Verdidebatt

Hva vil det si å være forberedt til jul?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Med bare noen få dager igjen lurer jeg på hva det virkelig vil si å være forberedt til jul. Nå tenker jeg ikke på det å være forberedt på julegjestene - ikke på de praktiske juleforberedelsene av typen baking, pakking av presanger eller husvask -, men jeg tenker på den indre forberedelsen.

Jeg lurer på dette fordi jul ikke bare er en fering av fødselen som fant sted for drøye to tusen år siden, men det er like fullt en høytid med blikk mot fremtiden og Jesu komme. Julen står slik for både mirakel og dom, og mens det er enkelt å forberede seg på feiringen av mirakelet, er det vanskeligere med dommen. Er jeg forberedt på den? Lever jeg slik jeg burde leve? Følger jeg alltid Kristus?

Kanskje kan slike spørsmål virke deprimerende på noen nå midt i førjulstiden, men jeg opplever det annerledes, for når jeg fastlår at jeg har syndet, gjør jeg det nettopp i tro på at jeg har potensiale til forbedring. Og jeg gjør det i takknemlighet for at jeg, til tross for mine feiltrinn, likevel får feire juleevangeliet om få dager.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt