Tania Randby Garthus

69

Når media har en agenda

ABC nyheter har gjennom sin fremstilling av aktørene i en demonstrasjon i Frankrike med all tydelighet vist oss at de ikke er til å stole på.

Publisert: 20. nov 2012

I nyhetsartikkelen kan vi lese at katolske sikkerhetsvakter og andre katolikker har angrepet halvnakne kvinnelige motdemonstranter. De har slått og sparket dem og sprayet dem med pepperspray.

Se: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/11/20/topploesaktivister-slatt-og-sparket-i-demonstrasjon

Så er det bare å lete litt mer på linkene på youtube og virkeligheten blir en helt annen enn den ABC nyheter beskriver.

Se: http://www.youtube.com/watch?v=HjwUwfBjS6k&feature=player_embedded

De halvnakne motdemonstrantene er utkledd som nonner og har store flasker med tåre(?)gass som de sprayer mot demonstrantene. De katolske sikkerhetsvaktene prøver naturlig nok å stanse dem ved å skyve dem unna de fredelige demonstrantene og frata dem gassflaskene.

Noen få aggressive mannlige demonstranter prøver å angripe kvinnene, men de har ikke gule vester på seg og det ser ikke ut som om sikkerhetsvaktene opptrer aggressivt overfor kvinnene.

Hvorfor fremstiller norske journalister fredelige katolikker, som demonstrerer for kristne verdier, i et groteskt lys mens aggressive, respektløse og militante motdemonstranter blir fremstilt som ofre?

Det kan synes som om ABC nyheter har en agenda her og er villige til å fortrenge sannheten for å få den frem.

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere