John Doe

81

Nissen besøker menighetens julemarked

Publisert: 30. nov 2012

Filadelfia i Kristiansand skriver på sine hjemmesider: «Kanskje kommer nissen?» I morgen avholdes menighetens julemarked.

Nissens tilstedeværelse på julemarkedet i en menighet synes jeg er litt for dumt når nissen stammer fra skandinavisk folketro og har blitt knyttet til en katolsk helgen, samt er symbol på en kommersialisert jul. Skal det ikke være ett eneste fristed for barn hvor troen på nissen ikke blir påprakket dem? La andre lure barna med nissene sine. Ikke dra det inn i våre menigheter!

La det heller handle om Jesus og den gaven Han er til oss. Nissen drar budskapet bort fra Jesus; en helt annen vei.

Hvis noen skal kle seg ut for barna i en menighet bør man kle seg ut som Jesus og komme med et budskap om at de små barna kan komme til Han. Eller hva med å sette opp en stall med noen som spiller Maria, Josef, gjetere og vise menn? Det må da være minst like spennende for barna?

Noen i menigheten sier kanskje: «Dette er da ikke så nøye«. Ok, så hvis man ikke skal ta antikristelige ting så nøye, så glir man mer og mer bort fra Gud. Det er ikke et slikt forhold Gud ønsker til oss. Han vil vi skal stå fast på Sannheten.

Det er som å lage en lavkarbokake med sukker i når man er lavkarbofanatiker. Sukkeret er et fremmedelement som ikke skal være der, slik som nissen.

Kommentar #51

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Ja, selv har jeg blitt lest eventyr for uten å ta skade av det. Kloster er det vel de færreste som vil gå i, men klarer ikke å lukke øynene for det som står i Jeremia 10. For meg er det Guds Ord, her står det helt tydelig om hedenskapet vedr. juletre. Jeg kunne jo lukke øynene for det og si, det er da ikke så farlig, men da ville jeg heller ikke være tro mot meg selv. Da ender en ofte opp -litt sånn på sidelinja- i forhold til verden. Men, det begynner jeg å bli vant med. Nå tror jeg heller ikke Gud vil dømme de som har juletre, mange flotte kristne feirer jul på vanlig tradisjonell måte, som både ber og faster og er oppriktig gode mennesker. Du tror det er Eventyr, for meg er det Alt. Valget velger jeg nå bevisst, jeg ønsker se mere av denne dyrebare Skatten. Vil likevel ønske deg god jul, selv ser jeg frem til fri, og det blir nok noen tente lys, kristen musikk og fred og ro.

God jul

Kommentar #52

Asbjörn Alma@s

1 innlegg  1939 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.

il likevel ønske deg god jul, selv ser jeg frem til fri, og det blir nok noen tente lys, kristen musikk og fred og ro.

Takk for det, God Jul til deg også.

Kommentar #53

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

@Andreas

Publisert nesten 9 år siden
Takk for svar. Jeg opplever ikke nissen som noe problem på et julemarked. Men her ser vi det ulikt. Jeg er vokst opp i en tid da man i Filla så "åndsmakter" i alt som var gøy, og er nok blitt mer pragmatisk med årene. Jeg tenker at det er mye som er langt mer alvorlig i denne verden enn nissen. Og så er jeg veldig imponert over det flotte arbeid som gjøres for de som trenger omsorg og hjelp i livets harde kamper av filadelfia omsorgsentre. Sånn sett tenker jeg at nissen blir en bagatell.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere