Verdidebatt

Kanskje 250 mennesker demonstrerte mot barnevernet i Samnanger

Legen som reagerte på barnevernets framgangsmåte i Samnanger, er ikke alene. Misnøyen mot barnevernet i bygda er massiv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Samnanger er en liten kommune med ca 2400 innbyggere

I går avholdt man demonstrasjon --- et vakkert fakkeltog --- mot eget barnevernskontor.

Bergens Tidende skrev det var 160 deltakere i demonstrasjonen, NRK hevdet ca 200 mens en kilde fra Samnanger sier 250.

Bildet over er hentet fra en aksjonistene, Ingvild Haga på Facebook.

Dette har ingen ting med arbeidet jeg driver på nett. Jeg fikk faktisk ikke vite om det før i går ettermiddag.

Litt av bakgrunnen er altså en lege som er forsøkt brukt til å fjerne barn fra mor, uten at det fantes grunn for det.

I avisen Samningen har det vert "flere leserinnlegg […] som var sterkt kritiske til måten barnevernet har opptrådt på i flere saker. Blant annet er det beskrevet en episode der barnevernet hentet barn på skolen, uten å ha informert foreldre på forhånd." Dette skriver Bergens Tidende.

NRK skriver om saken og viser bilde av aksjonssiden på Facebook, og gir informasjon om legen som ble bedt om å lure mor og barn.

– Det er uakseptabelt. Tillit mellom lege og pasient er avgjerande og foreldre skal ikkje måtta vera redde for å ta med seg barna sine til lege. Både eg og den andre personen nekta difor sjølvsagt å vera med på dette. Det eg blei beden om samsvarer ikkje med rolla som fastlege, seier Norup.

KrF-ordføreren tar imidlertid ikke kritikken på alvor. Administrasjonen er nemlig på parti med administrasjonen, og det er DER politikerne får vite den objektive Sannheten. (Dette er et generelt problem vi som jobber mot barnevernsovergrep stadig møter. Det er ikke FOLKET som opplyser politikerne, men byråkratene. Da må FOLKET ta et oppgjør med disse politikerne.)

Ordfører og varaordfører har fått begrenset innsyn i sakene som Samnanger kommune har behandlet, og en gjennomgang av regelverket i slike saker.

"Med grunnlag i denne dokumentasjonen og deira kjennskap til barnevernet elles, vil ordførar og varaordførar uttrykkja full tillit til barnevernet i Samnanger," heter det i uttalelsen i Samningen."

Folk flest må våkne opp og forstå at byråkratiet ikke skal få fungere som et diktatur.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt