Verdidebatt

Kjære Israel,

Jeg elsker mitt land, Norge, av hele mitt hjerte. Likevel kan jeg ikke akseptere det jeg ser skje daglig i mitt elskede land, og mitt hjerte skriker i nød over det faktum at mitt elskede land har blitt stjålet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Stjålet, ja. Av ideologiske tyver og forbrytere, som har plantet antisemittismens frø så dypt i norsk jord og blod at jeg frykter for at vi snart atter kommer til å høre slagord om «blut und boden» og «Wir Fahren gegen Engeland» mens sangerne hanemarsjerer gjennom våre gater på daglig basis.

Likevel maner jeg dere til å be for Norge.

Det er med sorgtungt hjerte at jeg ikke bare har en av de første nordmennene som konverterte til islam (noe han selvsagt har lov og rett til å gjøre), Trond Ali Lindstad, en uttalt antisemitt, skulle bli tildelt Kongens Fortjenstmedalje i sølv i dag.

Rettferdiggjørelsen for tildelingen av denne medaljen er «til lønn for fortenster av kunst, vitskap og næringsliv, og for framifrå forhold i offentleg teneste». Jeg må da bare spørre – når ble antisemittiske holdninger «framifrå forhold i offentleg teneste»? Det lyder et blodisnende skrik mot himmelen i dag.

Likevel skal det nevnes at ordføreren i Oslo, Fabian Stang, kan stå med rak rygg, fordi han nektet å være med på tildelingen. Det eliminerer hvorom allting er ikke problemet, fordi medaljen fysisk sett er tildelt og ikke kan utildeles (selv om Hans Majestet Harald V har utsatt «tildelingen» på ubestemt tid) fordi det primært er en politisk ordensmedalje.

Som om ikke det var nok er innstillingen av Lindstad gjort av tidligere leder i KrF, Valgerd Svarstad Haugland, sittende fylkesmann i Lindstads fylke. [For øvrig: Det at man har gjort «noe godt»; bør i tilfeller som dette oppveies grundig i lys av hans antisemittiske raljeringer. Hitler gjorde også «mye godt» for det tyske folk, men ingen kunne vel tenkt tanken å gi ham en fortjenstmedalje?]

Tidligere i dag skrev også Dagbladet at tildelingen var blitt midlertidig stanset på grunn av frykt for barnas liv. Bakgrunnen for det var at ordenen skulle utdeles under en teaterforestilling av «Folk og Røvere i Kardemomme By», og man fryktet for at noe kunne tilstøte barnas liv.

Hvordan våger de! Først skjemmes det norske kongehusets navn ut ved i det hele tatt å innstille en antisemittisk løgner til fortjenstmedaljen, deretter ønsker de å utsette barn for en bespottelig seremoni – og som om ikke det var nok, spiller de på frykt for barns liv og helse, som om noen sunt-tenkende nordmann ville ha tenkt tanken om å skade barn? Norske medier har virkelig gått gjennom Lewis Carrolls trollspeil.

[Jeg henviser ellers til statuttene for tildeling av Kongens Fortjenstmedalje, §7 og anmoder Hans Majestet om å trekke medaljen tilbake i henhold til H.M. rettigheter («§ 7 H.M. Kongen avgjør etter å ha hørt medaljerådet, hvorledes det skal forholdes dersom det oppstår spørsmål om å slette en mottaker av Kongens fortjenstmedalje på grunn av uverdig forhold.»)]

Samtidig erfarer vi at Laksovs Minnepris til ære for Håkon, Carl, Harry, Benjamin og Leonard Laksov fra Bergen, som alle ble myrdet i Auschwitz skal deles ut den 26. november, som er årsdagen for deportasjonen av Bergens jøder under 2VK.

Komiteen har i den anledning bedt Kåre Willoch, forhenværende Høyreleder, å tale under seremonien.

Problemet med det er at Willoch under de seneste tyve årene, om ikke lenger, har bare spyr ut feilaktig  informasjon om Sabra og Chatila, Deir Jassin, Israel som sådan, etc. etc. etc. (MODERATOR HAR HER FJERNA INJURIERANDE KARAKTERISTIKKAR OG PÅSTANDAR)

Enn videre har man invitert parlamentarisk leder for det venstreradikale partiet SV, Audun Lysbakken, fordi han vokste opp på Möhlenpris, den bydelen hvor de fleste av Bergens jøder engang bodde.

Som sagt ovenfor: Jeg elsker mitt land dypt, men de seneste tyve årene har vist meg at mitt land blir herjet av antisemittismens marerittaktige spøkelse, mye verre enn før 2VK.

Det som er enn verre er at den sittende regjeringen, statsministeren inkludert, ikke gjør noe med det, men lyver for å tildekke sine egne løgner og for å redde ansikt.

Når det gjelder meg overgir jeg herved Norge i hendene på den levende G-d, bokstavelig talt, og ber alle om å tilgi Norge som har tillatt at mørket har senket seg over et land som burde vite bedre. Jeg har herved for siste gang markert 17.mai offentlig.

Norge trenger en vekkelse, eller egentlig vekkelser, åndelig så vel som menneskelig – ellers kommer det til å gå Norge som Karius og Baktus. Skylt ned sluket og ut i havet, som forfatteren av det ovennevnte teaterstykket også skrev om.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt