Verdidebatt

Fram for mere moro i avisene

Ja, vi har tegneseriene, noen sjeldne glimt av satire, ellers blir det sannelig tynt. Ikke mye artig, nei.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

- De fremmelige synspunktene, de lett vinklede nyhetene, motstandere utstyrt med hver sin retoriske taktikk og de evige tabloidfristelser råder stort sett grunnen. Mer moro kunne vi sannelig tålt, ja faktisk satt pris på.

Noe krever uomtvistelig sitt respektfulle hensyn når livsskjebnene og dramatikken rulles ut fram for leseren, eller et anstrøk av medlidenhet og omsorg. Vi tåler det. I høst etterlyste vi en smule ergrelse og sinne når vi ble fortalt om vanskjøtsel, svindel og overgrep mot mennesker og miljø.

I mangt annet savnes et og annet element av humor, det skrå blikket og den gode saksdistanse som ofte trengs for å nå fram til oss.

Journalister flest er sikkert utstyrt med humoristisk sans og verbal begavelse godt over gjennomsnitt. Så hva er det som er så vanskelig?

Det skal ikke skjules, selv i riksmediene finner vi de spede forsøk. Tydeligst i Aftenposten med sin «Under streken» på andresiden. Dagens Næringsliv forsøker seg med noen velplasserte ironiske linjer nederst på sin andreside.

Dagbladet, VG, Nettavisen, ABC og mange flere – her står mulighetene fortsatt vid åpne…
Vi venter spent.

Terje G. Askan

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt