Verdidebatt

Jøss, terroriserer de

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den en tråden etter den andre forteller nå om at palestinske terrorister terroriserer. I min enfoldighet trodde jeg at det var helt åpenlyst gitt navnet terrorist. Urent spill er jo tross alt terroristens vesen, de er ikke underlagt internasjonale avtaler eller lover og regler for krigføring.

Så kan man spørre seg hva slike tråder adtedkommer. At de påpeker noe som er så selvforklarende at selv et lite barn vil forstå det er så sin sak. Men det må vel være noe mer som ligger bak behovet for å bringe det selvinnlysende på banen.

At de som forsvarer seg mot terrorisme går til mottiltak er jo også ganske selvinnlysende. Er dette en nasjon eller en internasjonal organisasjon vil de muligens ha spilleregler de har forpliktet seg å følge. Her skiller terroristene seg fra de som har godtatt å følge ulike spilleregler. Førstnevte kan man neppe forvente noe av sistnevte kan måles i om de følger regler de har bekjent seg til eller ikke.

De som kommer i skuddlinjen mellom terrorister og de som bekjemper terroristene får bare håpe at de ikke havner i kategorien beklaglige følgeskader. Det er en ganske så dunkel betegnelse på et levet liv som brått rives bort. Som oftest navnløst og av de som ikke kjente dem fort glemt.

Like fullt spørs det om de ikke ville spurt seg om deres liv egentlig var verd å ofre for det godes tjeneste, særlig med tanke på at de aldri ble spurt om de var villige til å gi sine liv. Deres liv blir bare tatt bort og overfladisk beklaget men like fullt insinuert at de ble ofret for at noen skal leve.

Det må være en tøff jobb å skulle skille mellom de som må ofres og de som skal beskyttes med offrenes liv.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt