Kommentar

Du skal elske din neste som deg selv!

Når man bor i verdens rikeste land, er det lett å bli selvsentrert og egoistisk, og kun tenke på seg selv i alt. Jeg selv blir sentrum, ikke Gud. Min tid, mine penger, mine relasjoner --er alt til for å tilfredsstille meg selv og mine behov.

MEN.

Det er faktisk (tro det eller ei, hehe) flere nordmenn som er veldig flinke på dette med nestekjærlighet! De gir av sin tid og sine penger til å engasjere seg i frivillighetsorganisasjoner, menighet m.m. Hvis naboen er syk, tilbys det barnepass og middag. Det er noen av oss som strekker oss langt for å elske vår neste.

Og så glemmer vi helt...

...at vi er kalt til å elske vår neste SOM OSS SELV. Gud ønsker at vi skal bry oss om de rundt oss, men han ønsker også at vi skal ta vare på oss selv! Bare når vi selv har det bra, kan vi gi kjærlighet og glede videre til de rundt oss.

Så dette innlegget er ikke til deg som kjenner deg igjen i det første avsnittet. Men til alle dere som tenker mye på andre, og litt for lite på deg selv:

Ikke ha dårlig samvittighet for å investere litt i deg selv! Gjør noe du har LYST til å gjøre! Uavhengig av hva andre mener. Kos deg! Jeg kjøpte en rosebukett til meg selv i dag. Den kunne vært til mamma, men i dag kjøpte jeg den til meg selv. Så nå står den her på bordet i stuen min, og er en fryd for både syn og luktesans :) Og den gir meg lyst til å dele med andre, og invitere noen venner over på.. Hmm.. Nybakte sjokoladeboller? :)

Ser du hvordan det å være snill med seg selv kan resultere i nestekjærlighet? :) Det var ikke uten grunn at Jesus sa dette; elsk din neste som deg selv!

Lykke til! :)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar