Verdidebatt

Synes ikke Willoch var troverdig

Jeg likte debattene den gangen med Gro Harlem Brundtland og da hadde jeg respekt for mannen, men han har tapt seg i mine øyne, selvom han er retorisk stringent. Men det er nå innholdet i det man sier som er viktigst.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg skulle være veldig dårlig i oppfatningen om jeg ikke hadde fått med meg at Kåre Willoch ikke er særlig Israel-vennlig.

Synes han gjorde en dårlig figur i Dagsnytt 18 igår da han prøvet å vri seg unna ubehagelige spørsmål. Han gjentok det samme nesten hele tiden om at han skulle ha uttalt ordet som var det essensielle i det han ble spurt om - at han skulle ha brukt ordet jøde i forbindelse med en kommentar han kom med om Rahm Emanuel, sjefen for staben til Obama i det hvite hus. (Mannen er iallefall pen og kjekk etter det jeg så på bildene, selvom dette selvfølgelig ikke har noe med saken å gjøre....)

Ordet jøde bør heller bli et heders-ord for er det noen som har erobret de fleste priser innen både medisin, kirurgi, landbruk, forsvar og teknologien innenfor alle disse fag-feltene og mye mer, så er det vel jødene. Det kan nok også være mye misunnelse som ligger bak negativiteten mot jødene.

Man bør stå ved det man sier og derfor er det veldig viktig å veie ordene før man sier noe, særlig når det gjelder ømtålige temaer - som nettopp konflikten i Midt-Østen er og som altså ofte i hovedsak dreier seg om jødene og Israel og da ofte dessverre i negative ordelag og ikke minst bildene i mediene som man kan kan tvile på er tatt på et seriøst grunnlag - særlig da jeg hørte og leste om begrepet Pallywood. Ja, les selv om dette. Bilder kan manipuleres over en lav sko. Sannheten er hos de oppriktige av hjertet, som det heter.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt