Verdidebatt

hjernetrimmende voldsspell

kommentar til senere dagers skryt av voldsspell si positive virkning på hjernen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mulig de har en positiv effekt på et eller annet. Omtrent alt har vel en eller annen positiv bieffekt, samme hvor ille det er.

Jeg gjømte nokså fort vekk den avisa der det sto på forsida at voldsspell er bra for hjernen. Jeg mistenkte at noen kunne bruke en sånn påstand for alt den var verdt.

I våre dager er det vel forøvrig et vanlig problem at det snakkes mye om hva som er bra for hjernen, men lite om hva som er bra for sjel og hjerte.

Spørsmålet er om det ikke fins alternativer til voldsspell som kan være minst like bra. I dataverdenen fins det klassikere som Tetris og Minesveiper. Utenom dataverdenen fins det et levende skaperverk med virkelige individer og materie, som en kan lære noe av.

Hva var alternativet i undersøkelsen som ble gjort? Å ligge i koma?

Har forskerne gjort forsøk på å få en spelle-opptatt person til å ta ei pause for å hjelpe til med noe, gå og legge seg, ta ei matpause,  eller andre distraksjoner?

Har de prøvd å stille en spelle-opptatt person spørsmål rundt aldersgrenser på spell, hvordan de klarer å leve med vold som underholdning, og om det ikke kan påvirke sjel og hjerte?

Noe annet de kunne forske på er hvorfor folk bruker sånt. Er det for vanskelig å finne andre alternative aktiviteter? I vår oversikra verden hvor barnearbeid ansees som det mest skadelige som fins.....Der stadig færre får mulighet til litt orntli ærbe og kroppen  passivt må motta kunnskap på skolen, så skal en sannelig sitte ved den skjermen resta av tida.....

Syns både undersøkelsen og sånne spell bør legges på historias skraphaug.........

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt