Verdidebatt

Er dagens politikk bare lek?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det har alltid forundret meg at politikere aldri sier hvor de vil med samfunnet. De sier mye om hvor de vil svinge i neste kryss, men aldri hva det endelige målet er.
Derfor la jeg ut en invitt her på politisk forum for å se hva slags visjoner som finnes på grasrota. Hva slags vyer har man for framtida, hvordan ville man egentlig at samfunnet skulle være hvis man fikk bestemme?
Og svaret var -
ingen ting!
Ikke ett svar, ikke et eneste. Det finnes altså ingen visjoner hverken blant politikere eller på grasrota!
Så problemet er ikke, som jeg trodde det var, at vi alle sitter på en buss styrt av en sjåfør som vel har faste meninger om hvor han vil svinge i neste kryss, men ingen ide om hvor han vil til slutt. Problemet er at vi heller ikke vet hvor vi vil, og da er det kanskje like greit.
Det minner meg om da vi nettopp hadde fått sertifikat og kjørte rundt på veiene, ikke fordi vi skulle noen steder, men fordi det var morsomt å kjøre.
Så der er vi nå, i vår store politisk barnehage. Man styrer fordi det er morsomt å styre. Det er morsomt å si "vi må ha mer vindkraft", men ingen er modne nok til å planlegge en komplett bærekraftig energipolitikk. Det er morsomt å si "Vi må fjerne arbeidsgiveravgiften", men ingen er voksne nok til å tenke ut en arbeider/arbeidsgiver politikk som på sikt gir lykkelige arbeidere som får jobben gjort.
Så er jeg kanskje den eneste voksne her. Lykke til i barnehage, mor dere, men voks opp fort, for verden holder på å falle fra hverandre mens dere leker.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt