Verdidebatt

Dette er Norges best bevarte hemmelighet!

Kan gruppen tidligere beskrevet som ”Norges best bevarte hemmelighet” hjelpe oss til å gjøre verden til et bedre sted?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hverdagsheltene det er referert til tidligere brenner for å gjøre noe for andre og de gjør det uten å forvente å få noe igjen. Deres smittende engasjement og glede er synlig for alle rundt dem. Det vi henviser til er frivillighets-Norge. Både den organiserte og ikke-organiserte delen.

Det er disse som gjør en utrolig viktig og heltemodig innsats hver dag. Det er de som utgjør en bevegelse av godhet ved å tenke på og bry seg om andre. Det er de som bidrar til at andre får en bedre hverdag, lindrer smerte og viser nestekjærlighet til menneskene rundt seg. Noen av dem gjør det gjennom et engasjement i en ideell organisasjon. Andre gjør det i egen regi, ved å være et medmenneske. Uansett bidrar de til å skape en bedre verden.

Som nevnt tidligere blir deres innsats ofte nevnt i festtaler og ved lignende anledninger. Det er jo fint, men hvis det er alt vi gjør, tar vi dem ikke på alvor. De fortjener vår støtte og anerkjennelse. De fortjener vår heder og oppmerksomhet. Dette kan selvfølgelig gjøres på mange forskjellige måter. Men viktige spørsmål vi kan stille oss i denne sammenheng er; Hva kan vi lære av dem og hvordan kan vi la deres engasjement inspirere oss til å bidra til en bedre verden?

Den omsorg, medmenneskelighet og raushet menneskene vi har beskrevet viser, er viktige ingredienser for å skape et varmere og bedre samfunn. Dersom flere lar seg begeistre og inspirere av deres eksempel, er vi på god vei til å få et slikt samfunn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt