Verdidebatt

Norsk - pakistanere

Qalb-e-Saleem, Stipendiat UiO skriver følgende i papirutgave VG (dato 1 feb 2012)

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Utdrag tekst:

"Debatten om norsk kultur begynner å komme til veis ende. Basert på den retorikken som startet denne, vil jeg invitere til en ny debatt.

"Det er tydelig at alle har sin kultur. Det har vi fra Groruddalen også. Vi liker ikke all slags nattmat. Når vi er ute med venner ventes det å avslutte kvelden med en real kebab. Men nå anser jeg den norsk-pakistanske kulturen truet av den økende Somaliske innvandringen."

"Den økende somaliske bosetningen på Grønland har ført til at norsk-pakistanske familier flytter ut og velger bort skoler med Somaliere. Statistikken viser at somaliere ikke er like arbeidsomme som oss. Ei heller er higet etter statusyrker like stort. Og bedre blir det ikke når de utvider praksis av kjønnslemlesting til også jenter. Om en slik kultur får fotfeste og brer seg, vil den systematisk undergrave det norsk-pakistanske samfunnet som vi kjenner det. "

"Glemt er felles historie fra 70 tallet, språk, skikk og bruk, oppvekst, bosetnings mønster, vårt forhold til shoppingsentre, kioskene på hjørnet, matrett og bollywood. Det er nettopp disse forholdene som har formet oss norsk-pakistanere."

"Jeg tror det finnes et abstrakt, usynlig bånd som gjør at norsk-pakistanere klumper seg sammen med sine egne når de møter hverandre være seg på Grønland torg eller Gardermoen flyplass for PIA-flyet."

"Staten er nødt til å gjøre noe. Før vi vet ordet av det er vi Norsk- pakistanere i mindretall"

Kommentar: Somaliere flytter in på Grønland. Pakistanere flytter fra Grønland til Grorudalen og Nordmenn flytter fra Groruddalen til norsk-etniske områder på Vestkanten. Fantastisk!

Lenge leve det fargerike felleskapet

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt