Verdidebatt

Vet vi hva vårt ego er/gjør?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Egoet er vår begrensning, at vi er egoistiske betyr at vårt mottakerapparat mottar kun for seg selv, vi egoister ser bare vår verden, vårt bilde, det lille som slipper inn gjennom våre fem sanser.

Å være egoist betyr å motta betinget av et ønske om å nyte, vi mottar ikke annet enn det som gjør oss godt, det vi ikke synes om frastøtes. Slik sorterer mottakerapparatet vårt ut og slipper inn en begrenset mengde av informasjon om den virkeligheten som er på utsiden av kroppen vår. Med "utsiden" menes det som ikke slipper inn i vår boks (les kropp/tilværesle). Vi har en uendelighet av krefter på innsiden oppfattet som følelser, men å undersøke hva de består av, hvor de kommer fra, hvordan de styres og hvor de drar kan vi ikke, egoismen evner ikke motta på et slikt nivå.

Vår egoisme er veldig intelligent. Hvis det er noen ønsker som er umulig å tilfredsstille, undertrykker den dem (for ikke å bringe unødvendig lidelse) og vi får ikke vite svaret siden vi ikke (er egoistsik nok til å) stiller spørsmål.

Å øke egoismen er bra (det skjer egentlig av seg selv ved evolusjon) da vil vi kreve svar på våre dype skjulte ønsker.

Tomhet, motløshet, depresjon har sin årsak i et ego som vokser uten at vi innhenter den kunnskapen som mangler, mangel er plagsomt og trist.

Hele den øvre verden eksisterer over vår nåværende kunnskap, som betyr over egoet.

Vårt ego vokser og vi strekker oss oppover, slik som egosistiske planter strekker seg mot lyset og over tid fyller jorden med grønt, strekker vi oss og oppnår høyere livsformer.

Takk til egoismen, pass bare på at den ikke lurer deg til å tro at det bare er du som har behov.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt