Verdidebatt

Flaut, Vårt Land?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi ser i Journalisten at Sara Azmeh Rasmussen er nokså opprørt over Vårt Lands bruk av bildet der hun først bar hijab og deretter brant den i protest mot dette plagget. Men dette er imidlertid ikke første gang Vårt Land har brukt bildet i en helt annen sammenheng.

– Forrige gang var også en grov feil. Den gang stilte de meg spørsmål om hva slags oppfatninger jeg som humanetiker har om påsken, og brukte bildet av meg med slør på hodet. Jeg frykter at det blir en tradisjon og vil minne om at jeg brukte sløret i en aksjon som var ment som en kamp mot sløret, sier Azmeh Rasmussen til Journalisten.

Når Helge Simonnes blir spurt om grunnen til dette, hadde det vært en god anledning til å legge seg flat uten å komme med flere unnskyldninger, men Simonnes unnskylder seg med at Scanpix ikke hadde merket bildet godt nok, til tross for at billedteksten sa fra om hvilken kontekst bildet ble tatt i etter det jeg har forstått.

– Det var et uhell. Generelt har vi gode rutiner for merking av egne bilder i vårt interne fotoarkiv, og så får vi overlate til Scanpix å finne ut av om deres bilder eventuelt bør merkes annerledes, sier Simonnes i sitt tilsvar.

Det beste i de fleste situasjoner hvor man har gjort feil, er å legge seg flat uten å skylde på andre omstendigheter....

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt