Verdidebatt

I krig med nordmenn

Ubaydullah Hussain hyller terrorangrepet i Algerie

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På sin Facebook-profil hyller i dag den markante norske islamisten Ubaydullah Hussain (27) de algeriske gisseltakerne.

«Måtte Allah swt [Allah den høyeste] belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amiin», skriver Hussain, og legger ved ei lenke til en VG-artikkel om antallet drepte gisler.

Frp's innvandringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen mener Profetens Ummah-lederens terrorhyllest er hinsides motbydelig og grotesk.

Også Jan Bøhler, som er Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann, reagerer kraftig på Ubaydullah Hussains terrorhyllest.

- Dette er fascisme

Ap-politkeren mener de norske islamistenes ideologi «ikke står tilbake for den fascismen vi allerede har bekjempet», og etterlyser et ideologisk oppgjør i miljøene der budskapet kan få fotfeste: Lærere, politi og Oslo-politikere må være på vakt og ta ideologiske oppgjør i hverdagen, med dem som kan tenkes å la seg påvirke av den islamistiske hatretorikken, mener han.

Mitt spørsmål til VD:

Kanskje det snart blir slutt på at fremtredende, larmende og høyrøstede personer her på VD i kjent KGB-stil skal få fjerndiagnostiserer folk som gir uttrykk for skepsis til islam som psykiatrisk syke? Skal vi finne oss i det?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt