Jan Hårstad

1125

Fra krigssonen

Fra overvåkningsstat til borgerkrig?

Publisert: 8. mar 2013

Jeg har nettopp sett en reportasje som ungarsk tv har laget om situasjonen i forstedene til Paris: A war zone in the banlieus. Den ble lagt ut på Gates of Vienna 7 mars.

  Jeg melder herved de tankeassosiasjoner jeg får når jeg ser denne reportasje.

Nå skriver selv Aftenposten jevnlig at Oslo i forhold til folketallet er et Mekka for lommetyver. Oslo har i flere år vært en verdensmetropol for lommetyverier og det skulle ikke forundre meg om det er radisser som syns dette er positive skritt bort fra provinsialismen? De jobber jo for globalisering av Norge.

 Stein Ørnhøi har en meget god artikkel på Nye Meninger nå hvor han spør hvorfor det norske folk stemmer 75% på politikere som er for Schengen,EØS,EU.etc - meget lesverdige saker.

 Da jeg for omtrent ti år siden begynte å skrive om framveksten av No-go-Zones i Frankrike som fullstendig uhåndterlige områder med drugs,prostitusjon,kriminalitet,vold,voldtekter,etc,var det en kjent professor som hevdet at jeg hadde fullstendig misforstått. De "sensible zonene" skulle heller betraktes som sosialt forfallne områder som sto foran oppussing og rehabilitering.

  En annen ting jeg påpekte var at militante muslimer på Balkan vil sette opp smuglerruter fra Bosnia-Kosovo-Albania med både våpen og narkotika til trosbrødre i Frankrike og Italia. NarkoJihad.

  Dette ble naturligvis også avfeid. Men den nevnte reportasje tar opp dette også.

  Trenden i alle de store europeiske metropolene er nå at politi/paramilitære ikke tar en direkte militær konfrontasjon med de stammestyrte kriminelle banlieuene,verken i Berlin,London,Birmingham,Lyon,Marseilles eller Paris, men det jobbes med å sette opp titusener av overvåkningskameraer. I Paris finnes det nå over 10 000 overvåkningskameraer og jeg tror tallet i London er sogar høyere. Det vi da allerede har fått i desse prangende storbyene i EU er massive overvåkningssamfunn. Det er ikke prognoser for framtida, men et aktuelt faktum - nå. EU er iferd med å utvikle seg til en slags overvåknings politistat.

  Som en fransk politioffiser redegjør for: hvis rabiate hendelser finner sted i en banlieu,som de ser på kameraene sine, rykker de ut som i en militær formasjon til fiendtlige "stater". Nøye planlagte entreer og utganger. Høyrisiko.

  Helt åpenbart mener da myndighetene(politikere) at overvåkningskameraene er det egnete våpen til bekjempelse av høykriminelle områder (Servan- Saint Denis), men som med så mangt politikere finner på er dette selvbedragerske utsettelser av større konfrontasjoner. Det er klatting og ønsketenkning.

  De som har vært involvert i den debatten som Erling Rimehaug igangsatte om udemokratiske og voldelige utgaver av Islam og masseinnvandringspositivister, bør ta seg 20 minutter til å se på den anbefalte videoen. Det handler ikke om noen bestemt religion.

  A war zone in the banlieus

  http://gatesofvienna.net/

Kommentar #1

Lars Gule

97 innlegg  3888 kommentarer

Løgn og tullprat - i bøtter og spann

Publisert over 8 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Da jeg for omtrent ti år siden begynte å skrive om framveksten av No-go-Zones i Frankrike som fullstendig uhåndterlige områder med drugs,prostitusjon,kriminalitet,vold,voldtekter,etc,var det en kjent professor som hevdet at jeg hadde fullstendig misforstått. De "sensible zonene" skulle heller betraktes som sosialt forfallne områder som sto foran oppussing og rehabilitering.

Hårstad fortsetter, helt ufortrødent. Han er forbederlig. Jeg lurer på hvem det var som for 10 - ti! - år siden tok til motmæle mot at Hårstad skrev om No-go-zones? Han mener selvsagt meg, men jeg verken var eller er professor (så mye for nøyaktighet og presisjon). Dessuten skrev jeg ikke et skvatt på nettet for 10 år siden. Og ikke noe sted om No-go-zones heller.

Og nå skriver Hårstad om No-go-soner som områder hvor drugs, prostitusjon, kriminalitet, vold, voldtekter etc. er det som gjør dem til no-go-områder.

Men det er en ganske annen forståelse av no-go-soner enn det Hårstad jevnlig har gitt uttrykk for. For han, med flere andre (inkludert Behring Breivik), har hevdet at slike soner er no-go fordi de kontrolleres av fanatiske muslimer som ikke vil ha ikke-muslimer inn i områdene. Det er også områder som domineres av sharia-regler, moralpoliti mm.

Men nå serverer Hårstad en annen definisjon. Den passer for øvrig med enkelte franske politikeres bruk av uttrykket, da knyttet til kriminelle gjengers skyting i gjengoppgjør som har rammet vanlige mennesker og dermed har gjort områdene til steder man unngår om man har livet kjært.

Nå vil ikke jeg se bort fra at Hårstad har utviklet sine rasistiske tendenser så til de grader at han mener det er muslimer som står bak all kriminaliteten, volden, voldtektene, osv., osv., og at det ikke er noen forskjell på no-go-områder som følge av skyting og annen kriminalitet, og islamistisk kontroll med områder. Han mer enn antyder dette gjennom skriveriene om narkojihad.

Hårstad synes dermed å mene at alt muslimer gjør, er en del av en konspirasjon, en plan for ... et eller annet (trolig verdensherredømme). Dette er en grisete form for stigmatisering, helt i tråd med hans sprø oppfatninger om at rettssaken mot Behring Breivik var en cover up sak (som han nylig har skrevet om på et annet nettsted). Det er selvsagt en masse offisiell politikk - blant annet globaliseringspolitikken og Eurabia-prosjektet - som angivelig blir tildekket gjennom rettssaken.

Dette er klassisk konspirasjonstenkning. Over et bredere register enn bare den islamofobe konspirasjonstenkningen Hårstad også tidligere har kolportert. Med Hårstads referanser til Gates of Vienna og annet møl, samt hans alarmisme - jf. overskriften på denne tråden -, framstår han som stadig sprøere - enn kjeks.

Lars Gule

Kommentar #2

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Lars Gule

Publisert over 8 år siden

har kanskje sterke motforestillinger - som spesialrådgiver knyttet til fagfeltet høyreekstreme å våge seg inn på Gates of Vienna - det kan være at det å scrolle nedover på en slik nettsida blir en for krevende oppgave motivasjonsmessig - videre det å bruke 13 min. og 31 sek. før en så eventuelt går på autopilot og mantraet - det er ikke noen - det finnes ingen - og alle som sier det er en idiot o.s.v..  

Prøver å gjøre det litt mindre besværlig for deg, Gule - her er snutten .. 

http://www.youtube.com/watch?v=B1j8M-Vdic4

Kommentar #3

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Zones Urbaine Sensibles

Publisert over 8 år siden

Ifølge siste måling var det 752 Sensitive Urbane Zoner i Frankrike. Etter en serie med turbulenser i løpet av 2012 besluttet den franske innenriksminister Manuel Valls på høsten at 15 av disse skulle oppgraderes til "Prioritet Sikkerhets Zoner" fordi volden var så ekstrem. Det ble også besluttet at september 2012 skulle være inngangen til en opprydding allment i Zonene. Opprørspoliti,etterretning og detektiver.

  Om dette finnes det så ekstremt mye informasjon og bøker at det rekker til sommeren. De fleste som anvender verdidebatt er ikke profesjonelle akademikere og jeg anbefaler som tidligere

http://www.france24.com

som følger innenriksminister Valls krig med argus-øyne,men redegjør også for at Marine Le Pen nå er Frankrikes mest populære innenrikspolitiker med 32% sympati med hennes offensive politikk i krigen mot Zonene.

 Gule har  levert noen av sine aller beste humoristiske innlegg på document og her på verdidebatt også - såfremt noen gidder å følge "oppussingsteoriene" hans? Det er iallfall høydepunkter i hans karriere. Mere intelligent går det ikke an å bli.

  Alle de andre spekulasjonene på hva jeg mener får han bare holde på med så mye han orker.Jeg redegjør kontinuerlig for hva jeg tenker.

Kommentar #4

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Hårstad på ville veier

Publisert over 8 år siden

Hårstad bør holde seg til beskrivelser av Klassekampen og "Braanens politiske salong" og Utvtiks absurde teorier, der er han adskillig nærmere sannheten.

Kommentar #5

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Litt om "no go" soner

Publisert over 8 år siden

No-go soner er muslimdominert nabolag.

Det er distrikter som innenriksdepartementet har utpekt som prioriterte sikkerhetssoner. (soner de sécurité prioritaires eller ZSP),

15 ZSP er: Seine-Saint-Denis (Saint-Denis, Saint-Ouen), Paris (Paris XVIIIe), les Yvelines (Mantes-la-Jolie, Mantes-la-Ville), l'Essonne (Corbeil-Essonne ), la Somme (Amiens), le Nord (Lille), l'Oise (Meru et Chambly), la Moselle (Fameck et Uckange), le Bas-Rhin (Strasbourg), le Rhône (Lyon IXE), les Bouches-du -Rhône (Gardanne et Bouc-Bel-aire), Marseille (Marseille IIIe, XIIIe, XIVe, XVe et XVIe), le Gard (Vauvert et Saint-Gilles), l'Hérault (Lunel et Mauguio) et la Guyane (Cayenne, Matoury, Remire-Montjoly).

Mange av disse sikkerhetssonene sammenfaller med muslimske nabolag som Franske myndigheter har vurdert å være følsomme urbane soner. (Soner Urbaine Sensibles eller ZUS) - også "no-go" soner for fransk politi.

Disse sensitive urbane sonene kan bli funnet på franske regjeringen nettsted, komplett med satellitt kart og presise gate avgrensninger. Anslagsvis fem millioner muslimer bor i ZUS - deler av Frankrike - hvor den Franske staten har mistet kontrollen.

Seine-Saint-Denis er en beryktet nordlig forstad til Paris der 500 000 muslimer bor. Området er delt inn i 40 administrative distrikter, 36 av disse er på den fransk regjeringens offisielle liste over "no-go" soner. Der har det vært voldsomme opptøyer av muslimske ungdommer siden 2005.

"no go" soner har franske regjeringen merket som områder som er farlig for hvite og ikke-muslimer. Mange av disse områdene er i hendene på narkotikasmuglere, gjenger og imamer.

Området har det høyeste tallene for voldelig kriminalitet i Frankrike. Utbred narkotikahandel og et stor svartmarked. Det er områder kontrollert av muslimsk ungdommer. Gjenger som oppfører seg som lovløse banditter. Fransk politi har nølt med å gjøre noen arrestasjoner i frykt for gnisninger og enda flere opptøyer.

Den flerkulturelle drømmen var å gi islam en spesiell plass i samfunnet, uten krav til assimilasjon. Istedenfor sosial harmoni har multikulturalismen oppmuntret til radikalisme og spredning av sharialover.

I flere av disse områdene responderer ikke politiet lengre på kriminalitet. 25 prosent av Marseille befolkning er muslimer. Noen deler av byen er helt muslimsk. Disse "no go" enklavene fungerer som microstater styrt av eller under påvirkning av islamsk sharia lov.

Det er sikker mange grunner til at det oppstår parallellsamfunn tendenser eller segregering. Fattigdom, marginalisering, arbeidsløshet, kulturelle og religiøse konflikter, mangel på utdannelse etc etc.

Allikevel kan vi konstatere at en gjenganger er islam der det er sosial uro. Slik er det bare. Så kan vi legge skyld på hva vi måtte være. Men sosial harmoni finner vi ikke disse områdene med mange muslimer. Det gjelder i hele Europa.

 

 

 

 

 

 

Kommentar #6

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Takk

Publisert over 8 år siden

En stor takk til Hanni A. fordi han har tatt på seg jobben å gi en tilnærmet sannferdig og objektiv beskrivelse av situasjonen i før-borgerkrigs Frankrike. mvh JH.

Kommentar #7

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

Baredet at herr Hårstad bruker "Gates of Vienna" som

Publisert over 8 år siden

referanse viserat dette er et menneske hvis innlegg og innfall på VD burde skyes som pesten.

For disse inlegene er virkelig pestbefengte - - i tillegg er de ganske uintelligente.

Kommentar #8

Lars Gule

97 innlegg  3888 kommentarer

Det finnes ikke no-go-soner!

Publisert over 8 år siden

Det finnes ingen no-go-soner i Frankrike eller andre land.

En no-go-sone må rimeligvis forstås som et område hvor franske myndigheter ikke har kontroll, hvor politiet ikke kan bevege seg, hvor det ikke betales skatt, hvor andre lover og regler enn ellers i landet gjelder osv., osv. Og det er slik dette uttrykket har blitt forstått - ikke minst av Jan Hårstad i en rekke innlegg her på Verdidebatt.no og andre på andre nettsteder.

I debatten om no-go-soner har det blitt framholdt at det finnes slike områder som er nettopp no-go-soner fordi de kontrolleres av islamister. Altså ikke bare av muslimer, men muslimer med en islamistisk agenda. Derfor gjelder muslimske regler - sharia - i disse områdene. Og derfor er ikke-muslimer (= "hvite") ikke velkomne i områdene og blir kjeppjaget.

Det er denne (ganske uriktige og islamofobe) forståelsen av no-go-soner som gang på gang har vært persentert av Jan Hårstad. Denne forståelsen av no-go-soner har jeg tilbakevist, også gang på gang. Nettopp med henvisning til franske dokumenter som ligger i bøtter og spann på Internett, samt egne og andres erfaringer fra disse områdene.

Disse dokumentene handler om "følsomme byområder" som det heter på politikerspråk, dvs, slum, ghetto-lignende områder preget av forfall og dårlige sosiale tjenester, områder med høy arbeidsledighet, stor fattigdom, høy kriminalitet, gjengkriminalitet og tidvise gjengoppgjør med skytevåpen. Narkotikaen flyter osv. Områder det er nødvendig fornye og revitalisere på mange måter.

Dette har intet med islam å gjøre! Å si at dette har noe med islam å gjøre er like dumt og rasistisk som å si at den jødiske mafiaen i deler av New York var en del av en sionistisk konspirasjon. Elller som å si at den italienske mafiaen i USA forsøkte å ivareta alle italieneres interesser.

Ingen har benektet at det finnes områder hvor det er utrygt å ferdes, i Frankrike som andre land, på grunn av kriminalitet. Men det er altså ikke slik at det finnes områder hvor det umulig for ikke-muslimer å ferdes fordi islamister har overtatt kontrollen. Det er ikke imamer som styrer i disse områdene. Og når disse områdene omfatter deler av Paris hvor jeg selv har vært flere ganger, uten å se en eneste islamist eller at politiet hadde problemer med å patruljere, da sier det seg selv at de 752 franske byfornyingssonene intet har med islamske no-go-soner å gjøre.

Når kriminelle gjenger skyter på hverandre i Marseilles slik at lokale politikere ber om at hæren må settes inn, har altså dette intet med islam å gjøre. Men med (narko)kriminalitet.

Det har heller ikke vært kontinuerlige opptøyer i disse ulike forstedene og byfornyingsområdene siden 2005, men sporadiske. Og det vi vet er at muslimske ledere i 2005 helt systematisk forsøkte å hindre de store opptøyene den gang. Stikk i strid med det Hårstad (mfl.) tror og forsøker å innbille andre.

Ingen nekter for at Frankrike har store utfordringer knyttet til sin muslimske befolkning. En befolkningsgruppe som har vært utsatt for diskriminering og overgrep i mange ti-år. Det hadde heller ikke vært rart om flere av de diskriminerte søkte til religionen (og ble mer "islamistiske"), men det er ikke mulig å se noen entydig trend i en slik retning, viser forskning.

Derimot ser vi klassiske "urban riots", akkurat slik vi har sett det blant fattige i USA og Strobritannia siden i alle fall 1960-tallet.  Det er få som gir islam skylden når svarte gjør opprør i amerikanske storbyer eller når fargede med immigrantbakgrunn protesterer mot diskriminering i England.

Men fordi en betydelig andel av de franske opprørske ungdommene er muslimer, må det være islam som motiverer, mener blant annet Hårstad. Det er tullball og dilldall.

Derfor er det også tullball og dillall å komme trekkende med no-go-soner i denne sammenhengen. Jo, det finnes noen franske politikere som har brukt uttrykket no-go-soner, men da med henvisning til farlig, voldelig kriminalitet (altså gjengkriger), slett ikke islam.

Når dette nå - for n-te gang - er forklart, er det åpenbart at de som ikke skjønner dette har en islamofob agenda - eller mangler intellektuelle forutsetninger for å delta i seriøs debatt (og er her det heller ingen motsetning).

At Hårstad er så propagandistisk glatt, at han ikke har noen som helst problemer med å gli fra sine første påstander om islam(istiske) no-go-soner til kriminelle no-go-soner, og later som om dette er det samme (fordi muslimer er det dominerende befolkningsinnslaget i disse områdene), sier det meste om hans uetterrettelighet. Og kyniske islamofoi. Mannen unnslår seg ingen ting for å spre sitt hatefulle og alarmistiske budskap.

No-go-soner vs. islamofobi

Det er fristende med en liten digresjon. Flere av de som argumenterer for at det finnes no-go-soner, hører med til dem som blir mest opprørt over uttrykket og begrepet islamofobi. Det er et upresist, negativt stemplende uttrykk, som bare brukes for å sverte meningsmotstandere, påstås det. Jaha, og hva er da uttrykket no-go-soner? Hvor presist er det når vi ser det skiftende betyndingsinnnoldet Hårstad tillater seg å operere med (sekundert av Afsar ovenfor)? Og skulle ikke dette uttrykket være negativt stemplende? Kort sagt: Et propagandauttrykk?

Islamofobi kan imidlertid gis et presist begrepsmessig innhold. Da er det et relevant uttrykk som fanger et reelt fenomen (ikke minst det fenomenet som kommer til uttrykk når noen snakker om islamske no-go-soner).

No-go-soner kan (sikkert) defineres presist og empiriske relevant. Når man gjør det, forsvinner den islamske dimensjonen som har vært viktig for mange av brukerne av uttrykket - og man står tilbake med et kraftuttrykk for at det finnes noen få områder det er farlig å bevege seg på grunn av voldskriminalitet. Det er svært langt fra 750 no-go-soner kontrollert av fanatiske muslimer.

Lars Gule

Kommentar #9

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Kanskje på tide at Gule og Fladmark slutter å lese "Donald"

Publisert over 8 år siden

og om så skulle skje at vi fikk muligheten til å ønske velkommen til "virkeligheten"

Kommentar #10

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Så det er altså

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Ingen nekter for at Frankrike har store utfordringer knyttet til sin muslimske befolkning. En befolkningsgruppe som har vært utsatt for diskriminering og overgrep i mange ti-år. Det hadde heller ikke vært rart om flere av de diskriminerte søkte til religionen (og ble mer "islamistiske"), men det er ikke mulig å se noen entydig trend i en slik retning, viser forskning.

Sånn at det er Frankrikes egne politikere som har skylda for at muslimer ikke er i stand til å bli integrert i landet.? Og da er det altså helt OK at de tyr til sin islamske ideologi som innbefatter vold og shariabefengte måter å løse sine problemer på.??

Hva i all verden kommer det av at Gule og hans supportere ALLTID går ut og forsvarer og bortforklarer at islam har farlig sprengkraft i sin måte å tenke på.?

Gule syns det er helt naturlig at muslimer blir radikalisert når de ikke er i stand til å takle det vestlige samfunnet.
Hva er Gules forklaring på de heller ikke takler å leve fredelig sammen i et muslimsk samfunn.? 

Kommentar #11

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Det er fristende med en liten digresjon. Flere av de som argumenterer for at det finnes no-go-soner, hører med til dem som blir mest opprørt over uttrykket og begrepet islamofobi.

Du mener blant annet meg. ;-) Fint at du begrenser deg litt Lars Gule.

Jeg skriver i grunnen stort sett det du skriver i ditt siste innlegg. Tror ikke du skal henge deg opp i utrykket "no-go" soner. Hva det heter spiller ingen rolle og det fjerner heller ikke et reelt problem.

Som jeg skriver:

"Det er sikker mange grunner til at det oppstår parallellsamfunn tendenser eller segregering. Fattigdom, marginalisering, arbeidsløshet, kulturelle og religiøse konflikter, mangel på utdannelse etc etc."

Hvis jeg hadde vært islamofob hadde jeg utelukkende langt skylden på islam. Det gjør jeg ikke. Her er det også innvandringspolitikken som har feilet.

Jeg konstaterer at områder med sosiale uro ofte er overrepresentert med muslimer. Jeg konstaterer også at muslimer i større grad er religiøse orientert. De har generelt sett tettere bånd til sin religion.

Jeg konstaterer også at islam har sharia lover som gjennomsyrer muslimske samfunn i større og mindre grad. Jeg vet også at i befolkningstette muslimske strøk praktiseres sharia. Det gjelder i familieoppgjør, ekteskap, skillsmisse, økonomi etc. De hverdagslige mellom menneskelige problemene løses i moskeene.

Det er fakta. Det samme ser vi i Tyskland, Belgia, England, Sverige etc.

I Sverige gjør myndighetene alt de makter for å få orden på sosiale uro i Rosengård. Allikevel kan vi konstatere at de ikke lykkes.

Kanskje jeg er islamofob. Mer riktig er kanskje å si at jeg er religionsfobiker. Jeg liker rett og slett ikke når religion krever større plass. At religiøse mennesker truer sekulære verdier. Der vi ikke helt lengre kan puse fritt. Si hva vi mener og må drive med selvsensur. Legge litt lokk på ytringsfriheten. At vi må ta hensyn til religiøse forestillinger som ikke respekterer grunnleggende menneskerettigheter eller generelt menneskeverd. Da er det ofte jeg får assosiasjoner til islam.

 

 

Kommentar #12

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Per Traasdahl. Gå til den siterte teksten.
og om så skulle skje at vi fikk muligheten til å ønske velkommen til "virkeligheten"

Bortsett fra to sedvanlige skrikhalser, er dette en ganske så interessant tråd. La skrikhalsene skrike og skråle, så kan vi andre lese, dele og diskutere.

Kommentar #13

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
De "sensible zonene" skulle heller betraktes som sosialt forfallne områder som sto foran oppussing og rehabilitering.

Hahaha! Ja, vi husker de ubetalelige seansene godt! 

Her interessant lesning fra R. L. Rubinstein: A More Perfect Union and the Clash of Civilizations.

Her et ferskt intervju, fra 3. mars, med selveste Bat Ye'Or: Islam in Europe!

Kommentar #14

Lars Gule

97 innlegg  3888 kommentarer

Slutt å puste til hatets glør!

Publisert over 8 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Jeg skriver i grunnen stort sett det du skriver i ditt siste innlegg. Tror ikke du skal henge deg opp i utrykket

Det reelle problemet, særlig her på Verdidebatt.no, er en person som sprer både feilaktige oppfatninger (fordi han ikke vet bedre) og rene løgner (fordi han har blitt gjort oppmerksom på feilene, men velger å gjenta dem).

Når feilene og løgnene retter seg mot en gruppe, og representerer hat og alarmisme, da ER det et problem. Om ikke Afsar skjønner det, selv om han sier han langt på vei er enig i den sosiologiske beskrivelsen av tilstanden i franske forsteder og områder i behov av renovering og omfattende fornyelse, da har han intet lært av historien.

For hets, hat og forakt overfor en bestemt folkegruppe fører til avhumanisering, diskriminering og vold. Hvis man ikke tror det, er det nødvendig å lese om igjen holocaust FORhistorie. Den begynte ikke i 1941. Den begynte lenge før 1920. Og den historien var det mange, mange flere enn nazister som var delaktige i.

Og hvis man tror at slike konsekvenser av avhumaniserende hatretorikk hører historien til, må det altså minnes om at Anders Behring Breivik fant det helt nødvendig å reagere med vold og terror på bakgrunn av presis den typen påstander og "virkelighetsoppfatning" som Hårstad kolporterer. Les hans "analyser" i manifestet, hans hyllest til Fjordman og Gates of Vienna, begge bidragsytere som også Hårstad finner grunn til å støtte seg på.

Det er allerede alt for mange som "forstår" Behring Breivik på den gale måten. Som forstår at han ble så frustrert over både den muslimske invasjonen (med no-go-soner i Norge, slik han påstod), og undertrykkelsen av de som er kritiske til denne utviklingen. Derfor er det også for mange som mener Behring Breivik jo har rett i sin analyse, men brukte feil virkemidler. Når vil stadig flere også komme til at virkemidlene var riktige?

Hårstad mener allerede at hele rettssaken var et skuespill, et cover up, for å dekke over viktigere saker. Men en slik konspirasjonstenkning er han farlig nær å legitimere nettopp handlinger av Behring Breiviks type.

Så hvis vi ikke skal henge oss opp i uttrykket no-go-soner, hva er da igjen av Hårstads propagandaløgner?

Afsar ser rett og slett ikke de dødelige (bokstavlig talt!) konsekvensene av den hatretorikken som no-go-sone-uttrykket er en viktig del av.

Verken Hårstad eller andre (og særlig ikke en "filosofi" nedi Kjøben) har funnet ett eneste eksempel på at de franske dokumentene som omhandler Zones Urbaine Sensibles, bruker uttrykket på en annen måte enn det jeg har understreket: Nemlig områder med store sosiale problemer som trenger omfattende byfornyelse. Ikke ett eneste. Og derfor selvsagt heller ingen eksempler på at islamisering er en del av problemstillingen i dokumentene, ei heller at disse områdene i disse dokumentene omtales som no-go-soner. Vi står med andre ord overfor en ganske spesiell tolkning av franske planleggingsdokumenter. Dokumenter som viser at franske myndigheter forsøker å ta viktige sosiale, økonomiske og politiske utfordringer på alvor. Men Hårstad og co velger en ganske avsindig islamofob tolkning. Det er nettopp det det blir tullball og dilldall av. Men farlig tullball og dilldall.

Lars Gule

Kommentar #15

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Så hvis vi ikke skal henge oss opp i uttrykket no-go-soner, hva er da igjen av Hårstads propagandaløgner?

Når det gjelder Hårstad så må alt han sier stå på hans regning. Jeg blir ikke dupert av andres skriblerier. Det å puste hatets glør blir litt tullete syns jeg.

Jeg kan ikke se at vi har omfattende hat mot bestemte folkegrupper. Når Lars Gule hele tiden trekker frem Holocaust og ABB som referanser for å kvele debatten er det alarmisme. Det er både søkt og helt unødvendig.

Vi lever i et transparent verden i en teknologisk revolusjon, der økonomi ikke er en avgrenset størrelse forbehold hvert enkelt land. Alt henger sammen i et globalt nettverk, der alle nasjoner står i et gjensidig avhengighetsforhold til hverandre. Den som ikke følger med i tiden vil automatisk miste makt og innflytelse på sikt. 

Sitat Gule: "Så hvis vi ikke skal henge oss opp i uttrykket no-go-soner, hva er da igjen av Hårstads propagandaløgner?"

Kommentar: Første bud bør være at vi innrømmer at det eksisterer noen store utfordringer knyttet til innvandring.

Så må vi definere, analysere og løse problemene. Hvis vi ikke gjør det, vil sosial uro eskalere og skape grobunn for ekstreme krefter som i slutt enden vil få oppslutning ved demokratiske valg. Da får vi tilstander som kan true både demokratiet og hive alt som heter menneskerettigheter og menneskeverd på søppelhaugen.

Så la oss nå se etter løsninger? Hva bør vi gjøre? Har du noen forslag Gule. :-) 

Kommentar #16

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Fra krigssonen

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
farlig tullball og dilldall

De israelske satirikere LatmaTV har i sin ferske snutt en i et satt svært på spissen - men tatt helt på kornet sekvens - fremstilt Vestens villighet til å være en aktiv problemløser på den ene siden på arabernes side og samtidig lukke øyner og ører for konsekvensene av at de vestlige land blir tumleplass for .... m.s..m.r.

Vi blir tatt med til et møte i EU i 2021 - og de er innom Norge også ...fortsatt like naive og blinde .. fortsatt like partsanalyser ... omstendighetene til tross .....

http://www.youtube.com/watch?v=bW5M5xljdCI 

Det å lukke øyne og ører kan dessverre føre med seg mye farlig tullball og dilldall, Gule.

Kommentar #17

Tom Eivind Koveland

5 innlegg  314 kommentarer

Publisert over 8 år siden
For Høgskoledosent og eksterrorist Gule er det det meste rasisme når han leser noe han ikke er enig i, i hvert fall når det gjelder muslimer og islam. Han løper hele tide islamistenes ærend ved å fornekte kjempeproblemene som er i ferd med å tårne seg opp i Frankrike og i Paris spesielt. For slike problemer kan vi aldri få i Norge, langt ifra. Men det er nettopp det vi kan. Når de blir mange nok. Og den sikreste veien dit er å fornekte utviklingen som kan observeres i nettopp Paris. Gule og hans medsammensvorne bør stille seg spørsmålet: Hvilken politikk har gjort at le Pen har den oppslutningen hun har? Og hvem har ført denne politikken?
Kommentar #18

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

Jeg vet ikke hva herrTraasdahl har som oppbyggende lektyre,

Publisert over 8 år siden
Per Traasdahl. Gå til den siterte teksten.
og om så skulle skje at vi fikk muligheten til å ønske velkommen til "virkeligheten"

jeg sluttet å lese Donald Duck for lenge siden.

Han må gjerne ønske velkommen, men ikke til den virkelighet ha selv velger å sette i gåseøyne.

Men hvis det er fra Gates of Vienna han henter sin virkelighetsoppfatning er det nok greiest å sette saker og ting i gåseøyne.

Kommentar #19

Lars Gule

97 innlegg  3888 kommentarer

I dag glør, i morgen full fyr

Publisert over 8 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Jeg kan ikke se at vi har omfattende hat mot bestemte folkegrupper.

Når ikke Afsar kan se at vi har et omfattende hat mot bestemte folkegrupper, må jeg si jeg lurer på hvor han bor. Hatet mot islam/muslimer renner over på nettet. Det er mulig ikke Afsar sjekker slikt, men jeg gjør det. Og til og med usystematisk surfing vil dokumentere hat, forakt, frykt og alarmisme i store mengder.

Dessuten så vi i fjor sommer et forferdelig hat mot romfolk. Og antisemittisme er stadig et problem.

Lett for den som ikke rammes, å si at dette ikke er omfattende. Men det er ille.

Dette er selvsagt ikke til hinder for å erkjenne utfordringer og problemer knyttet til innvandringen. I Frankrike handler det imidlertid ikke bare om innvandring. Det er snakk om muslimer som har vært i landet i årtier, med hundretusenvis av ungdommer som er født og oppvokst i landet.

Da handler dette om diskriminering, fattigdom, arbeidsledighet, kapitalismen, feilaktig politikk osv., osv. - og i svært, svært liten grad om islam og muslimer.

Dersom man insisterer på å se sosiale, økonomiske og politiske problemer som et problem med islam/muslimer, blir ikke bare fokuset feil. Et slikt perspektiv kan gjøre problemene større. Det kan - som gjentatt utallige ganger (fordi det er riktig og viktig!) - også føre til ytterligere diskriminering, overgrep og vold. Akkurat som antisemittismen, svaret på jødeproblemet i Europa.

Hårstad begriper ikke dette, eller skjønner det godt (med den marxistiske skoleringen han har) og velger å ignorere det. Hva Afsar skjønner her, er ikke godt å si. Men trolig er det håp om at han vil unngå det groteske feilfokuset som islamofobien er.

Løsninger får vi diskutere en annen gang. Her er mitt anliggende å peke på Hårstads tullball og dilldall.

Lars Gule

Kommentar #20

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

Kansje herr Haug skulle holde seg til fagfeltet sitt..

Publisert over 8 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Bortsett fra to sedvanlige skrikhalser, er dette en ganske så interessant tråd. La skrikhalsene skrike og skråle, så kan vi andre lese, dele og diskutere.

Han har jo lest kvinnefilosofi - duverden - der lærte du svært lite. Enten det eller så er det lite som henger igjen.

Eller har han lest No-go-zone filosofi også ?? - i tilfelle kanhan sikkert bringe til torgs ytterligere Erasmus Montanus-kunnskap om feltet.

Noen ener i debatteknikk er han ikke uansett - men en "søt" fyr er han - der han deler ut karakterer og karakteristikker til alle som ikke deler hans syn i ett og alt.

Skrikhalser - javel, gjerne det, det er en hedersbetegnelse når den kommer fra din munn og når det er i sammenligning med f. eks. Hårstad og Traasdahl .

Kommentar #21

Lars Gule

97 innlegg  3888 kommentarer

Lite begrunnet ad hominem

Publisert over 8 år siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Han har jo lest kvinnefilosofi - duverden - der lærte du svært lite. Enten det eller så er det lite som henger igjen.

Eller har han lest No-go-zone filosofi også ?? - i tilfelle kanhan sikkert bringe til torgs ytterligere Erasmus Montanus-kunnskap om feltet.

Noen ener i debatteknikk er han ikke uansett - men en "søt" fyr er han - der han deler ut karakterer og karakteristikker til alle som ikke deler hans syn i ett og alt.

Skrikhalser - javel, gjerne det, det er en hedersbetegnelse når den kommer fra din munn og når det er i sammenligning med f. eks. Hårstad og Traasdahl

Det meste Fladmark sier om Haug er nok riktig, men det er ikke begrunnet i innlegget ovenfor. Dermed framstår det hele som påstander, ad hominem påstander. Det er ikke bra.

Skal man levere krasse karakteristikker av personer (og noen ganger er det helt på sin plass, ja nødvendig), må de begrunnes. Godt.

Ellers forfaller debatten til gjensidig skittslenging. Det bør unngås. Og kan det ikke det, kan vi trygt overlate skittkastingen, tullpratet og dilldallet til meningsmotstanderne. Ofte har de heller ikke annet å fare med.

Lars Gule

Kommentar #22

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Når Lars Gule hele tiden trekker frem Holocaust og ABB som referanser for å kvele debatten er det alarmisme. Det er både søkt og helt unødvendig.

Problemet, ikke bare med Gule, men med mange akademikere lønnet av staten, er at de alltid løper en særlig stor risiko for å ende som fattige fabrikkmedarbeidere på Ideologifabrikkens rasende produksjonsbelter.

Dette ideologiproletariatet --- ja, i makten og i elitene gis et slikt meningsproletariat --- har to hovedoppgaver: å massedistribuere rådende ideologi (superstrukturen som rettferdiggjør infrastrukturen), og å renske vekk alt som ikke passer den rådende ideologien. De tenker ikke selv, men er noen veritable kjeftesmeller (pass på blodtrykket).

***

Men her kan vi lese om hvordan den franske stat forbereder til borgerkrig. Også omtalt er et sentralt White Paper on Defence and National Security (2208) som åpner for, "legaliserer," slik militær intervensjon mot egne borgere, i disse banlieu'ene. (Man kan si at hvor slike som Gule er fotsoldater i felten, gis det også høyere klasser av ideologiprodusenter, som for eksempel de som produserer slike White Papers.)

Kommentar #23

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Problemet, ikke bare med Gule, men med mange akademikere lønnet av staten, er at de alltid løper en særlig stor risiko for å ende som fattige fabrikkmedarbeidere på Ideologifabrikkens rasende produksjonsbelter.

Det er jo noen fikse formuleringer dette, og de går sikkert hjem hos enkelte.  Dokumentasjonen mangler selvsagt, men det er vel mindre viktig...

Kommentar #24

Lars Gule

97 innlegg  3888 kommentarer

Bløffetullet til Haug

Publisert over 8 år siden

Haug poster et innlegg om...? I en tråd hvor jeg angriper Hårstad for en meget viktig betydningsglidning i begrepsbruken - fra islamistiske no-go-soner til kriminelle sådanne - viser Haug til helt ordinære beredskapsplaner i Frankrike om hvordan man skal håndtere omfattende opptøyer.

Hvilke stat er det som ikke har slike beredskapsplaner? Det ville jo være en ren forsømmelse om man ikke hadde slikt.

Det står absolutt intet i hvite-papiret Haug har lenket til, om islam. Null og niks. Og det var det som var utgangspunktet.

Haug har med dette demonstrert at han ikke kan diskutere sak. Han slenger omkring seg med irrelevante klipp og referanser til helt andre saksforhold. Han vet ikke hva han skriver om og skriver derfor om noe annet (som han heller ikke har greie på! Urban riots er åpenbart fullstendig ukjent for ham, selv om de har røtter tilbake til antikken).

Man skal som jeg nettopp skrev, være forsiktig med krasse karakteristikker. Men nå har jeg nettopp begrunnet hvorfor det er rimelig å kalle Haug en pseudofilosof og tullebukk.

Lars Gule

Kommentar #25

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Om byødeleggelse

Publisert over 8 år siden

 Professor Gule holder stadig på med tesen om oppussing i De Sensible Zonene: "Nemlig områder med store sosiale problemer som trenger omfattende byfornyelse." (14 kommentar)

  La oss forflytte oss til byen Amiens 12-13 august 2012: der gikk da ungdommen løs på fritidsklubb,barnehage med ild,satte 20 biler og 50 søppelcontainere i brann,ødela en ungdomsskole og et sportssenter.

 Store memgder med politifolk med helikopter,tåregass,rubber bullets ble satt inn;16 av disse ble såret og måtte til legebehandling.  Observatører til den to-døgns vandalisme bemerket: dette ligner på Bosnia og Afghanistan.

 Omkostningene av bynedrivelsen ble anslått til rundt 6 millioner Euro.

  Hva er det da ellers som skjer i Frankrike?

Muhammed Merah massakren på jøder i mars 2012 ble etterfulgt av en bølge antisemmittiske angrep som igjen førte til at innenriksminister Manuel Valls bebudet deportering av radikale imamer:

 "Vi vil utvise disse imamene,alle disse utenlandske forkynnere som trakkasserer kvinner,som fremmer synspunkter som går imot våre verdier og som hevder at Frankrike skal bekjempes."

  Situasjonen er den (se tidligere artikler om tilstanden i Frankrike på arkivet her) at det jødiske samfunnet i Frankrike har laget er eget jødisk politikorps for beskyttelse av sine sentrale institusjoner og boligområder. Tiltross for dette, er trenden den at jøder -ikke bare i Frankrike - nå flykter i store antall fra den aggressive Jihadismen i Europa. Den er ikke bare verbal lenger,men fysisk voldelig.

  Den bevegelsen i Frankrike som kalles Sharia4France finnes jo i alle europeiske land,også i et land som Polen og Shariaseringsprosjektets kjerneområder er nettopp i "byfornyelsesområdet". Banlieuene.

  Kriminaliteten i Frankrike er skyhøy eksplosiv og fengslene er overfylte,sprengte. I det siste året har vi da også sett at demoniserte Front Nasjonal (Marine Le Pen) seiler opp som et sentralt mainstreamparti i fransk politikk med Marine som en kultskikkelse av popularitet.

  Jeg skal unnlate å si vilket år det vil bryte ut borgerkrig i Frankrike,men en trenger ikke å ha lest Marx for å se at i det kriserammete,arbeidsløse Frankrike, er det nå en så ekstrem kulturell,religiøs og etnisk polarisering, at det vil bli en sosial eksplosjon som vil ryste Europa. Jeg syns faktisk det er godt gjort ikke å se dette.

 (Når det Gules fri diktning om vilke tanker jeg måtte ha omkring Breivik-rettssaken,så er det helt merkelig at en "dokumenterings"- forlanger som Gule tar seg til rette med de mest avsindige hjernespinn. Du snakker om dill-dall-holum som han beskylder andre for.)

Kommentar #26

Lars Gule

97 innlegg  3888 kommentarer

Konspirasjonsteoretikeren

Publisert over 8 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Store memgder med politifolk med helikopter,tåregass,rubber bullets ble satt inn;16 av disse ble såret og måtte til legebehandling. Observatører til den to-døgns vandalisme bemerket: dette ligner på Bosnia og Afghanistan. Omkostningene av bynedrivelsen ble anslått til rundt 6 millioner Euro. Hva er det da ellers som skjer i Frankrike? Muhammed Merah massakren på jøder i mars 2012 ble etterfulgt av en bølge antisemmittiske angrep

Det er dette som illustrerer hvordan Hårstad sauser sammen ulike fenomener som så forsøkes presentert som ett og samme fenomen, dvs. "problemet" islam/muslimer.

Men Hårstad har ikke påvist noen sammenheng mellom frustrerte, sinte, fattige, arbeidsledige og/eller kriminelle ungdommer som gjør vandalismeopptøyer i noen franske byer, og islam. Den sammenhengen har forskere lett etter - og ikke funnet. Det hjelper ikke at Hårstad gjentar at (han tror) det er slik.

Og, som sagt, når det kan påvises at det forholder seg motsatt, dvs. at muslimske ledere har advart mot opptøyer, da blir Hårstads gjentagelse en løgn. En ufyselig, islamofob løgn, helt på linje med antisemittiske løgner om hvordan jødeproblemet førte til opptøyer, streiker og revolusjon.

Det er heller ingen som benekter at opptøyer har funnet sted, at antisemittisme forekommer eller at mange med muslimsk bakgrunn er kriminelle osv. Det er Hårstad og andres insistering på at her er det en sinister, konpiratorisk og islamistisk sammenheng - noen trekker i trådene og alt skjer i en hensikt, nemlig at islamistiske muslimer skal overta Europa.

Ellers har nok ikke Hårstad helt oversikt over hva han skriver andre steder, for han har, under tittelen Cover up, prestert følgende: "Hele poenget med Breivik-rettssaken ... var selvfølgelig et klassisk cover up. Et påkostet og dyrt cover up som skulle holde Norway skjermet fra hva som skjer i internasjonal maktkamp og etterretningskrigføring."

Om ikke dette er uttrykk for klassisk konspirasjonstenkning, ligger det farlig nær. Koblet med Hårstads øvrige skriverier - om Eurabia, New World Order mm. - er det imidlertid ingen tvil: Hårstad kolporterer klassiske konspirasjonsteorier.

At det så finnes et åpenbart sosialt og økonomisk grunnlag for protester, opptøyer og opprør mange steder i Europa, er da vel ikke noe man behøver å lese Hårstads skriblerier for å lære noe om. For de av oss om følger med i nyhetene, er ikke dette noe nytt. Faktisk lærer man ufattelig mye mer om slike forhold ved å lese aviser, se på Dagsrevyen og å bruke hodet. I motsetning til Hårstad som bruker tiden på lugubre nettsteder som bekrefter hans verste mareritt - og får ham til å gå av skaftet som alarmist og konspirasjonsteoretiker.

Lars Gule

Kommentar #27

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Belmessous

Publisert over 8 år siden

Her kan man lese om Hacène Belmessous' bok Opératon banlieues: 

Comment l'État prépare la guerre urbaine dans les cités françaises.

***

Man kan hyle og skrike, banne og sverte, mane og stikke nåler i dukker, og sitere fra de gymnasiale lærebøkene man fortsatt har glede av å lese, men faktum er og forblir at det gis områder i Frankrike som er maret av problemer. (Som også her på Nørrebro: ikke helt i samme tempo, omfang og temperatur som rundt Paris, men Nørrebro er en slags "no go zone" --- i hvert fall for jøder. Det er med fare for liv og helse å være synlig jøde på Nørrebro. Undertegnede har også smakt på pistolmunningen mot tinningen fordi han "moret seg litt for høylytt" i "deres" område.)


Kommentar #28

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Hårstad begriper ikke dette, eller skjønner det godt (med den marxistiske skoleringen han har) og velger å ignorere det. Hva Afsar skjønner her, er ikke godt å si. Men trolig er det håp om at han vil unngå det groteske feilfokuset som islamofobien er.

Løsninger får vi diskutere en annen gang. Her er mitt anliggende å peke på Hårstads tullball og dilldall.

For egen del venter jeg i åndeløs spenning på Hårstads beretning om hvordan redaktør Braanen drepte don Hugo og hvordan valget på den nye don vil foregå nå som hele det sosialistiske kleresiet i Sør-Amerika har vært forsamlet til ting sammen med resten av forbryterpakket fra terrorstatene.

Hvis dette er for mye å vente på får jeg vel lage min egen historie, men vær advart; den vil ikke spare noen!

Kommentar #29

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Rasismebegrepet på ville Guleveier?

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Nå vil ikke jeg se bort fra at Hårstad har utviklet sine rasistiske tendenser så til de grader at han mener det er muslimer som står bak all kriminaliteten, volden, voldtektene, osv.,

Det er verdt å merke seg hvor lett meningsmotstandere hopper på merkelappen "rasist".

Trodde egentlig du var godt bevandret med hva som bør - og ikke bør - flettes inn i rasismebegrept, Gule.  Vi kan vel enes om at en rasist er en person som negativt særbehandler eller omtaler et annet menneske ut fra sin hudfarge og nasjonalitet.

Kan du da forklare meg hvordan vi anti-islamister kan klistres på rasist-merkelappen?  Islam er jo en religion - ikke en rase.  Islamisme er en politisk kraft som har sitt opphav en koranens grunntekster.  Det å være en religionskritiker er ikke å være en rasit, eller?  

Det er slik, Gule, at mennesker som dumpner ned i Vesten og har med seg en religion ikke har noen rett på særhensynstagen samme hvilken religion det er.  Det blir ikke rasisme selv om en kritikk av islam kan støte en flyktning eller innvandrer.  En muslim har ankommet Vesten og her har ikke islam noen forrang eller særhensystagen - også islam må tåle kritiske røster - og som en del av storsamfunnet må selvsagt islam tåle en kritisk gjennomgang som alt annet - og oss - andre.

La oss for en gang være enig om noe, Gule - at det å brukte rasist-kortet rettet mot en som våger å ta til kritisk røst sett i forhold til islam og religionens konsekvenser blir direkte feil - og ut fra det forventer jeg at du gir Hårstad en unnskyldning for din lettsindige bruk.

Kommentar #30

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Vulgærfortolkning

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Men Hårstad har ikke påvist noen sammenheng mellom frustrerte, sinte, fattige, arbeidsledige og/eller kriminelle ungdommer som gjør vandalismeopptøyer i noen franske byer, og islam. Den sammenhengen har forskere lett etter - og ikke funnet. Det hjelper ikke at Hårstad gjentar at (han tror) det er slik.

Nei det er jo unektelig det empiriske problem. Men uansett om det forholder seg slik, at det dreier seg om kulturell fremmedgjøring, så bunner den i en sivilisasjonstilstand en "zeit geist", der årsakene er teknologiske og kulturelle endringer, som gir seg sosiale og økonomiske utslag, som brutalisering av samfunns og arbeidsliv, avmakt og kulturell fremmedgjøring som et resultat av kulturindustriens hegemoni. Dette fenomenet er ikke eksplesitt fransk, men finnes i store deler av den vestlige verden, og det er farlig, politisk meget farlig. Men det har lite med innvandring og islam å gjøre, men tvert om blir "de fremmede" de frustrerte massenes syndebukker på grunn av sin annerledeshet og synlighet, slik tilfellet var med jødene under den forrige "Turmoil". Derfor blir til sist Hårstads tolkning en vulgærtolkning av et komplekst, meget komplekst og alvorlig problem.

Kommentar #31

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

15 i fjor, 50 i år, 120 neste år, osv.

Publisert over 8 år siden

Vi må ha noe å lese på. Ikke norsk synsning. Men facts fra Frankrike. 

Le Monde skriver for ikke lenge siden:

http://www.lemonde.fr/societe/article/2012/08/04/l-etat-met-en-place-quinze-zones-de-securite-prioritaires_1742368_3224.html 

Disse 15 sonene (ZSP) er spesielt farlige; Innenriksminister Manuel Valls definerte i første omgang kun 15 soner, 9 av hvilke er under politiets administrasjon, 5 av hvilke er under gendarmeriet, den siste en blanding. 

Listen vil bli løpende oppdatert med langt flere soner. Gendarmeriet skal kunne settes inn; dette ble klargjort allerede i 2008. Valls har bekreftet at ytterliger 50 soner vil komme til per 2013, og at per 2014 mellom 120 og 130 slike soner.

Hvordan defineres slike soner? 

"The ZSPs must correspond “to targeted areas in which acts of delinquency or incivility are structurally rooted.” This includes, notably, “the underground economy, drug-and arms-trafficking, acquisitive violence, burglary, loitering in the commons areas of residential buildings, public road nuisances and other incivilities." (ref.: l'Humanité in English)

Det er en meget alvorlig utvikling. Og det nytter altså ikke bare å avskrive dette som "sosiale" problemer og skubbe skylden over på en spesifikk "fransk" rasisme. Ikke bare nytter det ikke (fordi man uttaler seg mot bedre viten), men det er direkte uansvarlig.

***

Det aner meg en "palestinafisering" av tolkningene mange på venstresiden bruker. Akkurat som om selve nasjonen Israel og den nærmest metafysisk inngrodde rasismen hos jøder er selve problemet, ser vi samme type retorikk overført her i Europa. Det er aldri noe galt med innvandrernes kulturer, praksiser, vaner, manglende kunnskaper, osv.; det er alltid staten, nasjonen, vertsbefolkningen, osv. Slik tolkning er godt egnet for å virkelig forstørre konfliktene. For hva som kreves av motparten har ikke rot i virkeligheten.

"Palestinafisering" kan forstås på linje med hva filosofen Slavoj Zizek kaller "balkanifiseringen" av Europa, nemlig at Balkan bare var det første tegnet på hva som skulle komme. Men hvor Zizek fokuserer de globo-kapitalistiske herjingene med folk, må vi heller ikke undertrykke de genuint og irredusible kulturelle og åndelige aspektene av hva som kommer i vaken av balkanifiseringen.

Kommentar #32

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Jo,det er jo nettopp DET du gjør

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
da blir Hårstads gjentagelse en løgn. En ufyselig, islamofob løgn, helt på linje med antisemittiske løgner om hvordan jødeproblemet førte til opptøyer, streiker og revolusjon.

Det er heller ingen som benekter at opptøyer har funnet sted, at antisemittisme forekommer eller at mange med muslimsk bakgrunn er kriminelle osv.

DU benekter hver eneste gang dette kommer opp til debatt at muslimer har noe som helst med disse opptøyene å gjøre.
Det finnes temmelig sikkert ingen i den offentlige debatten,bortsett fra de naive SV-erne og Ap-ene som til de grader jobber så intenst for å drepe debatten om den feilslåtte innvandringspolitikken som er ført i Europa i flere ti-år nå,som folk som Gule.

Det er farlig...ja mer enn det.Det kan nærmest kalles et forræderi mot vår egen kultur. 

Kommentar #33

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Sluttbemerkning

Publisert over 8 år siden

Nå har jeg gjennomlest alle skjellsordene som vanligvis blir meg til del: rasist,alarmist,konspirasjonsteoretiker,tulling,vulgarist,etc etc. Jeg har det forslag at de mange strålende begavete som deler dette synspunktet, slår seg sammen og lager en gang for alle et fellesskriv om min person som de kan bruke ved neste korsvei - så slipper de anstrengelsen med å skrive det samme om og om igjen. Det er faktisk kjedelig for meg også, for jeg vet på forhånd hva som vil stå på trykk.

  Derfor en stor og hjertelig takk til de som ikke er så opptatt av min"rasisme", har brakt på bane av kunnskap og innsikter om den eksplosive situasjonen i de franske banlieuene som er Europas kruttønne nr. 1. Robin Haug har levert linker og faktainnspill som de rettroende her på verdidebatt blir nødt til å beskjeftige seg med i de nærmeste årene enten de liker det eller ikke. En kan ikke se bort fra at deres bemerkningninger idag blir høyst pinlige om kort tid.

 Offisielle forskere befinner seg i et overveldende stort flertall innenfor det statlig verdensbilde om politisk korrekthet. Da hadde det kanskje vært nyttigere om noen franskkyndige leverte en sammenfatning av hva som står i Hacene Belmessous bok "Operation banlieus"? (se Robin Haugs link)

  Men er det noen som er interessert i en debatt om utviklingen av "guerre urbaine" i Frankrike? Er det ikke mer underholdende å samle skjellsord om Hårstad? Det er mitt siste ord i denne linken.

 

Kommentar #34

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

he he he

Publisert over 8 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
lager en gang for alle et fellesskriv om min person som de kan bruke ved neste korsvei -

Bra at personangrepene preller av deg Hårstad. Du er ikke noen rasist i det hele tatt. Bare tull! Hysterisk og alarmistisk er du innimellom, men det er også Lars Gule. Der sitter dere i samme båt. Dere tilhører samme generasjon? Kanskje det er derfor dere holder på som dere gjør. Jeg kan dog enda ikke se at Hårstad har trakassert noen debattanter. All kred til han for det.

Kommentar #35

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 8 år siden

@ Lars Gule  #24

I en tråd hvor jeg angriper Hårstad for en meget viktig betydningsglidning i begrepsbruken...

Der er knapt tale om en glidning - i den aktuelle europæiske situation er der intet skille mellem jihad og kriminalitet - det er to sider af samme sag.

#26

Den sammenhengen har forskere lett etter - og ikke funnet.

Da et anderkendt tysk universitet fandt frem til at det overvejende var muslimer, der stod bag antisemitisk chikane og vold i Europa, blev universitetet omgående fyret og deres arbejde mørkelagt.

Det blev så lækket - ellers ville vi aldrig have fået at vide, hvem der er efter jøderne og vi havde ikke fået et indblik i EU's etik, moral og efterrettelighed -  eller mangel på samme.

Og, som sagt, når det kan påvises at det forholder seg motsatt, dvs. at muslimske ledere har advart mot opptøyer, da blir Hårstads gjentagelse en løgn.

Nu er det jo normalt at man taler med to tunger i de kredse.

Da vi i DK havde noget lignende i miniformat for nogle år siden, kørte det i fem-seks dage og så stoppede det over hele landet på få timer - på imamernes ordre.

Faktisk lærer man ufattelig mye mer om slike forhold ved å lese aviser,...

Ja da, f.eks. Aftonposten:

Galleristen Henrik Rönnquist nævnte i et interview til Snaphanen at alle overfaldsvoldtægter i Oslo i et bestemt år var begået af tredjeverdensindvandrere.

Det fik Aftonpostens Martin Aagard til at skrive bl.a. flg.:

Nej, han är dum därför att han gått på extremhögerns allra mest fantasifulla lögner om hur farliga mörkhyade människor är.

I en intervju med den danska rasist-bloggen Snapphanen avslöjar han för Sverigedemokraten Filippa von Platen att han med hull och hår svalt myten om att män födda i Norge slutat våldta kvinnor. Alla gruppvåldtäkter ­begås numera enbart av mörk­hyade män som fötts strax norr om Sahara-öknen och öster om medelhavet, påstår Rönnquist.

Det är såklart inte sant, men det behöver man inte ens granska de manipulerade siffror han använder som argument för att förstå. Det är en så orimlig myt att man måste vara ordentligt korkad för att tro på den.

13 % af svenskerne har tillid til MSM -- i DK har journalister troværdighed som advokater og brugtvognsforhandlere.

Wonder why...

http://www.aftonbladet.se/kultur/article16370030.ab

http://sv.wikipedia.org/wiki/Martin_Aag%C3%A5rd

Måske visse burde sammenligne egen retorik og eget oplysningsniveau med denne brave oplysningens mand - og foretage en smule selvransagelse.

Kommentar #36

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 8 år siden

@ Kjell Aarsund

Jeg gentager igen igen:

Der er ingen modsætning mellem f.eks. min position og de faktorer du opstiller.

Det er helt banalt i den analyse af situationen, man arbejder med i nationalkonservative kredse.

Det er bare ikke rigtigt at islam ikke spiller en nøglerolle i disse udviklingstendenser.

Man kan bare indledningsvist sige at indvandringen er en del af følgerne af bl.a. de dynamikker, du stiller op.

Og det er vigtigt at holde sig for øje at der næsten kun er forskelle på jødernes situation i trediverne og muslimernes idag.

De ofte fremførte påståede ligheder er ren erasmus montanus...

Kommentar #37

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Nei din analyse holder ikke

Publisert over 8 år siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
@ Kjell Aarsund

Jeg gentager igen igen:

Der er ingen modsætning mellem f.eks. min position og de faktorer du opstiller.

Det er helt banalt i den analyse af situationen, man arbejder med i nationalkonservative kredse.

Det er bare ikke rigtigt at islam ikke spiller en nøglerolle i disse udviklingstendenser.

Man kan bare indledningsvist sige at indvandringen er en del af følgerne af bl.a. de dynamikker, du stiller op.

Og det er vigtigt at holde sig for øje at der næsten kun er forskelle på jødernes situation i trediverne og muslimernes idag.

De ofte fremførte påståede ligheder er ren erasmus montanus...

Innvandringens rolle er ubetydelig i denne sammenhengen, innvandrerne ender som syndebukkene for utviklingen, siden massene knapt er i stand til å se det komplekse årsaksforholdet, forståelig nok.

Problemet er endringer og utviklingstrekk i den vestlige sivilisasjonen i seg selv, utviklingstrekk som skaper kulturell fremmedgjøring, eksistensiell angst, den enkelte er ikke lenger i stand til å forstå sitt eget samfunn og samfunnsutviklingen. Og som ved den forrige "Turmoil", der jødene ble syndebukkene så blir nå "de fremmede" de som anklagene rettes mot.

Kommentar #38

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 8 år siden

@ Kjell Aarsund

Nu er det jo et stort kompliceret spørgsmål, men jeg synes nok at du i noget høj grad bare fastslår at det er som du siger.

Man kunne, bare for at begynde analysen, spørge hvorfor man i DK gennem 400 år ingen problemer af betydning har haft mellem jøder og andre danskere, heller ikke under nazismen og idag er nogle af de mest islamkritiske i Europa.

Kommentar #39

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

I den islamske ånd

Publisert over 8 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.
Men Hårstad har ikke påvist noen sammenheng mellom frustrerte, sinte, fattige, arbeidsledige og/eller kriminelle ungdommer som gjør vandalismeopptøyer i noen franske byer, og islam.

Det kan leses på nettsiden til NRK i dag hva som skjer hvis EN person ytrer seg kritisk til islam.

I Pakistan er 97 % av befolkningen muslimer,men når en person sier noe disse muslimene ikke liker tyr de til vold.
De har brent ned 160 hus,18 butikker,2 kristne kirker og skadet 20 politimenn i rent raseri.

Hva tilsier at dette har med sosial frustrasjon å gjøre.? Gule påstår at muslimers raseri henger sammen med sosial frustrasjon og diskriminering i Frankrike f.eks....

Det som er helt tydelig,er at islam i seg sjøl er fyllt av et hat til annerledes troende.Da er det ingen stor feil å tro at volden og hatet mot de kristne og vårt samfunn ligger latent,og vil øke i takt med veksten av den muslimske befolkningen i våre europeiske land.

Vi kan altså vente oss mer av dette her i Europa også. 

Kommentar #40

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Sosial konflikt kommer hvorfra?

Publisert over 8 år siden

Jeg har selv intet å tilføye, for hva Choudary sier taler for seg selv:

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere