Verdidebatt

Mohammed-karikaturene - misbruk av ytringsvfrihet!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Så har det kommet på banen igjen, hele denne problematikken rundt Mohammed-karikaturene. Gang etter gang har nye mediepersonligheter meldt sin støtte til karikaturene, enten gjennom sin muntlige støtte, eller gjennom trykking av bildene i sine representative aviser. Nå har det til og med nådd facebook, da gjennom en fremtredende FrP-politiker. Når skal dette ende?

Det kan virke som en tendens at man i det såkalt sekulære samfunn vi lever i idag, ikke skal anse noe for å være hellig. Hellig vil altså si noe sånt som at noe er hevet over alt anet. På det religiøse plan har staten kommet langt i å endre dette, men det er ennå et "hellig" punkt igjen som gjenstår. Et tema Vesten verdsetter høyest av alt. Nemlig ytringsfriheten. Det er ikke min intensjon å motvirke tanken om ytringsfriheten som en uhyre viktig del av hvert samfunn. Det er hevet over enhver tvil. Det jeg stiller store spørsmål ved er misbruket av ytringsfriheten som jeg har sett mange eksempler på i det siste! Hvem har gitt oss rett til å vanære og hetse religionen til over en sjettedel av jordas befolkning? Er det virkelig så viktig for oss å måtte skrive og publisere hva vi vil, selv om dette vil medføre trakassering av livsgrunnlaget til over 1 mrd mennesker? Dette handler ikke om ytringsfrihet, dette handler om en "skjult" trang til å tråkke på andre mennesker fra en annen kultur! I dette tilfellet Islam.

Noe av det som har overrasket meg mest er hvilke medier som først brakte dette på banen. Nemlig kristne aviser! Vi kristne har som oppgave å elske menneskene rundt oss, det betyr ikke kun de som har samme religion som oss, samme kultur som oss, eller bor i nærheten av oss. Jesus mener ALLE! Kristne som ytrer støtte til Muhammed-karikaturene ytrer, etter min mening, det stikk motsatte av Jesu kjærlighetsbudskap! Vi har i de siste årene klaget over liten kommunikasjon mellom kristne og muslimer. Jeg tror virkelig ikke at en barnslig umedmenneskelig trang til å tråkke på andre i skjul bak ytringsfriheten vil føre til noe mer kontakt! Nå må vi kristne reise oss opp og motarbeide denne trenden til å trakassere våre muslimske brødre og søstre! Jeg er lei av at kristne bruker tid på å angripe andre mennesker, husk på at alle mennesker er skapt og ekslet av Gud, og har derfor lik mulighet til å akseptere Jesus som sin Herre! Er det ikke det kalde og ekskluderende samfunnet vi øsnker å motarbeide?

Når ble egentlig ytringsfriheten satt over Bibelen?

Og jeg må spørre meg, hva godt har Muhammed-karikaturene ført med seg?

Hva mener du?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt