort og godt to ting:

1. Forskning har vist at det ER en sammenheng mellom MMR-vaksine og autisme.

Det betyr ikke det samme som at alle som blir vaksinert får autisme.

Men det betyr at myndighetene burde og skulle informere om risikoen som helt klart er tilstede, slik at foreldrene kan ta valg ut fra den informasjonen som er tilgjengelig.

Det er en skam at informasjonen om at det er en link mellom autisme og MMR-vaksinen ikke kommer klarer frem.

2. Det er uansvarlig å la produsentene av vaksiner (og alle andre typer produkter som kan utgjøre en mulig helsefare) selv være de som dokumenterer deres egne produkters fortreffelighet og eventuelle problemer.

Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet stoler jo på produsentene av legemidler og av vaksiner, dette til tross for at mange av disse produsentene gang på gang er tatt i grov svindel. Svindel som fører til at mange mennesker dør eller får nedsatt helse i større eller mindre grad.

En bok som belyser mye av problemene knyttet til dette er nylig publisert. Den er verdt sin vekt i gull:

Deadly Medicines and Organised Crime - How Big Pharma Has Corrupted Healthcare 

Jeg er for sikre vaksiner, hvis slike finnes. 
Men, hvordan kan vi vite om vaksiner er sikre når forskningen som legges til grunn konsekvent kommer fra produsentene - fra produsenter som uten og blunke går over lik for å tjene nye milliarder.  

...

Det er jo, for å si det forsiktig, ganske forunderlig hvordan Nenseth mfl. til stadighet skal vri og vrenge på det som man selv står for. Mao. det Nenseth mener at jeg mener er ganske irrelevant i denne sammenhengen, ikke er det korrekt heller. Istedenfor å forholde seg til dokumenterte fakta, tyr Nenseth til forvrengninger av det jeg står for. Han om det. 

Hvorfor bruker du så mye tid på å forhindre at dokumentert svindel ref. MMR-vaksinen skal bli allment kjent Nenseth? Er det problematisk for deg at svindel av denne typen når ut til folket? Er det ikke flott da, at vi mennesker får tilgang til kunnskap om MMR-vaksinen, kunnskap som regulative myndigheter i 10 år har holdt skjult for oss?

Eller er det slik Nenseth at du mener at kunnskap er til fare for befolkningen? 

Kommentar #17

Hans Petter Nenseth

1 innlegg  41 kommentarer

Utledningsvis 2 med teskje

Publisert rundt 7 år siden

Når jeg kaller et innlegg utledningsvis er et det motsatte av innledningsvis, altså å regne som et sluttinnlegg. Min intensjon her var som sagt å i beste fall skape berettiget tvil om sammenhengen mellom autisme og vaksiner, noe jeg har fått tilbakemeldinger på at jeg har klart grundig. Og da er egentlig målet nådd, et nytt, men lite slag vunnet i kampen for sunn fornuft.

Takk for meg.

Siste ord går nok til Krudtaa. Velbekomme. 

Kommentar #18

Tor Næss

0 innlegg  18 kommentarer

Beklager Krudtaa, men du tar veldig feil.

Publisert rundt 7 år siden

Andrew Jeremy Wakefield
Andrew Jeremy Wakefield er en mann som får rosende omtale i antivakskretser, men dette er faktisk gamelt nytt. Her hjemme har Waefield en håndfull tilhengere som ikke er særlig opptat av at Wakefield er tatt med buksne nede og er avkledd all ære. Han er kort og godt en juksemaker. La oss ta en grundig titt på mannen og hva han hevder, men som andre forskere har plukket i fra hverandre da de testet Wakefields påstander. 

Andrew Jeremy Wakefield er en tidligere kirurg og forsker som I 1998 publiserte en forskingsrapport hvor han hevdet at MMR-vaksine førte til autisme. Men historien begynte før 1998.
I 1996 fikk Wakefield en halv million dollar via en rettshjelpsorganisasjon hvor foreldre med autistiske barn vurderte å kjøre et massesøksmål mot helsemyndigheter og vaksineprodusenter. Det ble hevdet å være en sammenheng mellom MMR - vaksinen og autisme.
I 1997 forsøkte Wakefield å patentere en vaksine mot meslinger, som han påsto var mye sikrere. Han har konsekvent nektet for dette i ettertid.

I 1998 la han kronen på verket da han kom med sin rapport hvor han hevdet at MMR - vaksinen førte til autisme. Det skapte sterk skepsis til vaksinen i Storbritannia. Skepsisen spredte seg raskt til en rekke land, deriblant Norge.

I 2004 undersøkte Journalisten Brian Deer saken nøye. Han avdekket at Wakefield hadde forfalsket studien, og at han også hadde økonomiske motiver for å gjøre dette. Han oppdaget også at Wakefield planla å tjene penger på et ”Autism detections kits” .

Journalisten Brian Deer, som gjorde en avgjørende jobb med avsløringen av Wakefield, beskrives konsekvent som skandale-journalist, på grunn av sin bakgrunn fra Murdochs (beryktede) skandaleaviser. ”Hvem kontrollerer ham?” - er Skaftnesmos retoriske spørsmål, mens han overser konsekvent at Deer åpenbart må ha vært drevet av sin egen indre motivasjon, og sine ambisjoner om å gjøre noe journalistfaglig ”stort”. Deer fremstår som en typisk ”sulten” gravende journalist, aggressivt søkende etter å snu hver stein i en viktig sak. 

Deers avsløring av Wakefield er et strålende stykke forskningsjournalistikk, prisbelønnet og høyt anerkjent av både journalister og forskere. Der Deer er en objektiv og grundig journalist, blir Skaftnesmo en skribent som legger til og trekker fra det som passer ham, og virker lite interessert i å formidle de deler virkeligheten som ikke passer hans forutinntatte syn.

Andre forskere gjorde en rekke oppfølgende studier fra ca 1999 og frem til i dag, men ingen studier viste noen sammenheng mellom MMR- vaksinen og autisme. Konklusjonen er at det ikke kan påvises noen sammenheng mellom MMR – vaksinen og autisme. Det finnes ikke en eneste peer-reviewed undersøkelse som støttet Wakefields påstander. I 2010 trakk det anerkjente medisinske The Lancettilbake de siste av Wakefields artikler. Dessverre vil vaksinemotstanderne se bort fra alle fakta vdr Wakefield og hevde at MMR vaksinen forårsaker autisme.

VG.no - Forfalsket sammenheng mellom vaksine og autisme
Brian Deer.com - Exposed: Andrew Wakefield and the MMR-autism fraud
Brian Deer.com - Revealed: Wakefield's secret first MMR patent claims "safer measles vaccine"
BBC News - MMR researchers issue retraction
The Lancet - Retraction of an interpretation
Darryl Cunningham(Tallguywrites) - The Facts In The Case Of Dr. Andrew Wakefield
ScienceBlogs - More bad science in the service of the discredited idea that vaccines cause autism
CNN - Retracted autism study an 'elaborate fraud,' British journal finds
ABC- News - Lancet Retracts Controversial Autism Paper 
Upworthy - It Took Studying 25,782,500 Kids To Begin To Undo The Damage Caused By 1 Doctor

Ut fra det vi vet i dag er det ikke påvist noen link mellom MMR – vaksinen og autisme, men vaksinemotstandere tviholder på hypotesene til Andrew Wakefield. Dessverre spres dette tullet av personer som faktisk er helsefaglig utdannet, og definitivt bør vite bedre. 

Det er gjennomført en rekke epidemiologiske studier som viser at det ikke er påvist noen sammenheng mellom MMR - vaksine og autisme.

Danmark 
A population-based study of measles, mumps, and rubella vaccination and autism. England 
Autism and MMR vaccination in North London; no causal relationship. USA 
Age at first measles-mumps-rubella vaccination in children with autism and school-matched control subjects: a population-based study in metropolitan atlanta. Polen 
Lack of association between measles-mumps-rubella vaccination and autism in children: a case-control study

Japan 
MMR-vaccine and regression in autism spectrum disorders: negative results presented from Japan. 
The combined measles, mumps, and rubella vaccines and the total number of vaccines are not associated with development of autism spectrum disorder: the first case-control study in Asia. 
-No effect of MMR withdrawal on the incidence of autism: a total population study. 

Det viser seg at det faktisk er en øking av autisme i Japan, selv etter de fjernet MMR vaksinen.

Autism in the absence of MMR vaccine No effect of MMR withdrawal on the incidenceof autism: a total population study 

Cochrane-oversiktene har etter gjennomgang av 31 studier konkludert med at MMR vaksinen ikke forårsaker autisme. Det er heller ikke funnet noen sammenheng mellom Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, autisme eller aseptisk meningitt. Cochrane Summaries - Using the combined vaccine for protection of children against measles, mumps and rubella

Medisinske og vitenskapelige eksperter er enige om konkusjonen som sier at MMR vaksinen ikke er assosiert med autisme. 

PubMed - Immunization Safety Review: Vaccines and Autism.
Pubmed - Vaccines for measles, mumps and rubella in children.

Ellers er det svært mange undersøkelser nå, som konkluderer med at det ikke er noen link mellom autisme og vaksiner. Bloggen Vaccine.me som krudtaa linker til, er en antivasineblogg som er svært esktrem. 

PubMed - Immunization Safety Review: Vaccines and Autism 
PubMed - Association between thimerosal-containing vaccine and autism.. 
PubMed - A population-based study of measles, mumps, and rubella vaccination and autism.(Danmark) 
PubMed - Autism and MMR vaccination in North London; no causal relationship.(England) 
PubMed - Age at first measles-mumps-rubella vaccination in children with autism and school-matched control subjects: a population-based study in metropolitan atlanta.(USA) 
PubMed - Lack of association between measles-mumps-rubella vaccination and autism in children: a case-control study(Polen) 
PubMed - MMR-vaccine and regression in autism spectrum disorders: negative results presented from Japan. 
PubMed - The combined measles, mumps, and rubella vaccines and the total number of vaccines are not associated with development of autism spectrum disorder: the first case-control study in Asia. 
PubMed - No effect of MMR withdrawal on the incidence of autism: a total population study

Jeg ber leserene legge merke til at Krudtaa kaller alle andre som ikke deler hans syn for desinformanter og løgnere. Jeg tror at de som leser hva som skrives, fint klarer å sortere hva som er hva her.  Jeg vil også minne om at vaksinedekingen i norge er på 94- 96%, noe som er svært bra.

Beklager Krudtaa. Du tar også her dundrende feil. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere