Dan Lyngmyr

210

Regjeringens støtte til palestinske terrorister ?

Er det tilfredstillende at regjeringen etterlater tvil om man støtter, eller ikke støtter,at dømte palestinske terrorister skal motta personlige økonomisk bidrag, finansiert av Norske skattebetalere ?

Publisert: 13. mar 2013

Både stortingets kontrollkomite` og opposisjonspolitikere peker på muligheten for at Norsk økonomisk støtte til de palestinske selvstyremyndighetene, også går direkte til dømte palestinske terrorister i form av lønn eller annen personlig økonomisk ytelse.

VG- Nett melder om at stortinget er feilinformert i saken:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10108398

Desom har lest Transparancy international`s rapport om korrupsjonsforholdene i de palestinske selvstyreområdene, vet at det er lite lystelig lesning. Flommen av korrupsjonsanklager mot PA, også fra andre kilder, gjennom mange år, bidrar naturlig nok også til å understreke alvoret i rapporten.

I det lengste kan man jo håpe at feilinformasjonen Stortinget har mottatt fra regjeringen, ikke skyldes manglende vilje til å avdekke denne type uakseptabel forvaltning av norske skattepenger. Uten å ta saken til debatt - om man skal gi støtte eller ikke til palestinske selvstyremyndigheter - så må det allikevel være tillatt å forvente etterrettlighet i utenriksdepartementets svar til Stortinget om hvordan denne støtten forvaltes.

Enten gis det slik støtte, noe som selvsagt er fullstendig uakseptabelt, eller så gis det ikke slik støtte, hvilket skulle være den største selvfølge !. SV`s ureglementerte støtte til egne rekker i "jenteforsvarssaken", som også førte til Audun Lysbakkens motvillige avgang, synliggjorde en tilsynelatende bred front mot korrupsjon. I forhold til de samlede overføringer til palestinske selvstyremyndigheter var den saken allikevel knapt for lommerusk å regne.

Derfor er det også helt uakseptabelt at hverken utenriksdepartementet eller utenriksministeren kan svare klargjørende på spørsmålet om norske skattepenger går direkte til dømte palestinske terrorister i form av lønn eller annen personlig økonomisk ytelse. Mange vil selvsagt også mene at det faktum at saken i det hele tatt må underlegges nærmere kontroll, svekker regjeringens troverdighet i dette spørsmålet.  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere